دین و اندیشه

قضا و کفاره روزه

پرسش و پاسخ

سلام وقتتون بخیر اینجانب حدود ۸سال از روزه هام رو از روی جهالت خوردم و الان برام مقدور نیست بگیرم الان چکار باید بکنم تا از گردنم ساقط شود

طبق فتوای ایت الله خامنه ای : قضای روزه ها را باید به تدریج بگیرید و لازم نیست همه را در یک سال و پشت سر هم بگیرید . به تدریج مخصوصا در روزهای کوتاه زمستان در طول چند سال باید جبران کنید.
تذکر:
1- هرگاه در ماه مبارک رمضان کارهایی که روزه را باطل می‌کند را از روی عمد و اختیار و بدون عذر شرعی انجام دهد، علاوه بر این که روزه‌ی او باطل می‌شود و قضا دارد کفاره نیز بر او واجب است اعم از این که هنگام انجام مفطر، عالم به وجوب کفاره باشد یا نه. مقدار کفاره افطار عمـدی روزه‌ی ماه مبارک رمضان دو ماه (شصت روز) روزه گرفتن که 31 روز آن باید پی در پی باشد یا غذا دادن به شصت فقیر .
2- قضاى روزه هاى فوت شده در هیچ صورتى ساقط نمى شود، ولى نسبت به کفّاره افطاره عمدى روزه ماه رمضان، چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و یا اطعام شصت مسکین براى هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است غذا بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند و اگر به هیچ وجه قادر به دادن غذا به فقرا نیست فقط کافى است که استغفار کند یعنى با دل و زبان خود بگوید: «استغفرالله (از خداوند بخشایش مى طلبم)».
3- کفاره‌ی تأخیر قضای روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمی‌شود، بنابراین اگر شخصی به خاطر جهل به وجوب قضای روزه تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضای روزه‌هایش را به تأخیر اندازد باید برای هر روز کفاره‌ی تأخیر بدهد. کفاره‌ی تأخیر قضای روزه‌ی ماه رمضان- هر چند به مدت چند سال هم به تأخیر افتاده باشد- یک‌بار واجب است و با گذشت سالها متعدد نمی‌شود، بنابراین اگر قضای روزه‌ی ماه رمضان را چند سال به تأخیر اندازد باید قضا را به جا آورد و برای هر روز یک فدیه که همان یک مد طعام حدود 750 گرم گندم یا جو یا برنج و امثال اینها است به عنوان کفاره‌ی تأخیر باید به فقیر بدهد.
4- در مورد فدیه و کفاره تأخیر تا زمانی که توان مالی ندارد فعلا ًتکلیفی ندارد و هر گاه توان مالی پیدا کرد باید بپردازد. (رساله اموزشی معظم له)

قضا و کفاره روزه

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا