دین و اندیشه

اهل ذکر و امامت

پرسش و پاسخ

ارتباط اهل ذکر با جایگاه امامت چیست؟ اهل ذکر که در قرآن به آنان اشاره شده است، چه کسانی اند؟

در مجلس مأمون، حضرت رضا(علیه السلام) در شمار آیاتی که برای فضیلت و برتری اهل بیت(علیهم السلام) نقل می کردند، آیه ی (((فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّکْرِ إِن کُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ)))؛[ انبیا (21)، آیه 7. ] (اگر نمی دانید، از آگاهان بپرسید) را تلاوت کردند و فرمودند: «اهل ذکر ما [اهل بیت] هستیم. اگر نمی دانید، از خانواده ی ما بپرسید.» دانشمندان حاضر در مجلس گفتند: «در این آیه، مقصود خداوند از اهل ذکر، یهود و نصاراست.»
امام هشتم فرمودند: «سبحان الله! اگر پرسیدیم و آنان هم به دین خودشان دعوت کردند و گفتند که دین ما بهتر از دین اسلام است، آیا چنین کاری [یعنی گرایش به دینشان] بر ما جایز است؟»
مأمون گفت: «ای اباالحسن، ممکن است این سخن را شرح دهید تا خلاف ادعای این ها ثابت شود؟» حضرت رضا(علیه السلام) فرمودند: «آری، منظور از ذکر، رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم) است و ما [اهل بیت] اهل آن حضرتیم و اهل ذکریم. این نکته در کتاب خدا، چنین بیان شده است: (((فَاتَّقُوا اللَّهَ یَا أُوْلِی الْأَلْبَابِ الَّذِینَ آمَنُوا قَدْ أَنزَلَ اللَّهُ إِلَیْکُمْ ذِکْرًا. رَّسُولًا یَتْلُوا عَلَیْکُمْ آیَاتِ اللَّهِ مُبَیِّنَاتٍ)))[ طلاق (65)، آیات 10 و 11. ]؛ «ای خردمندانی که ایمان آورده اید، از مخالفت با فرمان خداوند بپرهیزید. او ذکر را برای شما فرستاده است. رسولی که آیات روشن خدا را برای شما تلاوت می کند.»[ عیون أخبار الرضا(علیه السلام)، ج 1، ص 187. ]

اهل ذکر و امامت

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا