دین و اندیشه

دستاوردهای انقلاب اسلامی- رژیم پهلوی- برنامه ریزی-مفاسد و آسیب ها

پرسش و پاسخ

با توجه به دستاورد های انقلاب اسلامی ، ایا برنامه ریزی خاصی پشت این پیشرفت و دستاوردها است؟و ایا دولت پهلوی برنامه خاصی نداشت برای رسیدن به اینده ایده ال؟ ایا جذب مال دنیا شده بودند؟چطور انقلاب اسلامی تکیه به مال دنیا را از بین برده است؟

1. دستیابی به پیشرفت و تحقق دستاوردهای گوناگون در کشور بدون سیاست گزاری و برنامه ریزی و نگاه کلان و صحیح امکان پذیر نیست. دستاوردهای گوناگون کشور پس از انقلاب اسلامی با راهبرد اصولی خروج از وابستگی، تحقق استقلال، رفع محرومیت و ارتقای جایگاه کشور در عرصه های مختلف و در راستای اهداف سیاست های کلان در بخش های مختلف و سند چشم انداز بیست ساله کشور شکل گرفته است که با دمیدن روحیه خود باوری و تأکید بر افزایش قدرت علمی و اعتماد و تکیه به نیروی جوان و خلاق و محوریت دادن به نقش مردم دنبال می شود. 2. نظام پهلوی به دلیل ماهیت وابسته و نگاه نادرست به مسائل کشور به جای ترجیح منافع کشور، منافع قدرتهای بزرگ را در اولویت داده و همین امر موجب شده بود که هدف گذاری صحیحی نداشته باشد و کشور را در بخش های مختلف وابسته و عقب مانده نگاه دارد. بر اساس این نگاه، جایی برای توجه به رشد علمی و استعدادها و خود باوری و انگیزه بخشی نبوده و هیچ جایگاه و ارزشی برای نقش مردم در آن وجود نداشت.نمونه ای از اقدامات نادرست رژیم پهلوی:الف. وابسته نمودن کامل کشور به قدرتهای بزرگ بویژه امریکا در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی ،فرهنگی و…؛ بگونه ای که کشور در دوره پهلوی ، حیات خلوت و منطقه نفوذ این قدرتها و حافظ منافع آنها محسوب می شد، از لحاظ سیاسی ایران در آن زمان بر اساس دکترین نیکسون ،نقش ژاندارم منطقه را ایفا می کرد و منافع امریکا در منطقه را تامین می نمود و بر این اساس در اواسط دهه 1350 ایران به بزرگ ترین خریدار تسلیحات آمریکایی تبدیل شد از سال 1950 تا زمان سقوط شاه ارزش قراردادهای خرید تجهیزات و خدمات نظامی ایران از آمریکا به حدود 20 میلیارد دلار رسید تصویب و اجرای طرح مصونیت قضایی اتباع امریکایی در ایران ، ورود هزاران متخصص نظامی آمریکایی و سلطه آنها بر ارتش ، مداخله شاه در عمان و ارسال تجهیزات نظامی از سوی ایران به مراکش ، اردن و زئیر در گیری نظامی ایران در سومالی بخشی از برنامه هایی بود که به دستور آمریکا و در راستای منافع بین المللی این کشور تحقق یافت و ایرانیان را بیش از پیش به وابستگی شاه به آمریکا معتقد ساخت( جمعی از نویسندگان ،انقلاب اسلامی و چرایی و چگونگی رخداد آن ، قم : نشر معارف ، 1384، ص107و106)از نظر اقتصادی نیز کشور کاملاٌ وابسته به امریکا بود به عنوان نمونه آمریکا 40 در صد سهام کنسرسیوم نفتی را به دست آورد و به سرمایه گذاری های گسترده در ایران پرداخت البته این روابط ماهیتی امپریالیستی داشت برای مثال ایران در برابر هر دلاری که از تجارت با آمریکا به دست می آورد دو دلار برای کالاهای امریکایی می پرداخت ( انقلاب اسلامی و چرایی و چگونگی رخداد آن ، ص 106) باری روبین در کتاب جنگ قدرتها درباره وابستگی همه جانبه و بی اختیاری شاه در برابر قدرتهای خارجی و سلطه آنها بر کشور می نویسد: ماموران سیاسی نظامی انگلیس و آمریکا عملا در همه کارهای حکومت ایران دخالت می کردند ( 25 گفتار درباره انقلاب اسلامی , تهران :شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی , نشر هماهنگ , 1382, ص 306) بطور کلی شاه در سالهای حکومت خود به خواست و حمایت دولتمردان آمریکا بیش از مردم خود چشم دوخته بود و رابطه شاه و دولت آمریکا فراتر از رابطه دو دولت دوست بود او معتقد بود تا هنگامی که آمریکایی ها از وی حمایت کنند ، می تواند هر چه بخواهد بگوید و هر کاری که بخواهد انجام دهد از این رو چنین دولتی را نمی توان سرنگون کرد( ماروین زونیس ، شکست شاهانه ، ترجمه عباس مخبر ،تهران : طرح نو ,1374, ص 359)
ب. بی اعتمادی به ارزشها ، سنت ها و معتقدات جامعه که عمیقاً ریشه مذهبی داشت و تلاش برای از بین بردن ارزشهای مذهبی مسلط بر جامعه و جایگزینی آنها با ارزشهای غربی که از این جمله می توان به تغییر تاریخ اسلامی به تاریخ شاهنشاهی، برگزاری جشن های سلطنتی پر هزینه و گزاف,نفوذ و اشتغال گسترده بهائیان و صهیونیستها در پستهای کلیدی و حساس دولتی اشاره نمود ( ر.ک به؛ ظهور وسقوط سلطنت پهلوی ، حسین فردوست ، تهران : موسسه اطلاعات ،1380و کتاب پشت پرده تخت طاووس ، مینو صمیمی ، تهران : موسسه اطلاعات ، 1374)
ج. ترویج روز افزون فساد وبزهکاری در میان مردم بویژه جوانان , شاه تا توانست در کشور به گسترش فساد و بی بند باری در کشور کمک کرد در حالی تعداد کتابخانه ها , ورزشگاهها در کشور بسیار محدود بودو در هر کوی وبرزن مراکز فحشاء , قمار و شراب فروشی وجود داشت و تهران پایتخت کشور شیعی ایران پر از مشروب فروشی و کارخانه های شراب سازی و مراکز قمار و فحشاء شده بود ( ر.ک.به: پشت پرده تخت طاووس و ظهور وسقوط سلطنت پهلوی )
د.بتذال و از بین بردن شخصیت و کرامت اخلاقی و اجتماعی زنان و تخریب کانون خانواده؛ زن در دوره حکومت شاه فقط یک وسیله عیاشی , شهوترانی بود و ارزش زن تا حد یک کالا تنزل پیدا کرده بود چیزی که امروزه در غرب شاهد آن هستیم. رواج فرهنگ برهنگی و بی بندوباری زنان و تنزل کرامت آنان وترویج فحشاء از کوشش های رژیم شاه در این جهت بود ( ر.ک. به: پشت پرده تخت طاووس , مفاسد اخلاقی خاندان پهلوی, شهلابختیاری , تهران : مرکز اسناد انقلاب اسلامی )
هـ. تشدید بی عدالتی و تبعیض در جامعه وشکاف طبقاتی و ضربه به اقتصاد کشور و تخریب صنعت کشاورزی کشور و تشویق به مهاجرت از روستاها به شهرها , تک محصولی شدن اقتصاد کشور و وابستگی شدید اقتصادی به آمریکا نیز از جمله خیانتهای شاه به مردم و کشور محسوب می گردد ( ر.ک.به رویش، در آمدی بر کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ، علی اکبر کلانتری، قم: نشر معارف و سیمای پهلوی، ژرار دو ویلیه، ترجمه عبدالرحیم میهن یار، تهران : به آفرین )
3. بی تردید گرایش به دنیا، اشرافی گری، هوا پرستی و قدرت پرستی، نادیده گرفتن حقوق مردم و از بین بردن عزت و کرامت ایران و ایرانی و در رأس همه مقابله با ارزش های دینی و اسلامی زمینه ساز سقوط رژیم پهلوی گردید و مردم برای کسب استقلال و آزادی از دست رفته خویش و برای حاکمیت دین و ارزش های اسلامی، در سایه رهبری حضرت امام، نظام شاهنشاهی را سرنگون نمودند و نظام جمهوری اسلامی را بر پا نمودند.
گرایش به دنیا طلبی و اشرافی گری و نادیده گرفتن مسئولیت ها و وظایف، سستی و بی انگیزگی و عدم باورمندی لازم به ارزش های دینی و ضعف در روحیه انقلابی و… از آسیب هایی است که در کمین همه مسئولان نظام است که بخشی از آن باید با خودسازی و توجه به آموزه ها و فرهنگ دینی توسط خود افراد به عنوان عامل و ناظر درونی کنترل شود و بخش دیگر آن نیازمند نظارت و کنترل نهادهای نظارتی است. آنچه متأسفانه امروز در قالب بروز برخی پرونده های مفاسد اقتصادی و نمودهای اشرافی گری در میان برخی از مسئولان مشاهده می کنیم، متأثر از همین آسیب هاست که باید در کنار برخورد و رسیدگی قضایی با زمینه های بروز آن مقابله شود.

دستاوردهای انقلاب اسلامی- رژیم پهلوی- برنامه ریزی-مفاسد و آسیب ها

guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا