روابط دختر و پسر برای ازدواج
سلام خسته نباشید ببخشید اگر ارتباط با نامحرم حرام است پس چطور باید سنت پیغمبر را اجرا کنیم…؟؟
پاسخ کوتاه:
معمولاً سه روش برای شناخت همسر و تشخیص ملاکها و معیارهای ازدواج وجود دارد که عبارتنداز: الف) تحقیق از افراد آگاه = ۵۰ ٪ ب) آزمونهای روانشناختی = ۳۰ ٪ ج) گفت و گوهای دختر و پسر در جلسات خواستگاری = ۲۰ ٪ همچنین شما می توانید با انجام تحقیقات محلی و سؤال از افراد آگاه به بسیاری از ابهامات خود پاسخ دهید مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک های ازدواج داشته باشند در ازدواج به شیوه سنتی، دختر و پسر مستقیماً از یکدیگر خواستگاری نمیکنند و یا به تنهایی اقدام به خواستگاری و ازدواج نمیکنند در ازدواج به شیوه سنتی، خانواده در رأس امور قرار دارد و از همان ابتدا در جریان همة امور قرار دارند و خالصانه و دلسوزانه دختر و پسر را در امر مقدس ازدواج یاری میکنند البته در گذشتههای دور برخی از خانوادهها پا را فراتر میگذاشتند و به جای دختر و پسرشان تصمیم میگرفتند و همسر متناسب آنها را نه به سلیقه خود دختر و پسر، بلکه به سلیقه خودشان بدون در نظر گرفتن خواست و نظر دختر و پسر انتخاب میکردند و به نوعی ازدواج را بر دختر و پسر تحمیل میکردند چرا که هم خود دختر و پسر از استقلال کافی برای انتخاب همسر آیندهشان در بستری مناسب برخوردارند و هم خانوادهها به صورت جدی وارد گود میشوند و دختر و پسر را در تمام مراحل همسرگزینی یاری میکنند
برای انتخاب همسر و ازدواج الزامی وجود ندارد که قبل از ازدواج با نامحرمان ارتباط برقرار شود و یا به آنها نگاه شود؛ بلکه کافی است به معیارها و ملاک های انتخاب همسر توجه شود و سپس به کمک و همراهی خانواده و مراکز مشاوره ای همسر متناسب خویش را انتخاب کرد.
معمولاً سه روش برای شناخت همسر و تشخیص ملاکها و معیارهای ازدواج وجود دارد که عبارتنداز:
الف) تحقیق از افراد آگاه = 50 ٪
ب) آزمونهای روانشناختی = 30 ٪
ج) گفت و گوهای دختر و پسر در جلسات خواستگاری = 20 ٪
همچنین شما می توانید با انجام تحقیقات محلی و سؤال از افراد آگاه به بسیاری از ابهامات خود پاسخ دهید. تحقیق از افراد آگاه، افرادی است که از حال دختر مورد نظر و خانواده اش آگاه هستند، او را می شناسند و با وی و خانواده اش رفت و آمد و معاشرت نزدیک دارند.
راههای تحقیق عبارتنداز:
1. شناسایی ویژگیهای فردی و صفات خانوادگی فرد مورد نظر از طریق بستگان نزدیک؛
2. تحقیق از روحیات فرد بهوسیله خویشان و همسایگان او؛
3. تحقیق از دوستان نزدیک او؛ حتی میتوانید از دوستان دوران کودکی، دوران تحصیل و… تحقیق کنید.
تحقیق از دوستان قدیمی، همکلاسیهای دوران مدرسه، هممحلیها و همسایهها و بررسی عملکرد دختر مورد نظر در گذشته و حال، تا حدود زیادی نشانگر ادامه همان روند در آینده است.
4. از طریق مدیران، مسئولان مافوق و معلمان او؛
5. از افرادی که او را میشناسند، حتی افرادی که رابطۀ خوبی با او ندارند و یا احیاناً خصومت و دشمنی بین آنها وجود دارد؛
6. تحقیق در محل کار.
البته همه چیز به انجام تحقیقات محلی خلاصه نمی شود؛ چون راه های دیگری هم برای شناخت طرف مقابل وجود دارد که در جریان خواستگاری می توان از آن راه ها بهره جست.
ضمن اینکه اگر شما در فرایند خواستگاری و انتخاب همسر از مشاوره پیش از ازدواج(Pmc) استفاده کنید، کارشناس و مشاور با انجام مصاحبه بالینی و تشخیصی در کنار اجرای آزمون های روانشناختی می تواند شما را در رسیدن به به جمع بندی نهایی کمک کند و راه برای هر گونه ظاهرسازی و فریب ببندد؛ بنابراین جای هیچ گونه نگرانی نیست و نباید نگرش منفی و وسواس گونه نسبت به این قضیه داشته باشید.
مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک های ازدواج داشته باشند. ریسک ازدواج با مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) به شدت پایین می آید و طبیعتاً میزان اختلافات زناشویی و شکست در ازدواج پایین خواهد بود.
با همة تغییر و تحولی که در عرصههای مختلف ایجاد شده است انتخاب همسر و همسرگزینی برای ازدواج به همان شیوه سنتی که امروزه در کشورمان مرسوم است بهترین و مؤثرترین شیوه همسرگزینی است؛ چرا که آسیب و مشکلات کمتری به همراه دارد. در این شیوه لازم نیست خودتان مستقیماً اقدام به خواستگاری و یافتن دختر نمایید.
در ازدواج به شیوه سنتی، دختر و پسر مستقیماً از یکدیگر خواستگاری نمیکنند و یا به تنهایی اقدام به خواستگاری و ازدواج نمیکنند؛ بلکه ابتدا موضوع را با خانواده خود و یا یکی از اعضای خانواده که با او راحت هستند در میان میگذارند تا مسئله ازدواج را در میان خانواده مطرح کند. بعد از این مرحله، بحث و گفتگو خانوادگی شروع میشود و رایزنیها برای یافتن دختری مناسب و همچنین جلب موافقت خانواده و تصمیمگیری دربارة ازدواج با دختر مورد نظر با مشارکت همه اعضای خانوادهها آغاز میگردد که در صورت جلب موافقت خانواده، معمولاً مادر و یا خواهر خانواده و یا یکی دیگر از بستگان که از نفوذ و اعتبار بیشتری برخوردار است مثل مادربزرگ، عمه و… پیش قدم میشود و موضوع را به اطلاع مادر دختر و خانواده وی میرسانند. بعد از این مرحله، اگر دختر مورد نظر و خانوادهاش ناآشنا بوده باشد معمولاً مادر و خواهر آقا داماد برای آشنایی اولیه و کسب اطلاعات بیشتر با هماهنگی قبلی در منزل دختر حضور مییابند و دختر و خانوادهاش را از نزدیک میبینند و در صورت پسند اولیه و همخوانی ملاکها و معیارهای پسر با دختر مورد نظر، قرار و مدار بعدی را برای انجام خواستگاری رسمی تدارک میبینند. گاهی وقتها در آشنایی اولیه، آقا داماد نیز حضور مییابند تا وی نیز برخی از مقدمات کار را برای خواستگاری رسمی به سرانجام برساند و نیز با دختر مورد نظر و خانوادهاش از نزدیک آشنا گردد.
در ازدواج به شیوه سنتی، خانواده در رأس امور قرار دارد و از همان ابتدا در جریان همة امور قرار دارند و خالصانه و دلسوزانه دختر و پسر را در امر مقدس ازدواج یاری میکنند.
البته در گذشتههای دور برخی از خانوادهها پا را فراتر میگذاشتند و به جای دختر و پسرشان تصمیم میگرفتند و همسر متناسب آنها را نه به سلیقه خود دختر و پسر، بلکه به سلیقه خودشان بدون در نظر گرفتن خواست و نظر دختر و پسر انتخاب میکردند و به نوعی ازدواج را بر دختر و پسر تحمیل میکردند. این نوع شیوه همسرگزینی کاملاً از لحاظ دینی مردود است. ضمن اینکه این نوع ازدواج امروزه دیگر منسوخ شده است. ضمن این که بدترین نوع همسرگزینی به شمار میرود، اما همسرگزینی به شیوهای که ما گفتیم و امروزه در خیلی از خانوادهها مرسوم است از طرفداران بسیاری برخوردار است و در نوع خود از سالمترین و بهترین نوع همسرگزینی به شمار میرود؛ چرا که هم خود دختر و پسر از استقلال کافی برای انتخاب همسر آیندهشان در بستری مناسب برخوردارند و هم خانوادهها به صورت جدی وارد گود میشوند و دختر و پسر را در تمام مراحل همسرگزینی یاری میکنند. ضمن این که این نوع همسرگزینی کمترین آسیب را به دنبال دارد و دختران و پسران از ازدواجهای احساسی پشیمانکننده برحذر میدارد و به جای غلبه احساسات زودگذر و خام، تعقل و خردورزی را مبنای تصمیمگیری قرار میدهد.
موفق باشید.
روابط دختر و پسر برای ازدواج