اشتغال روستائیان- معیشت مردم- مشکلات معیشتی- وام روستایی- تسهیلات اشتغال روستایی
یه راه حلی خب بدین خود آقا بخونن مشکلات ما دهاتی ها اینه که داریم میریم زیرفقرشما یه ثوابی کنین 😓😢
درهمین زمینه ایشان دردیدار مردم فم(19/10/96) می فرمایند:«بعضیها گله میکنند که چرا فلانی تذکّر نمیدهد؛ نخیر، بنده زیاد تذکّر میدهم. گاهی هشدار میدهیم، گاهی دعوا میکنیم؛ معمولاً مسائل گوناگون را تذکّر میدهیم- اینکه میبینید من گاهی علناً یک چیزی میگویم، این یکدهمِ تذکّرات و اوقاتتلخیها و هشدارهای ما با این آقایان نیست. در جلسات حکومتی، بنده غالباً تذکّر، هشدار و مطالبه، زیاد دارم. اینجور هم نیست که ما از قضایا مطّلع نباشیم؛ حالا بعضیها میگویند فلانی از فلان قضیّه مطّلع نیست؛ بنده از آن مسائل اجتماعی و عمومی و اساسیای که مردم از آنها مطّلع میشوند، باید ده برابر آنها مطّلع باشم و الحمدلله هستم. گزارشهای فراوان از جاهای مختلف -چه مردمی، چه دولتی، چه رسمی، چه غیر رسمی- به ما میرسد، نگاه میکنیم، میفهمیم قضایا را». همچنین رهبرانقلاب دردیدار عیدانه جمعی از مسئولان (۹۵/۱/۱۸) فرمودند: من از هر اقدامی که در دولت، مجلس و قوه قضاییه، در جهت منافع مردم و گشایش امور وحل_مشکلات_مردم باشد، جدا حمایت خواهم کرد، اما مهم این است که احساس شود کاری که انجام میگیرد،برای منافع_ملی مفید و لازم است
همانگونه که اشاره گردید مقام معظم رهبری در جزئیات امر دخالت نمینمایند اما به صورت کلی هشدارها وتذکرات لازم را به مسئولان مربوطه ارائه میدهند واین مسئولان مربوطه وسازمانها وهردستگاهی می باشند که وظیفه دارند جهت رفع ورسیدگی به مشکلات مردم عزیزمان چاره جویی کنند ودراین زمینه مربوطه(مجلس و دولت و…)بایستی اقدامات لازم را صورت نمایند. .(هر چند اموری از این قبیل خارج از اختیارات رهبری بوده و بر عهده مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس با توجه نیازها و امکانات کشور است)( در عین حال جهت ارسال نامه به دفتر مقام معظم رهبری و پیگیری مساله مربوطه از طرق ذیل اقدام فرمایید: تهران- خیابان جمهوری اسلامی- انتهای خیابان شهید کشور دوست – دفتر مقام معظم رهبری( صندوق پستی 1555 -13185 )تلفن: 64411-021 پست الکترونیک: info_leader@leader.ir سایت: http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=letter) لازم به ذکر است که ارجاع به دفتر رهبری به معنای راهنمایی بیشتر جهت برطرف شدن مشکل شما می باشد. وگرنه خود نیز واقفید که امور اجرایی به دست دولت می باشد و رهبری به دلیل مشخص بودن حیطه وظایفشان و محدودیت در قدرت اجرایی، نمی تواند پاسخگوی مشکلات اقتصادی مردم به صورت گسترده باشد.
پرسشگر گرامی، توجه به «مسئلهی اقتصاد» و «حل مشکلات معیشتی مردم» یکی از موضوعات اصلی و مهم در بیانات رهبر انقلاب اسلامی است. اهمیت موضوع از منظر حضرت آیتالله خامنهای تا آنجاست که ایشان در شرایط فعلی، اقتصاد را «مسئلهی اول کشور» معرفی میکنند.
درادامه برخی از توصیه هاوهشدارها وتذکرات اخیر مقام معظم رهبری درمورد مسائل جاری کشورومشکلات مردم به مسئولان مربوطه را خدمت شما ارائه مینماییم.
دغدغه رهبری از بیکاری ومعیسشت مردم
مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی(16/3/95) پیرامون بیکاری جوانان عزیز فرمودند: این خجلت و شرمندگی نظام از بیکاری جوان، از خجلت خود آن جوان در داخل خانه بیشتر است؛ این را شما بدانید. بنده خودم وقتیکه به فکر این جوان بیکار میافتم [شرمنده میشوم]. در بعضی از شهرستانها بیکاری بالا است. البتّه ما نرخ یا بهاصطلاح درصد بیکاری را یکمقداری معیّن میکنیم؛ حالا دوازده درصد یا ده درصد -همینکه حالا گفته میشود- لکن این میانگین است. وقتی انسان این را میبیند شرمنده میشود؛ یعنی شرمندگی بندهی حقیر از ملاحظهی این آمار و مطالعهی این حقیقت، از شرمندگی آن جوانی که بیکار میرود خانه و دستش چیزی نیست، کمتر نیست، بلکه بیشتر است؛ این را باید برطرف بکنیم.
همچنین ایشان دردیدار اقشار مختلف مردم(11/5/95) فرمودند:بنده به معیشت مردم خیلی فکر میکنم و دغدغهمندم؛ هر چه بررسی میکنم راه حلی جز تکیه به مسائل داخلی ندارد
اینکه هی تُجّار خارجی بیایند تاکنون بینتیجه بوده. اگر کاری هم بکنند در جهت تسلط بر بازار است که به ضرر ماست.
متأسفانه با وجود تأکید بر ضرورت ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، بازارها پر از کالاهای خارجی است و تولید داخلی در فشار قرار دارد.ادامه وضع فعلیِ تولید داخلی، یعنی بیکاری جوانان، رکود بیشتر و زندگی دشوار مردم، اینها را که دیگر نمیشود با رابطه با آمریکا و اروپا حل کرد، بلکه باید مسئولان اقدام کنند.
**فرمایشات بسیار مهم مقام معظم رهبری دردیدار با مردم اذربایجان شرقی(27/11/95) وتوصیه وتذکر به مسئولان درمورد گله مندی مردم از وضعیت موجودو… جلب مینماییم.
مقام معظم رهبری دراین دیدار فرمودند:« به مسئولین عرض میکنم که این حضور مردمی در بیستودوّم بهمن را به حساب گلایه نداشتن آنها از فعّالیّتهای ما مسئولین به حساب نیاورید. مردم گلهمندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور میگذرد، مردم گلهمندند. مردم با تبعیض میانهای ندارند؛ هرجا تبعیض ببینند، احساس ناراحتی و رنج میکنند. هرجا کمکاری ببینند همینجور، هرجا بیاعتنائی به مشکلات ، پیش نرفتن کارها را ببینند همینجور؛ مردم گلهمندند. بیستودوّم بهمن حساب خودش را دارد؛ ایستادگی مردم در مقابل دشمنِ کمینکردهی برای بلعیدن ایران یک حرف است که این در بیستودوّم بهمن ظاهر شد، امّا توقّعات آنها از ما مسئولین یک حرف دیگر است.
خب، ما [امسال را] عرض کردیم سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل»؛ [سال] دارد تمام میشود؛ الان آخر بهمن است، اقدام و عمل باید نشان داده بشود. من اوّل سال هم گفتم که مسئولین کشور -چه مسئولین قوّهی مجریّه و دولت، چه مسئولین قوّهی قضائیّه، چه مسئولین مجلس؛ فرقی نمیکند، همه- آخر سال باید نشان بدهند که در این سال برای اقدام و عمل چه کردند؛ نگویند باید چنین بشود، باید بگویند چنین شد؛ این را باید مشخّص بکنند.
ما امروز دچار مشکلیم، نمیشود مشکلات مردم و گلایههای مردم را نادیده گرفت؛ مسئولین باید جدّی بگیرند. مسئلهی بیکاری مهم است، مسئلهی رکود مهم است، مسئلهی گرانی مهم است؛ اینها مسائلی است که وجود دارد. البتّه مسئولین تلاش میکنند، ما میبینیم امّا ظرفیّتها بیش از اینها است؛ ما در بنبست نیستیم، ما در مسائل اقتصادی در بنبست قرار نداریم؛ مشکلات هست، از دو طرف، سه طرف، چهار طرف مشکلات هست امّا محلّ خروج از مشکلات هم مشخّص است. چهجوری میشود از این مشکلات خارج شد؟ مسئولین باید تلاش کنند.
بنده چهار پنج سال یا شش سال قبل از این در سخنرانی اوّل سال گفتم که امروز نگاه دشمنان ملّت ایران به مسئلهی اقتصاد است؛( بیانات در جمع زائران و مجاوران حرم رضوی در مشهد مقدّس (۱۳۹۰/۱/۱)) سعی دارند به اقتصاد کشور فشار بیاورند؛ اقتصاد کشور را آنچنان زیر فشار قرار بدهند که مردم دچار مشکل بشوند. وقتی مردم دچار مشکل شدند، دلزده میشوند، دلسرد میشوند؛ دشمن همین را میخواهد. دشمن میخواهد مردم از انقلابشان، از نظامشان، از دولتشان، از کشورشان دلسرد بشوند، دلزده بشوند؛ لذا روی مسئلهی اقتصاد فشار میآورد؛ و فشار آوردند. مسئولین باید به این نکته توجّه کنند. البتّه اینجور نیست که مسئلهی ما فقط مسئلهی اقتصاد باشد؛ همه میدانند، بنده روی مسئلهی فرهنگ خیلی حسّاسیّت دارم، روی مسئلهی علم خیلی حسّاسیّت دارم لکن وقتیکه در زمانهای محدود اولویّتها را نگاه میکنیم، مسئلهی اقتصاد کشور در اولویّت اوّل قرار میگیرد؛ چون دشمن به این متوجّه است؛ امروز هم همان کارها را دارند میکنند؛ این را همه توجّه کنند.»
انتقاد رهبرانقلابدر درس خارج فقه(2/12/95) از کسانی که بهجای حل مسئله #ریزگردها، مسئولیت آن را متوجه گذشتگان میکنند. ایشان فرمودند:«اگر کسی به فکر مردم باشد، نمیتواند در مقابل مسائل دشوار خوزستان راحت بماند.این حرف که وضعیت فعلی نتیجه به فکر نبودن گذشتگان است، کافی نیست و مشکلی را حل نمیکند و چند صباح دیگر نیز دیگران همین قضاوت را درباره ما خواهند کرد که چرا برای علاج مشکل مردم کاری انجام نشد
انتقاد رهبری از بیکاری و معیشت مردم درحرم رضوی(1/1/96)
خب، اقتصاد مقاومتی را مطرح کردیم و گفتیم؛ دوستان و فعّالان مسئول در قوّهی مجریّه و بقیّهی دستگاههای کشور، با علاقه این مسئله را دنبال کردند و برنامهریزیهایی کردند، کارهایی را انجام دادند.
خب این کارها خوب است و من به بعضی [از آنها] هم اشاره خواهم کرد لکن آنچه امروز برای ما مشهود است و مقابل چشممان می¬بینیم، [این است که] خلأهای اقتصادی ما خلأهای بزرگی است.
یکی¬ مسئله¬ی بیکاری است؛ بخصوص بیکاری جوانان و بخصوص بیکاری جوانان تحصیل¬کرده. این یک خلأ است، یک حفره است. این را باید تأمین کرد.
مسئله¬ی معیشت طبقات ضعیف [مهم است]؛ ما اطّلاعات را دائماً دنبال میکنیم و از وضع مردم در بخشهای مختلف کشور مطّلع میشویم؛ مردم از لحاظ معیشت دچار مشکلند.
مسئلهی بیکاری هست، مسئلهی سختی معیشت هست؛ و مشکلات گوناگونی که در زمینهی فرهنگی و اجتماعی به دنبال اینها میآید.
*مقام معظم رهبری دردیدار فرماندهان ارنش(30/1/96) فرمودند:
بنده شعارهای اقتصادی را در این دو سه سال اخیر برجسته کردم برای اینکه احساس کردم دشمن از این ناحیه میخواهد ضربه بزند.
وقتی ما مشکل اقتصادی داشته باشیم بخشهای مختلف نخواهند توانست کارهای درست خودشان را انجام بدهند.
امروز ظرفیت اقتصادی در کشور یک نقطه کلیدی و دارای اولویت است، لذاست که بنده روی این تکیه میکنم روی معیشت مردم تکیه میکنم، روی #معیشت کارکنان دستگاههای مختلف تکیه میکنم روی معیشت کارکنان نیروهای مسلح تکیه میکنم، اینها باید دنبال بشود اینها باید با جدیت دنبال بشود.این به عهده مسئولین است
* مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوازدهم 12/5/96:
« به مشکلات مردم پرداخته شود،پرداختن به مسائل داخلی، مشکلات مردم، مسئله معیشت و اقتصاد؛ که این دو باید به نقطه قابل قبولی در طول این چهار سال برسانید / به دولت توصیه میکنم اولویتها را بایستی رعایت کرد. هم در هزینهکردها، هم در برنامهریزیها و در همه کارها نگاه کنید اولویتها را در نظر بگیرید. مسئله عدالت، مسئله ریشهکن کردن فقر و ریشهکن کردن فساد؛ اینها اولویتهای درجه اول ماست.»
* اعتراض امروز رهبر انقلاب به وضع معیشتی مردم در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت(4/6/96)
آمارها نشان دهنده واقعیت زندگی مردم نیست !
«اقتصاد» را اولویت واقعی کشور خواندند و با تأکید بر تلاش بیوقفه مسئولان برای حل مشکلات معیشتی مردم از جمله #بیکاری_جوانان گفتند:
اقتصاد باید اولویت همه اعضا و بخشهای دولت باشد.
آمارهای ارائه شده در بخش اقتصاد بر اساس مبانی علمی مطرح میشود، اما این آمارها بهطور کامل و در همهجا، نشان دهنده وضع واقعی کشور و زندگی مردم نیست، بنابراین در این میان مشکلی وجود دارد که باید آن را شناخت و حل کرد.
بر اساس این آمارها، تورم از چند ده درصد به زیر ده درصد رسیده، اما آیا قدرت خرید مردم و ارزشی پول ملی نیز در همین مقیاس، بالا رفته است؟
درباره رکود هم آمارهای اعلام شده درست است ولی هنوز واحدهای کوچک و متوسط فراوانی وجود دارد که زیر ظرفیت کار می کنند یا تعطیل شده اند و این واقعیت نشان میدهد که یک جای کار عیب دارد که باید آن را پیگیری و رفع کرد.
*مقام معظم رهبری در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش(3/8/96):
اقتصاد هم نیازمند امنیت است/وقتی همهچیز بر محور نفت میچرخد، اقتصاد ناامن است/اینکه میگوییم امنیت مهم است، چون هر پیشرفت دیگری متوقف بر امنیت است.امروز یکی از مسائل مهم کشور، اقتصاد و معیشت مردم است.
اقتصاد هم نیازمند امنیت است و باید بر یک نهاد امن بنا شود. مشکل تاریخی ما وابستگی اقتصاد به نفت است؛ این موجب شده در همهی دورانها دغدغهی امنیت اقتصادی داشته باشیم.قیمت نفت کم شد، زیاد شد، فلان مشتری نفت پول نفت را نداد، وقتی همهچیز بر محور نفت میچرخد، اقتصاد ناامن است؛ اقتصاد هم باید امن شود.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی:6/10/96
این کسانی که کشور در اختیارشان هست یا بوده، دیگر حق ندارند علیه کشور حرف بزنند؛ اینها باید پاسخگو باشند.
بندهای که امکانات در اختیارم هست نمیتوانم مدعی باشم، من باید پاسخگو باشم که با این امکانات چه کردهام. بهجای اینکه پاسخگویی کنم، نقش مدعی را علیه این و آن بازی کنم؛ مردم این را قبول نمیکنند. حالا ممکن است کسی فکر کند در مردم تأثیر میگذارد [اما] مردم هم آگاهند و این را نمیپذیرند.
همهی مدیران جمهوری اسلامی از اول تا امروز، خدمات مهمی انجام دادهاند؛ خب ما بودیم و از نزدیک دیدهایم؛ البته صدماتی هم زدهاند.
انسان باید خدمات دولتیها و قضائیها و مجلسیها را در طول زمان -هر چه بوده- سپاسگزاری کند.
صدمات را هم باید نقد کرد؛ منتها نقد منصفانه و مسئولانه، نه نقد همراه با تهمت. نقد و نقدپذیری واجب است، تهمت و لجنپراکنی حرام است. نقد با تهمت زدن و تکرار کردن حرف دشمن فرق دارد.
خیلی باید مراقب خودمان باشیم؛ امام فرمودند که ملاک، حال فعلی افراد است؛ امام حکیم بود، معنای این سخن آن است که هیچکس ضمانت درست بودن تا دم مرگ را ندارد و باید مراقب خودش باشد. حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است.
البته دستگاه قضائی ما بدون ایراد نیست، من از اشکالاتی که در قوهی قضائیه و مجریه است، بیاطلاع نیستم، اطلاع من شاید بیش از خیلیهای دیگر است، لکن نقاط مثبت را هم میبینم.
بله، قاضی فاسد داریم، قاضی عادل و مطئمن هم داریم؛ حق نداریم یکسره نفی کنیم. مدیر اجرایی جاهطلبِ پرروی پولطلب داریم، مدیر اجرایی پاکدست زحمتکش هم داریم؛ حق نداریم همه را با یک چوب برانیم.
مراقب باشید #نفوذی دشمن در دستگاههای تصمیمساز و تصمیمگیر وارد نشود.
چاپلوسیهای دشمن را هم جدی نگیرید. اظهار محبت و ارادت و «بیا دست بدهیم» و «بنشینیم» را جدی نگیرند.
اینها اگر رعایت شود، بدانیم جمهوری اسلامی همچنان این حرکت رو به جلو را پیش خواهد رفت و این مشکلات #گرانی و تورم و رکود -که بنده میدانم مردم دچارش هستند- با همت مسئولین قابل رفع است و خدای متعال پاداش این را خواهد داد و گره را باز خواهد کرد.
*بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم: ۹۶/۱۰/۱۹
مسئولین حکومتی که شامل این حقیر نیز میشود و عناصر سیاسی توجه کنند، ما از دشمن خارجی گفتیم، اما این موجب نشود از ضعفهای خودمان غافل شویم، ما هم ضعف و اشکالات داریم. اینجور نیست که مشکل نباشد، نه آقاجان مگس روی زخم مینشیند، زخم را خوب کنید. ؛ زخم را خوب کنید، زخم را نگذارید به وجود بیاید. ما اگر مشکل داخلی نداشته باشیم، نه این شبکهها میتوانند اثر بگذارند، نه آمریکا میتواند هیچ غلطی بکند. ما مشکلاتمان را باید خودمان حل کنیم؛ مشکلات داخلی را باید حل کنیم، ضعفهایمان را باید حل کنیم؛ ما ضعف داریم. دفاع از حقوق مظلومین وظیفهی همهی ما است؛ بخصوص [دفاع از] ضعفا و از حقوق ملّت وظیفهی ما است، بخصوص [دفاع از] طبقات ضعیف ملّت؛ همه بایستی مراقب باشیم. حالا طبقاتی هستند که مرفّهند، مشکلات زندگی آنها را فشار نمیدهد؛ امّا یک گروه مهمّی هم در کشور هستند که فشارهای زندگی، آنها را زیر فشار قرار میدهد. باید همهی همّت ما این باشد که اینها را از زیر فشار خارج کنیم؛ تلاشمان باید این باشد.هر سه قوه مشکلات را بشناسد و روی یکایک مشکلات متمرکز شوند. مسئولین کشور بایستی به مسئلهی اشتغال و تولید -که ما امسال را سال اشتغال و تولید داخلی قرار دادیم- اهمّیّت بدهند؛ اینها مسائل کلیدی است. این [نکته] بیشتر خطاب به مسئولین اجرائی است؛ البتّه بقیّهی مسئولین هم ممکن است نقش داشته باشند. ما البتّه مشکل واردات را به مسئولین محترم قوّهی مجریّه بارها گفتهایم. / انشاءالله به توفیق الهی، به کمک الهی روزبهروزوضع بهتر خواهند شد، مشکلات اقتصادیمردم هم به کوری چشم دشمنان(امریکا واسرائیل و…) برطرف خواهد شد و بدانند(دشمنان) که این ملّت و این نظام محکم ایستاده است و به توفیق الهی همهی مشکلات و ضعفها را برطرف خواهد کرد.
*بیانات مقام معظم رهبری دردیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش(19/11/96)
این انقلاب، مردمی است و مردم باید در همه برنامهها در درجه اول باشند/مردم چه کسانی هستند؟ مردم همان کسانی هستند که حماسه ۲۲ بهمن هر سال را بوجود می آورند، مردم همان کسانی هستند که پس از وارد شدن اغتشاشگران به صحنه، حتی اگر اعتراضی هم داشتند، خود را کنار کشیدند و در روز ۹ دی به میدان آمدند. مردم همین ها هستند. آنها را اشتباه نگیرید. مردم را بشناسید و خالصانه و برای رضای خدا، برای مردم کار کنید زیرا خداوند از ما مسئولان خواسته است خادم مردم باشیم و به آنها خدمت کنیم.حرف مردم، شکایت از فساد و تبعیض است. مردم بسیاری از مشکلات را تحمل میکنند اما فساد را نمیپسندند و از تبعیض شکایت دارند. مسئولان برای مردم کار کنند و این شکایت را مسئولین قوای مجریه و قضائیه و مقننه بهطور جد دنبال کنند وبا فساد مبارزه کنند/ برخورد با ظلم و فساد در میان کارگزاران حکومتی باید شدیدتر و جدیتر از بقیه موارد باشد و همه مسئولان و مدیران کشور باید به این موضوع توجه کنند.
* بیانات مقام معظم رهبری دردیدار با مردم اذربایجان شرقی(29/11/96):
پیشرفت بهمعنی واقعی کلمه در کشور اتفاق افتاده است. «عدالت» را نمیگویم، دربارهی عدالت ما عقبمانده هستیم، خودمان اعتراف میکنیم.در همهی زمینهها پیشرفت اتفاق افتاده اما در زمینهی عدالت باید کار کنیم و باید از مردم و خدا عذرخواهی کنیم. درباره عدالت مشکل داریم. انشاءالله با همت مردان و زنان کارآمد در این ناحیه هم پیشرفت خواهیم کرد.
باید خطر را به مردم عزیز بگویم،اشرافیگری، اعتماد به بیگانه و بیتوجهی به طبقات ضعیف، آفت انقلاب است/ ما کاملاً در جریان #گله_ها و شِکوههای مردم هستیم. به ما هم میگویند و [به ما هم] منتقل میشود، اما وقتی پای انقلاب و نظام در میان است، مردم اینجور وارد میدان میشوند و حرکت میکنند. انتقاد مردم، فقط از دولت و مجلس و قوهی قضائیه نیست؛ نه، ممکن است از شخص حقیر هم انتقاد داشته باشند اما این انتقاد منافاتی ندارد با ایستادگی پای نظام اسلامی و نظام انقلابی که با فداکاری این ملت به وجود آمده است.
درانتها بگوییم، مسئولان اجرایی جهت رفع مشکلات وایجاد اشتغال روستائیان وعشایر زحمتکش کشورمان تسهیلاتی درنظر گرفته است(استفاده از وام های دولتی موجود(1397) برای روستائیان تا صنایع دستی و…).
درهمین زمینه، محمد رضا واعظ مهدوی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور در فرورین97 گفت: در سال ۱۳۹۷ برنامه های اشتغال فراگیر، توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر جمعیت و توسعه اشتغال حمایتی مورد توجه ویژه قرار می گیرد. بیمه روستاییان که رسالت و وظیفه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است توسط دولت پیگیری می شود و در حقیقت بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و درمان صندوق بیمه های اجتمایی روستاییان خدمت های مهم برای روستاییان و بیمه شدگان فراهم می کند.این صندوق در نظام لایه بندی تامین اجتمایی در لایه بیمه های پایه قرار دارد و دولت ضعف وجود کار فرما را برای روستاییان جبران می کند.
همچنین،معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری شرایط و چگونگی پرداخت وام های اشتغال زایی روستایی را درفروردین97 تشریح کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری سپس با بیان این که برنامه مشخص و مدون اشتغال روستایی مرهون اذن مقام معظم رهبری به دولت برای برداشت ۱.۵ میلیارد دلار معادل ۶۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی با کارمزد صفر درصد است، گفت: اگر این اذن نبود، نه مجلس حق داشت مجوز بدهد و نه دولت می توانست اجازه بگیرد، اما دولت از ۴ بانک و صندوق عامل نیز خواست، که ۶۰۰۰ میلیارد تومان نیز از منابع خود برای اشتغال روستایی اختصاص دهند و مجموعا ۱۲ هزار میلیارد تومان شود.
وی افزود: به روستاها و مناطق عشایرنشین کشور وام با کارمزد ۴ درصد و به بقیه مناطق با کارمزد ۶ درصد برگزار می شود، برای طرح های اشتغال زا ۳ سال دوره تنفس و دوره مشارکت در نظر گرفته شده است و از سال چهارم بازپرداخت آغاز می شود، این وام ۲۰ درصد آورده دارد، که می تواند زمین محل اجرای پروژه نیز بشود، البته برای این وام ها وثیقه لازم است، محل اجرای پروژه و ماشین آلات به عنوان وثیقه وام در نظر گرفته می شود.
رضوی با بیان این که پول بدون وثیقه پرداخت نمی شود، گفت: وثیقه را راحت کردیم، اگر ماشین آلات و محل اجرای پروژه کم بود، سفته و یا سند روستایی می تواند به عنوان وثیقه استفاده شود.
وی با بیان این که هر طرح اشتغالی باید برای اجرا ۳ مشخصه داشته باشد، گفت: باید محل مصرف محصول مشخص باشد، باید بتوانید حقوق کارکنان و اقساط وام را پرداخت کنید و سومین مشخصه پس انداز برای خود کارآفرین است، تا بتواند از محل پس انداز کار خود را توسعه دهد، اما با طرحی که این ۳ مشخصه را نداشته باشد، موافقت نخواهیم کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان این که اراده جدی مقام معظم رهبری بر حل مشکل اشتغال روستایی قرار گرفته است، تاکید کرد: یکی از راه های کاهش قیمت تمام شده این است، که مجوزها را یک روزه صادر کنیم، اگر این کار را کنیم، بسیاری از هزینه ها کاهش پیدا می کند.
وی دهیاران را پیشگامان توسعه کشور دانست و گفت: امسال مشکل استخدام و تامین اجتماعی دهیاران حل خواهد شد و سازمان این افراد مانند شهرداری ها بر اساس درجه بندی انجام می شود و سعی داریم، مدیریت روستاها مانند مدیریت شهرها در دست دهیاران باشد.
اطلاعات بیشتر:
تشریح شرایط و چگونگی پرداخت وام های اشتغال زایی روستایی
https://www.mehrnews.com/news/4268940/شرایط-و-چگونگی-پرداخت-وام-های-اشتغال-زایی-روستایی-تشریح-شد
پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی برای ایجاد اشتغال روستایی
https://www.isna.ir/news/97021809583/پرداخت-تسهیلات-300-میلیون-تومانی-برای-ایجاد-اشتغال-روستایی
اخبار اشتغال روستاییان در سال 97 | «ای استخدام»
https://www.e-estekhdam.com/اخبار-اشتغال-روستاییان
اشتغال روستائیان- معیشت مردم- مشکلات معیشتی- وام روستایی- تسهیلات اشتغال روستایی