مجلس عروسی اسلامی
چطور میتوانیم یک عروسی شرعی برگزارکنیم
سلام: آنچه دربرگزاری مراسم ازدواج طبق فرهنگ اسلامی ،حائز اهمیت می باشد توجه به نکات ذیل است.1. رعایت حدود واجبات ومحرمات 2. رعایت مسائل محرم ونامحرم؛ باید سعی شود مجالس جشن به طور مختلط برگزار نشود.
3. رعایت مسائل به ظاهر کوچک اما خیلی مهم؛مثلا نباید مراسم به گونه ای باشد که با برگزاری مراسم ازدواج تا پاسی از شب آنهم با ایجاد سر وصدا موجب آزار واذیت همسایگان شد.ویا اینکه با به راه انداختن یک دسته جوان در خیابانها موجب ترافیک وسد معبر دیگران شد.که همه اینها خلاف آموزه های اسلام می باشد.
4. اجتناب از برگزاری مراسم ازدواج همرا ه با دعوت از گروه های موسیقی حرام ،ونیز برگزاری با رقص وترانه های مبتذل؛که مورد مبغوض دین اسلام می باشد.
5. پرهیز از خودنمایی وتجمل گرایی وریخت وپاش غیر معمول وغیر معقول؛
اما درمقدارمصارف ازدواج ، آنچه از شرع مقدس رسیده،مستحب بودن ولیمه( شام یا نهار دادن) است.ولی نوع غذا ومقدار آن تابع عرف مردم و وضعیت اقتصادی، اجتماعی خانواده عروس و داماد است.به عنوان مثال تعداد مهمانانی که دعوت می شود بستگی دارد به این که توانایی فرد در پذیرایی از آنها چقدر باشد اگر واقعا توانایی دارد، همه فامیل عروس وداماد را دعوت می کند و اگر این توانایی را ندارد خویشاوندان خیلی نزدیک را دعوت می کند. آنچه از لحاظ اخلاق اسلامی رعایت آن مهم است باید از اسراف پرهیز کرد ولو این که توانایی مالی انسان بسیار خوب باشد زیرا اسراف حرام است همان طور که رقص و آواز مطرب حرام است .
خاتمه را به توصیه های مقام معظم رهبری در این مورد تزیین می کنیم:
»ازدواج صحنه ی تفاخر نیست :
بعضیها ازدواج را که یک امر عاطفی و انسانی و وجدانی است، به صحنه ی تفاخر تبدیل می کنند. مثلاً می گویند که جهیزیه ی ما این چیزها را داشت؛ آیا جهیزیه ی دختر شما هم اینها را دارد؟! تفاخر و تنافس!
یا مثلاً می گویند که ما عقدمان را در فلان سالن گرفتیم. البته حالا که متأسفانه مرسوم شده است در هتلها می گیرند؛ که کار بسیار بدی است. حتّی گاهی شنیده یا دیده می شود، بعضی افرادی هم که از آنها توقع نیست، برای تفاخر به همدیگر، مراسم عقد خود را در هتلها و سالنها می گیرند! نه، مراسم عقد را در اتاق خانه و حیاط منزل خودتان و یا همسایه تان بگیرید و مردم را دعوت کنید؛ همین طور که همیشه بوده است. این گونه محیطها، یک محیط انس خانوادگی است. عده یی دوست، عده یی قوم و خویش، عده یی همردیفهای دختر یا پسر، دوستان مدرسه، دوستان پسر در محیط کار یا مدرسه، جمع می شوند و شادی و خوشی می کنند؛ این درست است.
این که ما این جا را صحنه ی تفاخر قرار بدهیم، غلط اندرغلط است. هم محیط ازدواج را آلوده ی به مادّیات می کند، هم این صحنه ی پاک و لطیف وجدانی را صحنه ی تفاخرها و تنافسها و زیاده رویها می کند، بعد هم این دختر و پسر از اول عادت می کنند که بایستی زندگی آنان بر تجمل و تشریفات بگذرد؛ چرا؟ بگذارید از اول به یک زندگی متوسط عادت کنند.(بیانات در مراسم اجرای خطبه ی عقد ازدواج 20/04/1370)
«مسأله ازدواج، یک مسأله کاملاً فردی و شخصی است. خانواده ها باید فکر کنند.من خودم توصیه ام این است که ازدواج را آسان بگیرند؛ مهریه ها زیاد نشود؛ جهیزیه ها سنگین نشود؛ در مراسم مهمانیها، خیلی ریخت و پاش نشود و اسراف آمیز نباشد. باید روی این کار شود. چقدر خوب است که از لحاُ ظ فرهنگی و هنری تبلیغ شود، تا مردم اینها را فرا گیرند. اگر این را فرا گرفتند، من فکر می کنم که ازدواج آسان خواهد شد دیدار صمیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی با جوانان به مناسبت هفته جوان 07/02/1377)
مجلس عروسی اسلامی