قران طلا – کشتی مطلا
آیا صحیح است در کشور ایران هزاران فقیر و مستمند وجود داشته باشه اما قرآن را با طلا بنویسند؟ و اصلا نوشتن قرآن با طلا چه دردی را دوا می کند؟ لطفا مستدل جواب دهید
قبل از بیان هرگونه مطلبی و رفع شبهه دراین زمینه وموارد مشابه دیگر بایستی خدمت شما عرض نماییم که بهتر ان بود قبل از هر گونه شائیه و ایجاد شبهه و سئوالات وحساسیتهایی برای عموم مردم(دراین شرایط و وضعیت بسیار حساس کشوری از نظر اقتصادی ومعیشت ورفاهی مردم) قبل از رونمایی ازاین اثر دینی- هنری توضیحاتی درمورد ان وهدف نیت پاک والهی صاحب اثر ارائه شده تا برای عموم مردم که از فضای مجازی استفاده مینمایند وخبرها زود منتشر میشود، بطور واضح روشن میگردید. اما بهتر است انگیزه این عمل را از مجری این برنامه و نگارنده ان پرسید .
پاسخ صاحب اثر “کشتی مطلا” به واکنش برخی کاربران فضای مجازی
“قرآن کشتی مطلا” بیست و ششمین اثر سید علی اصغر موسویان هنرمند و کاتب قرآن کریم است که اخیرا در موزه آستان مقدس کریمه اهلبیت (س) رونمایی شد.
اخیرا این خبر با واکنش های منفی فراوانی در شبکه های اجتماعی روبرو شده است که رسانه های خارجی و معاند نیز آن را دستمایه قرار دادند و به صورت غیرمنصفانه آن را مورد تقد قرار دادند.
موسویان که تمام آثار قبل را با هزینه شخصی خود کتابت کرده به انتقادات برخی از کاربران فضای مجازی پاسخ داد که در ادامه متن پاسخنامه موسوی را می خوانید:
خدمت مردم شریف ایران عرض میکنم کلیه هزینههای قرآن مزبور و سایر قرآنهای قبلی به صورت کاملا شخصی پرداخت شده و هیچ یک از مسئولین در 24 سال گذشته تاکنون حتی ریالی به اینجانب در تولید آثارم مساعدت نکردند. این اثر 26 کار قرآنی حقیر است که تمامی هزینههای آن برعهده خودم بوده و پس از اتمام کارها و رونمایی به حرمهای مطهر ائمه طاهرین از جمله حرم مطهر حضرت معصومه(س)، حرم حضرت علی(ع)، امام حسین(ع)، حضرت عباس، امام رضا(ع)، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و خدمت مراجع معظم تقلید از جمله دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله سیستانی در نجف با افتخار اهداء شده است.
بنده متحیرم چطور وقتی کسی در مسیر قرآن و اهلبیت علیهمالسلام هزینهای میکند تمام هجمههای تبلیغات منفی به سویش برپا میشود که به جای چنین هزینههایی به افراد حقیر و نیازمند کمک شود. در این خصوص عرض میکنم این حرفها تازگی نداشته و تکراری است و یقینا چنین حرفهایی از سوی رسانههای تحت امر آمریکا و دولتهای اروپایی حمایت شده و قصد تخریب ساحت مقدس قرآن اهلبیت و بزرگان دینی کشور را دارند. چطور وقتی آقایان بالانشین متمکن و برخی از مسئولین دولتی میلیاردها تومان در سال صرف سفرهای خارجی و تفریح به نقاط مختلف جهان میکنند سخنی از کمک به نیازمندان نمیشود اما در خصوص کارهایی مانند حقیر بایستی چنین هجمه تبلیغات وسیع را شاهد باشیم که عمدتا نیز از ناحیه رسانههای بیگانه میباشد کما اینکه مشابه این کارها توسط مقام معظم رهبری، آیتالله جوادی آملی و مکارم شیرازی و دیگر مراجع عظام تقلید نیز رونمایی شده است و متاسفانه دشمن خارجی و داخلی با چنین یاوهگویی هایی به ساحت مقدس قرآن و این حضرات توهین کرده اند.
یادآور میشوم، وقتی در طول دوران مبارک حضرات معصومین جسارت و توهین شده است بنده حقیر که جای خود دارم در پاسخ به برخی از کارشناسان، روحانیون و واعظ محترم و قرآنی کشور و شبکه مختلف اجتماعی که در این خصوص بنده را مورد انتقاد غیرمنصفانه قرار میدهند یادآور میشوم که قرآن و فرمایشات ائمه معصومین برای کلیه دورانها و تاریخ تا قیامت همواره تازه و زنده است. ضمن اینکه پیامبر اسلام فرمودند: هرگاه شخص مومنی از دنیا برود و برگهای بر روی آن که حدیثی از من نوشته باشد روز قیامت آن برگه پردهای میان او و آتش خواهد بود و خداوند به ازای هر حرفی که روی آن نوشته 7 برابر پهناورتر از دنیا به او حسنه عطا میکند.
این حدیث در کتابت قرآن که گفتار خداوند متعال است نیز صدق می کند، اگر کتابت قرآن بنده مقداری به طلا مزین شده اشکال دارد پس چرا در طول بیش از 1300 سال گذشته گنبد و ضریح امام معصوم(ع) به طلا و نقرجات مزین شده است چرا که حضرات معصومین نیز خود قرآن ناطق هستند وچه بسا در کنار کتابت قرآن شایسته است تمام آیات خداوند با طلای ناب به رشته تحریر درآید. ضمن اینکه اینچنین مطالب و عنوان آنها اظهرمن الشمس است که از سوی رسانههای آمریکایی تشویق شدهاند. بنده یقین دارم که مردم شریف کشورم که شیعه اهلبیت(ع) هستند نسبت به ائمه طاهرین ارادت خاصی دارند و بنده اعلام میکنم که قرار است این قرآن مصلا در سوم شعبان مصادف با ولادت حضرت سیدالشهداء به حرم مولایمان اباعبدالله الحسین(ع) اهداء شود از خداوند متعال خواهانم که آن وصیتی که همواره دغدغه قرآن و حضرات معصومین و فرزند خلف حضرت زهرا(س) امام خامنهای مدظلهالعالی است به مردم شریف کشورم و تمام مسلمانان در طول تاریخ رهنمون شود. مطمئن باشید تنها برنده این میدان دشمنان داخلی و خارجی هستند که با انتقادات بیاساس و غیرمنصفانه ما را از اهداف اصلی خود دور کرده و کار خودشان را به سرمنزل مقصود میرسانند.
چند نکته پایانی:
امام معصوم فرمودند: اگر 50 نفر به یک کار شما شهادت بدهند و تو نظر آن 50 نفر را رد کنی نظر آن شخص و تمام آن 50 نفر حجت است. بنده به تمام پیشنهادهای چند میلیاردی کشورهای عربی پاسخ منفی دادم چراکه کارهای حقیر به عشق اهل بیت و به قصد اهدا آن به آستانهای مقدس بوده است. ضمنا قرآن مزبور از چوب ساخته شده و بدنه آن از ورق برنز بوده که پس از اتمام حکاکی آیات، بر روی آن آب طلا خورده است که در اصطلاح به آن مطلا گفته میشود. این قرآن شریف کلام خداوند است که بر قلب بهترین بنده عالم خلقت حضرت محمد مصطفی(ص) نازل شده است بنابر این تمام کلام خداوند باید بر طلای ناب 18 عیار حکاکی و به رشته تحریر درآید.(29دیماه96،https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/10/29/1631893/پاسخ-صاحب-اثر-کشتی-مطلا-به-واکنش-برخی-کاربران-فضای-مجازی)
درادامه خدمت شما عرض نماییم،همین پرسش در مورد طلا کاری گنبد حرم ائمه ع نیز مطرح است و پاسخی این اشکال پاسخ به پرسش شما نیز می باشد . پرشش این است که ایا چرا گنبد و حرم ائمه(ع) از طلا ساخته می شود؟ آیا این اسراف و سبب بدبینی نیست؟
به این پرسش از ابعاد مختلف می توان پاسخ گفت:
1. از نظر عقل: انسانها به هر چه ارزش بیشتری قائل باشند، آن را زیباتر و… می سازند. و شاید همین علت است که سعی می کنند، حرمها و زیارتگاه های خود راکه از اهمیت بیشتری برخوردارند، با بیشترین امکانات می سازند و تزیین می کنند.
2. از لحاظ دینی و مذهبی: قرآن مجید به روشنی به ما دستور می دهد که به بستگان و خویشاوندان پیامبر گرامی(ص) مهر ورزیم : و مسلماً یکی از راه های ابراز علاقه به خاندان رسالت، حفظ و بزرگداشت حرم های آنان است. به دلیل همین ابراز احساسات و نشان دادن عشق و علاقه فراوان به اهل بیت(ع)، شیعیان همواره سعی کرده اند که ارزنده ترین و با ارزش ترین فلزات ـ اعم از طلا و نقره و سایر جواهرات ـ را وقف آن قبور مطهر نمایندوبا زیباترین هنرهای معماری و آیینه کاری و منبت کاری آنها را در حرم ها و بناهای متعلّق به آنان، در تزیین گنبد و بارگاه به کار برند. «طلاکاری گنبد و ضریح نیز نشان دهنده عشق به اهل بیت است، خداوند به پیامبرش می فرماید: (قل لا اسئلکم علیه اجرا الاّ المودّة فی القربی بگو:من چیزی به عنوان مزد رسالت از شما مطالبه نمی کنم، مگر دوستی با اهل بیت من. در واقع طلا کاری گنبد و ضریح ، نوعی ابراز علاقه و محبّت به اهل بیت پیامبر و تعظیم شعائر و تشکّر از آنهاست. علاوه بر آنکه نوعی زینت و زیبایی است و زیبایی نیز هیچ ایراد و اشکالی ندارد، بلکه امری پسندیده است». (حجت الاسلام محسن قرائتیhttp://www.qaraati.net/library/)
بنابر این از لحاظ دینی نه تنها هیچ مشکل ومنعی ندارد بلکه بر مسلمانان لازم است در تکریم و حراست بیوتی که به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله منسوب است، بکوشند و آن را یک امر قربی تلقی کنند.
3. از لحاظ فقهی: طبق احکام فقهی نیز،بسیاری از مبالغی که صرف ساخت و توسعه مکانهای متبرکه و مشرفه می شود، از طریق نذورات و موقوفات مردمی است که با عشق و علاقه آن را به زیباسازی و توسعه بارگاه امامان معصوم(ع) اختصاص داده اند و از نظر شرعی تنها می بایست در همین راه استفاده شود. وچه بسا خیرینی که به طور خود جوش در این امر مهم سهیم می شوند.از این رونباید این گونه عشق ورزی و طلاکاری گنبد های حرم های ائمه را اسراف تلفی کرد.
4. از لحاظ فرهنگی: خردمندان جهان، به بزرگان مذهبی و ملی خود ارزش والایی قائلند و در نگهداری آثار آنان کوشا بوده و آن را تحت عنوان میراث فرهنگی از گزند روزگار حفظ می کنند. این کار حرکت ملتها را در تبیین سیر و ترقی وتعالی به روشنی ترسیم می کند. و در حفظ ایمان و عقیده مردم نسبت به آنها، تأثیر به سزایی دارد.
روی این اصل مسلمانان نیز در ساخت هرچه پر شکوه تر و زیباتر و نگهداری آن کوشش می کنند.
4.از لحاظ علمی: زیباسازی فضا های معنوی از جمله مساجد و حرمها، در ایجاد جذابیت برای زائران، دارای آثار ثمربخش و سازنده ای است. به عبارت دیگر تعظیم جلال و عظمت بزرگان دین از طریق آبادانی و زیباسازی قبور آنان و در کنار آن به وجود آوردن امکانات رفاهی، برای زائران و ارائه خدمات فرهنگی، و… می تواند نقش سازنده ای در گسترش و ترویج فرهنگ و ارزش های اسلامی، اسوه قراردادن ائمه اطهار(ع )، تمسک به سیره آن بزرگواران برای عموم مردم و… داشته باشد. این نتایج مهم و ارزشمندی در حوزه فردی و اجتماعی به دنبال دارد و در نهادینه کردن ارزش های الهی و انسانی موثر است. چنانچه بسیاری از امور عام المنفعه (مانند خیرات، نذورات، اوقاف،، سرپرستی ایتام، پرداخت وجوهات شرعی، کمک به نیازمندان و…) از تاثیرات و نتایج بسیار ارزنده ساخت و ساز صحن و بارگاه امامان و امامزاده ها می باشد; زیرا شکوه این مکان های مقدس در جذب مردم، برای زیارت و انجام دادن خیرات موثر است و با یادآوری مقام و عظمت والا و سیره و سنت آن بزرگان مردم بسیار زیادی را به سوی خود جلب می کند و در گسترش فرهنگ و ارزش های الهی و سیره و منش فردی و اجتماعی آن بزرگواران در کمک به محرومان موثر است.
البته باید از هرگونه اسراف، ریخت و پاش و انجام دادن اموری که به هیچ وجه زیبنده نظام اسلامی و مکتب اهل بیت (ع) نیست جلوگیری کرد و برای استفاده بهینه از امکانات موجود، در جهت گسترش فرهنگ صحیح اسلامی و ارائه خدمات گوناگون (مانند ایجاد کتابخانه، زائرسرا، سالن اجتماعات، مراکز درمانی، امکانات آسایش، مراکز فرهنگی، تفریحی ورزشی و… برای عموم افرادی جامعه خصوصا افراد نیازمند و کمک به آنان) باید برنامه ریزی های مناسب انجام داد. همان طور که شاهد انجام این گونه اقدامات، از سوی برخی مراکز دینی و زیارتی (مانند آستان قدس رضوی در مشهد، آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) در قم و…) می باشیم.
قران طلا – کشتی مطلا