دین و اندیشه

فاطمه بنت اسد و ولایت علی(ع)

پرسش و پاسخ

بر اساس تعدادی از روایات رسول اکرم صلوات الله علیه و علی اهلبیته الطاهرین، بهنگام تلقین جناب فاطمه بنت اسد دراثنای خطابات فرمود (ابنک ابنک لا عقیل و لا جعفر) درصورتیکه هنوز خلعت ولایت بر تن امیر(ع) پوشانده نشده بود. چگونه قابل توجیه است؟ این مطلب برای عده ای از ارادتمندان ان خاندان جای سوال
است امیدا است پاسخ اقناعی ارایه فرمایید
تبریز خیابان امام ره بن بست فراسات کاظم الستی

پاسخ کوتاه:
مسأله این است که زمان برای ما امری متوالی و کشدار و به تعبیر فیلسوفان دارای دیمومت است، اما برای کسانی که از تله زمان فیزیکی رهیده اند، یکپارچه و همزمان است. از این رو پیامبر اکرم ص هم هم این حقیقت را یاداوری می کنند و هم اصحاب را برای غدیر آماده می کنند.


وقتی فاطمه بنت اسد از دنیا رفت پیامبر ص فرمود: مادر من از دنیا رفته است. حضرت با پیراهن خود او را کفن کرد و در قبر او خوابید و سپس وی را به خاک سپارد و فرمود:ابْنُک ابْنُک، لا جعفرٌ و لا عقیلٌ، ابْنُک ابْنُک علی بنُ ابیطالبٍ[مستدرک الوسائل، ج 2، ص 342]؛ فرزندت، فرزندت، جعفر و عقیل نه، فرزندت فرزندت، علی.
اصحاب علت این همه محبت پیامبر به فاطمه و دقت وی در مراسم تجهیزش از رسول خدا صلی الله علیه و آله جویا شدند. حضرت فرمود: روزی از عذاب قبر صحبت شد، فاطمه گریست و از من خواست پیراهنم را به او بپوشانم. من در قبرش خوابیدم تا از عذاب قبر مصون بماند، نکیرین از او سؤال نمودند و از خدا و پیامبرش پرسیدند و او جواب صحیح داد. ولی در پاسخ سوال از امامت ماند(این واقعه قبل از غدیر اتفاق افتاده است)؛ لذا به او گفتم فرزند تو، جعفر و عقیل نه، بلکه علی. مسأله این است که زمان برای ما امری متوالی و کشدار و به تعبیر فیلسوفان دارای دیمومت است، اما برای کسانی که از تله زمان فیزیکی رهیده اند، یکپارچه و همزمان است. از این رو پیامبر اکرم(ص) هم این حقیقت را یاداوری می کنند و هم اصحاب را برای غدیر آماده می کنند.

فاطمه بنت اسد و ولایت علی(ع)

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا