دین و اندیشه

آخر الزمان در اصطلاح و منابع

پرسش و پاسخ

سلام ، این روزا در کلیپ های سخنرانی مذهبی خیلی میشنوم که سخن از اخرالزمان بودن و نزدیک بودن ظهور امام زمان علیه السلام هست ، بر اساس روایات ایا میشه گفت الان اخرالزمانه و اون احادیثی که میگه در اخرالزمان نون حلال دراوردن سخته و یا پاداش با تقوا ها در این زمان خیلی زیاده، برای این دوران صدق میکنه؟

پاسخ کوتاه:
مراد ازآخر الزمان با ولادت پیامبر خدا صلی الله علیه وآله آغاز و با شروع رستاخیز بزرگ پایان می یابد از این رو آن پیامبر الهی را پیامبر آخرالزمان نیز نامیده اند. گاهی نیز مراد از آنرا زمان ولادت واپسین جانشین پیامبر خدا صلی الله علیه وآله حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه مقارن و زمان غیبت و ظهور را در برگرفته، با شروع قیامت به انجام می رسد.این محدوده زمانی نشانه هایی دارد که در اصطلاح «علایم آخرالزمان» خوانده می شود.


«آخرالزمان» اصطلاحی است که در فرهنگ اغلب ادیان بزرگ به چشم می خورد و در ادیان ابراهیمی، از برجستگی و اهمیت ویژه ای برخوردار است. این اصطلاح معمولاً به روزگار پایانی دنیا , رویدادهایی گفته می شود که ممکن است در این بخش زندگی دنیوی به وقوع پیوندد.مراد از آن گاهی مدت زمانی طولانی که با ولادت پیامبر خدا صلی الله علیه وآله آغاز و با شروع رستاخیز بزرگ پایان می یابد از این رو آن پیامبر الهی را پیامبر آخرالزمان نیز نامیده اند.گاهی نیز مراد از آنرا زمان ولادت واپسین جانشین پیامبر خدا صلی الله علیه وآله حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه مقارن شده و زمان غیبت و ظهور را در برگرفته، با شروع قیامت به انجام می رسد.این محدوده زمانی نشانه هایی دارد که در اصطلاح «علایم آخرالزمان» خوانده می شود.

تطبیق روایات آخر الزمان بر مصادیق در مستندات پژوهشی باید بررسی و اعلام شود . این امر خارج از تعهد این مرکز است . دو کتاب در زمینه نشانه های آخر الزمان یا ظهور برای بررسی موضوعات مختلف حضورتان معرفی میشود :

-کتاب «یوم الخلاص» که یکی از ترجمه های آن با نام «روزگار رهایی» منتشر شده است، نوشته عالم لبنانی «کامل سلیمان» می باشد. وی در این کتاب به نشانه های ظهور، وضعیت آخرالزمان و زمانی که نزدیک به ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد و چگونگی حکومت آن حضرت و چگونگی زمین و مردم آن در روزگاری که بساط ظالمین برچیده شده است پرداخته و تمام روایات و مطالب را با ذکر دقیق اسناد آن جمع آوری نموده است.
ضروری است در مطالب دقت و نظر بسیار دقیق داشته و مراقب باشیم ما که خود را از منتظران ظهور آن حضرت می دانیم خدای نکرده شامل مصادیق منفی نگردیم.

– «غرب و آخرالزّمان» به قلم اسماعیل شفیعی سروستانی
بازنشر گزیده ای از آثار و آراء مردان فرهیخته غربی در مورد اخر الزمان تاریخ و فرهنگ غرب و انعکاس نوعی طلب و میل به بازگشت در میان ساکنان غرب است . غرب، نه در معنی و مفهوم یک جغرافیای خاکی که در آن سوی دریای «مدیترانه» نشسته و نه به منزلة جغرافیای فرهنگی ویژه ای که جهانبینی مشخّصی را فراروی بشر گشود و او را وارد حوزة فکری متفاوتی که مراحل تکوینی را پشت سر نهاده و در نیمة روز از حیات و در اوج جوانی خود، جملة فرهنگها، تمدّنها و حوزههای نظری غیرغربی را تحت الشّعاع خود قرار داد.

.برای مطالعه بیشتر درباره حوادث آخر الزمان می توان به منابع زیر مراجعه کرد :
1. روزگار رهایی (ترجمه یوم الخلاص ) ، کامل سلیمان
2.نشانه های ظهور او ، آیت الله محمد خادمی
3. نوایب الدهور فی علایم الظهور ،سید حسن میر جهانی
4. مهدویت (پس از ظهور ) ، رحیم کارگر
5. پیشگوییهای آخر الزمان ، علی فلسفی
6. آخر الزمان در آیینه روایات ، صابر رضوانی
7.نشانه های شگفت آور آخر الزمان ، محمد جواد مهری
8.علایم ظهور : مروری بر وقایع آخر الزمان ، محسن همتی
8. الملاحم والفتن ، ابن طاووس
9. پیشگوییها در علایم آخر الزمان ، آیت الله حسن مصطفوی

منـابـع بیشتر :

مرتضی مطهری- قیام و انقلاب مهدی- صفحه 52-50
مرتضی مطهری- سیری در سیره ائمه اطهار- صفحه 257-252

آخر الزمان در اصطلاح و منابع

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا