بودجه – نهادهای زیر نظر رهبری
چند درصد یا چقدر از بودجه کل کشور به دست نهادهای زیرمجموعه رهبری می باشد ؟ در جایی شنیدم دو سوم یعنی تقریبا ۶۶ درصد!!!!!
با نگاهی به متن لایحه بودجه 97 می توان سهم نهادها و سازمان های مختلف را مورد ارزیابی قرار داد
( برای آگاهی از متن لایحه بودجه سال 97 به shenasname.ir/images/pdf/layehe-budjet97.pdf
مراجعه شود.)
هر چند برخی رسانه های بیگانه و معاندان نظام در راستای تخریب رهبری تلاش می کنند که در مورد ردیف بودجه و سهم اختصاص یافته به نهادهای زیر نظر رهبری بزرگ نمایی کنند و شایعات زیادی در این زمینه عنوان می کنند ، اما سهم هریک از مجموعه ها در بودجه دولت کاملا روشن است و با وجود وزارتخانه های مختلف و نهادها و سازمان های عریض و طویل گوناگون نظامی و ارتش و سپاه و غیر نظامی در کشور چگونه می توان پذیرفت سهم نهادهای زیر نظر رهبری دو سوم بودجه باشد. این نهادها نیز همچون سایر نهادها و سازمانها دارای بودجه مشخصی در بودجه کشور هستند .
به عنوان نمونه بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) 48158001میلیون ریال ، بودجه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علیمه 1340000میلیون ریال، بودجه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها 1427200 میلیون ریال ، بودجه مجمه جهانی اهل بیت علیهم السلام 478000 میلیون ریال و بودجه جامعه المصطفی العالمیه 3051203 میلیون ریال در نظر گرفته شده است که نسبت به حوزه و گستره عملکرد آنها و در مقایسه با سایر سازمان ها و نهادها و مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و دانشگاهها رقم زیادی محسوب نمی شود .
از نظر نظارتی نیزنهادهای زیر نظر رهبری مشمول نظارت دستگاههای نظارتی هستند.
اصل 55 قانون اساسی مقرر می دارد: “دیوان محاسبات به کلیه حسابهای وزارتخانه ها، موسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاه هایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده میکنند به ترتیبی که قانون مقرر میدارد رسیدگی یا حسابرسی مینماید که هیچ هزینه ای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات، حسابها و اسناد و مدارک مربوطه را برابر قانون جمع آوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم مینماید. این گزارش باید در دسترس عموم گذاشته شود.”
بر همین اساس دیوان محاسبات به مثابه دادگاهی مالی است که نظارت می کند هزینههای معین شده در بودجه از میزان معین شده تجاوز نکند و تغییر وتبدیلی در آن ایجاد نشود.
همچنین علاوه بر اینکه هر وجهی باید در محل خود صرف شود مکلف است که در امر بررسی و تفکیک محاسبات ادارات دولتی و جمعآوری سند خرج محاسبات و صورت تمام محاسبات مملکتی اقدام کند.
در همین حال دیوان محاسبات علاوه بر نظارت بر وزارتخانه ها و دستگاه ها و سازمان های دولتی و عمومی، بر نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری که به نحوی از انحاء از محل بودجه عمومی کشور استفاده می کنند نظارت مستمر دارد. شاید در راس این نهادها بتوان به کمیته امداد امام خمینی (ره) اشاره کرد، نهادی مردمی که رئیس آن توسط رهبری انتخاب می شود و بخشی از منابع آن از طریق بودجه دولتی تامین می شود و بر همین اساس دیوان محاسبات به صورت مستمر و دائم بر نحوه هزینه کرد بودجه این نهاد نظارت می کند.
از سوی دیگر، سازمان بازرسی کل کشور که طبق اصل 174 قانون اساسی (بر اساس حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه های اداری سازمانی به نام “سازمان بازرسی کل کشور” زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می شود. حدود اختیارات و وظایف این سازمان را قانون تعیین می کند.) وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین را دارد نظارت کاملی هم بر نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری داشته و تیم های بازرسی این سازمان در بازرسی های مستمر، موردی و سرزده این نهادها را مورد بازرسی و ارزیابی کامل قرار می دهند.
در حالی که در وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکت های دولتی، تنها دو دستگاه نظارتی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور هستند که بر نحوه هزینه کرد بودجه و چگونگی اجرای قوانین و مقررات نظارت می کنند اما در نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری ، “موسسه حسابرسی مفید راهبر” به عنوان ضلع سومی است که می توان گفت حتی در بعضی موارد به مراتب سخت گیرتر از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور، صورت های مالی این نهادها را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.
مؤسسه حسابرسی مفید راهبر به منظور اعمال نظارت و ارتقاء سطح کیفی اطلاعات و گزارشات مالی و مدیریتی بنیادها ونهادهای انقلاب اسلامی، به عنوان مؤسسه غیرتجاری انتفاعی در اواخر سال 1371 تاسیس و بر اساس مصوبه مورخ 17/5/1380 هیئت وزیران به عنوان مؤسسه حسابرسی عضو “جامعه حسابداران رسمی ایران” به رسمیت شناخته شد. همچنین مؤسسه طبق مصوبه مورخ 22/6/1379 به عنوان “مؤسسه حسابرسی معتمد بورس اوراق بهادار” فعالیت می کند.
موسسه حسابرسی مفید راهبر به عنوان یکی از بهترین موسسات و شرکت های حسابرسی در کل کشور شناخته شده و بر همین اساس تیم های حسابرسی و کارشناسی این موسسه به صورت مداوم ، علاوه بر برنامه های فصلی و موردی، در تمامی نهادهای تحت پوشش دفتر مقام معظم رهبری حضور پررنگ داشته و بر چگونگی هزینه کرد اعتبارات و بودجه ها نظارت کامل دارند و به صورت مستمر گزارش های خود را به مقامات ذی صلاح و نهادهای دارای صلاحیت قانونیِ رسیدگی به موارد مکشوفه اعلام می دارند.
www.asriran.com/fa/news/580463
بودجه – نهادهای زیر نظر رهبری