درمان خودارضایی
باسلام ممنون از سایت خوبتون سوال این بنده این هست جوانی هستم که از سن ۱۶ساله به مبارزه با خودارضایی پرداختم و شدت من زیاد نیست الان ۲۱سالم شده هنوز نتونستم به مدت طولانی برا همیشه ترک کنم و اینقدر در این سالها توبه کردم و باز شکستم که دیگه حالم از خودمم بهم خورده باور کنید هدفم فقط رسیدن به خدا و ترک این گناه هست و اینکه خوشحالش کنم وقتی هم که شکست میخورم افسردگی شدید میگیرم و تمام کاراها و چیزایی که گفته بودید قبلا کردم ولی خب موقع شهوت دیگه واقعا نمیتونم خودمو نگهدارم و انگار اونموقع دیگه خودم خودم نیستم یعنی اگر دست خودم بود انجام نمیدادم و اینم اضافه کنم که شاید هر ۳۰ روز یا ۲۵ رو ۱ بار انجام بدم این گناه رو و واقعا برای اینکع نتونستم به قول هایم به خدا وفا کنم در مرز خودکشی هستم واقعا از این وضعیت خسته شدم شمارو خدا کمک کنید باور کنید اگر نتیجه داد من دعایی خواهم کرد که خیرش در اخرت نصیب شما بشه و هم در این دنیا پشیمونی بعد از گناه بسیار شدید در من رخ میدهد ولی نمیدونم چرا باز به بعد از مدتی میرم سراغ این گناه و الان ضمن کمک در مورد این مسئله یک سوال دیگه اینکه من خیلی امید دارم به کمک خدا بهم و بخشش گناهان ولی الان وجدانن ناامید شدم دیگع ندارم امیدی شمارو خدا کمکم کنید و برام دعا کنید الان هم که دارم مینوسیم گریه میکنم ممنون تشکر
مقدمه پرسشگر گرامی ؛ بدان که خدای مهربان دری به نام توبه برای همه بندگانش گشوده و با آغوشی باز بندگان گنهکارش را که رو به سوی توبه آورده اند، می پذیرد. لذا باید آستین همت را بالا زده و با عزمی راسخ توبه ای کنیم متناسب به گناه خویش.ابتدا متذکر می شویم که خداوند هر گناهی ( صغیره و کبیره ) را می بخشد «ان الله یغفر الذنوب جمیعا؛ خداوند همه گناهان را می آمرزد». پس در هیچ حالتی نباید از توبه و بخشش گناهان و رحمت الهی ناامید شد، چرا که گناه ناامیدی از خداوند حتی از قتل انسان نیز بزرگتر است. اگر انسان هر روز گناه کند و توبه خود را بشکند و باز واقعا پشیمان شود و توبه نماید، توبه او پذیرفتنی است و نباید از رحمت خداوند ناامید گردد.بازآى بازآى هر آن که هستى باز آى
گر کافر و گبر و بت پرستى باز آى
این درگه ما درگه نومیدى نیست
صدبار اگر توبه شکستى باز آى
امام رضا (ع) مى فرمایند: (التائب من الذنب کمن لاذنب له) توبه کننده از گناه مانند کسى است که هیچ گناهى ندارد، (میزان الحکمه ج، 1 باب التوبه ر، 2116).
البته هر گناهی علاوه بر شرایط عمومی توبه راهکار خاص خود را نیز می طلبد.
الف ) توبه
توبه در حقیقت پشیمان شدن از گناه و بازگشتن از راهی است که انسان در گذشته بر خلاف رضای پروردگار رفته است . توبه حقیقی نیز همان توبه نصوح است؛ یعنی توبه و پشیمانی بدون بازگشت. اگر کسی احساس کند که واقعا از گذشته خود نادم و پشیمان گشته و راه خود را به سوی خداوند عوض کرده، باید بداند که اهل توبه واقعی است و اینچنین توبه ای هرگز رد نمی شود.
در برخى گناهان مانند غیبت و تهمت که حق الناس هستند ، رضایت از طرف مقابل در صورت امکان لازم است، ولى در مورد گناهانى همچون استمناء که حق الله است ، پشیمانى واقعی، تصمیم بر عدم تکرار و طلب مغفرت از خداوند براى توبه کافى است.در آیه 70 سوره فرقان بیان شده است: «إِلاَّ مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ عَمَلاً صالِحاً فَأُوْلئِکَ یُبَدِّلُ اللَّهُ سَیِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً» ( مگر کسانى که توبه کنند و ایمان آوردند و عمل صالح انجام دهند که خداوند گناهان آنان را به حسنات تبدیل مى کند؛ و خداوند همواره آمرزنده و مهربان است. )
ب ) راههای جلوگیری و درمان خود ارضایی
باید عرض کنیم که تنها راه درمان قطعی عادت ناپسند خودارضایی و کنترل شهوت, ازدواج است. کمکی که اکنون از دست ما بر می آید دادن یک سری اطلاعات در زمینه گناه بودن, روش های کنترل و مدیریت غریزه جنسی است و این خود شما هستید که باعزمی راسخ به مبارزه با این انحراف جنسی خواهید پرداخت و با قدرت عقل, ایمان و اراده پیروز این میدان خواهید بود. امید واریم به زودی وسایل ازدواج شما فراهم گردد و شما از این نظر خاطرتان آسوده شود.
در اینجا نکاتی در مورد درمان خودارضایی خدمتتان ارائه می گردد. با به کارگیری این نکات، حتماً می توانید بر مشکلتان غلبه کنید خصوصاً شما که جوانی متدین و پایبند به اصول دینی هستید و همین ایمان نیروی محرک بسیار خوبی برای حل مشکلتان خواهد بود.
1. باور درمان
نخستین گام برای درمان این عادت شوم، این است که باور داشته باشید این مشکل درمان پذیر است. نورمن وینسنت پیل روانشناس آمریکایی چنین میگوید: « هرگز کلمه نمیشود را به کار نبرید؛ زیرا کاربرد آن یعنی قبول آن»(1). بسیاری از کسانی که مدت های طولانی گرفتار خود ارضایی بوده اند، با توکل بر خدا و تلاش و جدیت خودشان توانسته اند این عادت زشت را کنار بگذارند. حتی کسانی را می شناسیم که بیش از ده سال به این عادت مبتلا بوده اند ولی موفق به ترک شده اند. پس به هیچ عنوان نباید ناامید و مأیوس شوید و دست از تلاش بردارید. نه تنها کلمة نمیتواند را بر زبان نیاورید، حتی اجازه ندهید به ذهنتان هم بیاید.
2. تدریجی بودن درمان
نکتة دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد تدریجی بودن درماناست. فردی که چند ماه و یا چند سال گرفتار این مشکل بوده، نباید از خودش انتظار داشته باشد که در عرض چند روز یا چند هفته بتواند این کار را ترک کند؛ همین که به تدریج بتواند از تعداد دفعات آن بکاهد، پیشرفت خوبی کرده است. کسی که به خودارضایی عادت کرده باشد، برای درمانش نیاز به زمان دارد؛ درست مثل کسی که معتاد به مواد مخدر شده باشد. چنین شخصی نباید در درمان عجله کند و اگر بعد از مدتی دید هنوز مشکلش حل نشده، نباید ناامید گردد. درمان مشکلی که به صورت عادت درآمده است ،در زمان کوتاه، معمولاً غیر ممکن و یا خیلی مشکل است. گاهی اوقات درمان خودارضایی، حداقل به همان میزانی که فرد مبتلا به این کار بوده، نیازمند زمان است. البته گاهی اوقات هم فرد با ارادة قوی خودش، پس از سالها ابتلا به خودارضایی، در عرض مدت کوتاهی این کار را ترک میکند. پس نباید عجله کنید و از میدان مبارزه بیرون روید. به هر میزان که بتوانید تعداد دفعات این عمل را کم کنید, خودش موفقیت به شمار میرود.
3. دوری از تنهایی
برخی از روانشناسان خود ارضایی را «مرض تنهایی» نام نهادهاند.(1) این مطلب به خوبی نشان میدهد که تنهایی یکی از زمینههای ابتلای فرد به خود ارضایی است. پس نباید به هیچ عنوان تنها بمانید. به هر طریق ممکن از تنهایی چه در خانه و چه در بقیه مکان ها فرار کنید. چون معمولاً افراد در حضور دیگران دست به خودارضایی نمیزنند، پس لازم است که زمینة تنها بودن خودتان را از بین ببرید و بدین وسیله گامی بلند در جهت درمان مشکلتان بردارید.
4.کنترل نگاه
نکتة دیگری که برای درمان این مشکل باید مورد توجه قرار گیرد، کنترل نگاه است. تصاویر و خیالاتی که به ذهن فرد میآید به علت فیلمها، عکسها و تصاویری است که دیده است. اگر در گذشته خیلی به این مطلب پایبند نبودهاید، از همین الآن تصمیم جدی بگیرید که چشم و نگاهتان را کنترل کنید. برای خودتان قانونی وضع کنید که اگر به نامحرم نگاه شهوانی و غیرعادی کردید و یا فیلم و تصویری را دیدید، فلان تنبیه را اعمال کنید. مدتی این برنامه را اجرا کنید، میبیند که موفق خواهید شد.
5. کنترل فکر و خیال
همان طور که حواس ظاهری نقش مهمیدر تحریک میل جنسی دارند، فکر و خیال پردازی نیز سهم بسزایی در این زمینه به خود اختصاص میدهد. بعضی از افراد در کنترل حواس ظاهری خود موفقند؛ ولی کنترل فکر و خیال را خیلی جدی نمیگیرند و از همینجا ضربه میخورند. دائماً در خیال خود صحنههای غیر اخلاقی را تجسم میکنند و همین امر ممکن است آنها را به سمت گناه سوق دهد.
ج) دستورالعملهای کاربردی برای درمان
1ـ سعی شود تا همیشه پیش از خواب مثانه خود را تخلیه کرده و شب ها غذایی سبک میل کنند.
2ـ هرگز شکم خود را بیش از حد معمول پر نکرده بلکه تا چند لقمه دیگر که جای دارند دست از غذا بکشند.
3ـ از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان (به خصوص لباس زیر این چنینی) اجتناب ورزند.
4ـ هرگز فکر گناه را به ذهن خود راه ندهند و از تصور و تخیل امور جنسی و شهوانی سخت پرهیز نمایند.
5ـ از خواندن، شنیدن، نگاه کردن به امور و تصاویر شهوت آفرین دوری کنند.
6ـ از خوردن مواد غذایی محرک مانند: خرما، پیاز، فلفل، تخم مرغ، و غذاهای چرب اجتناب و یا به حداقل اکتفا نمایند. 7ـ از نگاه کردن و دست ورزی به اندام جنسی خود پرهیز کنند.
8ـ هرگز به رو نخوابند.
9ـ هیچ گاه تنها در یک مکان نمانند تا فرصت و زمینه گناه از بین برود.
10ـ برای تخلیه انرژی زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کنند.
11ـ هیچ گاه بیکار نباشند و همیشه برای مشغول ساختن خود به فعالیتی مطلوب و مثبت بپردازند.
12ـ روزه مستحبی بگیرند و اگر قادر هستند، روزه تربیتی بگیرند یعنی به کمترین مقدار غذا و کم حجم ترین نوع غذاها اکتفا کرده و وعده غذایی خود را کم کنند.
13ـ هرگز به نامحرم نگاه نکنند حتی اگر به ارتباط کلامی با آنها مجبور باشند.
14ـ با جنس مخالف رفتار متکبرانه داشته باشند هرگز با روی باز و نرمی با آنها برخورد نکنند.
15ـ هرگاه افکار جنسی به ذهن آنها وارد شد خود را تنبیه کنند. مثلاً با بستن یک کش به مچ دست خود و کشیدن و رها کردن آن به خود هشدار دهند.
16ـ به بدی گناه و عواقب آن بیاندیشند و تا زمانی که به گناه آلوده نشده اند بیشتر در فکر زیانهای آن، خطرات، آبرو ریزی و عقاب آن باشند.
17ـ هرگز از رحمت خدا مأیوس نباشند.
18ـ به محض لغزش فورا توبه کرده و سعی کنند که دیگر تکرار نشود.
19ـ قرآن زیاد بخوانند و در معانی آیات آن تفکر کنند.
20ـ در مجالس مذهبی، دعا و توسل و موعظه زیاد شرکت کنند.
21ـ از کتبی که جنبه موعظه و بیدارگری قلبی دارد بهره گیرند و مقید باشند که در روز چند ساعت به مطالعه این گونه کتب بپردازند. برای مثال مجموعه کتاب های شهید دستغیب توصیه می شود و به خصوص کتاب گناهان کبیره، قلب قرآن، ایمان، قلب سلیم و معاد .
22ـ اوقات فراغت خو را با مطالعه، ورزش، زیارت، عبادت و عیادت از نزدیکان و… پر کنند.
23ـ به معاد و قیامت فکر کنند.
24ـ ذکر لا حول ولا قوة الا بالله را زیاد بر زبان جاری سازند.
25ـ عبادتهای خود مانند نماز و روزه و غیره، را صحیح و دقیق و در اول وقت انجام دهند و در انجام هر چه کامل تر و بهتر نماز خود بکوشند.
26ـ از محیطهای آلوده، سخت دوری کنند و بیشتر وقت خود را در کتابخانه بگذرانند و بی علت در خیابان های آلوده، نباشند.
27ـ اراده خود را تقویت کنند.
پی نوشت:
(1) دیانت مقدم، سید مصطفی؛ آرامش طوفانی؛ قم: مؤسسه امام خمینی(ره)، ص70. (1) دبس، موریس؛ بلوغ (چه میدانم؟) ، ص62. (2) www.porseman.org (3 ) غررالحکم؛ ص186، ح3543. (4) شاکرین، حمید رضا؛ پرسشها و پاسخهای برگزیده (دفتر هفتم)، ص246. (5) بشیری، ابوالقاسم؛ اختلالات رفتاری، ص220. (6) حسینی، داود و … ؛ شکفتن سهم توست، ص288. (7) دیانت مقدم، سید مصطفی؛ آرامش طوفانی؛ قم: مؤسسه امام خمینی(ره)، ص81. (8) دیانت مقدم، سید مصطفی؛ آرامش طوفانی؛ قم: مؤسسه امام خمینی(ره)، ص82. (9) دیانت مقدم، سید مصطفی؛ آرامش طوفانی؛ قم: مؤسسه امام خمینی(ره)، ص83. (10) http://www.porseman.org/archview.aspx?grp=7 T }
برای مطالعه کامل در زمینه خود ارضایی به کتاب ((شکفتن سهم توست))تالیف داود حسینی از انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی قم مراجعه فرمایید و برای برای تهیه کتاب، با شماره 02517742326تماس بگیرید.
درمان خودارضایی