دین و اندیشه

شرف الشمس – ۱۹ فروردین – نوزده فروردین

پرسش و پاسخ

سلام انگشتری را از بازار به نام شرف شمس خریداری کردم و فروشنده ادعا داشت که تازه در مشهد دعای شرف شمس را روی ان نوشته اند . بر روی انگشتر رسم الخط خاصی حک شده و یکی از این نقوش نقش ستاره و چند حرف عبری هست به من گفته شده اینها حروف ابجد هستند و حتی اسم من را با حروف ابجد روی انگشتر حک کردند و یه دعا دادند که هفتم به هفتم ماه قمری باید نوشته و در کیف پولم قرار دهم برای رزق و روزی . چند وقت پیش یک انگشتر فروش می گفت: شرف شمس را دست نکنید چون سندی ندارد و با علوم غریبه کارهایی می کنند که در آینده به مشکل برخورد می کنم می خواستم نظر حضرت عالی را جویا شوم که خدایی نکرده مشکلی برای اینجانب پیش نیاید .

لطفا به مطالب ذیل توجه کنید :1- در مورد شرف الشمس در کتب روایی مطلبی نیامده اما در کتاب «جنه الوافیه» مشهور به «مصباح کفعمی» که کتابی نسبتا معتبر در دعا است مطلبی در این باره آمده است .2- مرحوم کفعمی، سند معتبری برای این مطلب ذکر نکرده و تنها گفته است : این حروف شکل اسم اعظم است . بعد در حاشیه کتاب می گوید: در بعضی از کتاب های علمای شیعه دیدم که این شکل از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده است . مرحوم شیخ بهایی هم همین شکل را در کتاب «سر المستتر» با اندکی تغییر آورده است.
3- البته در کتاب های یاد شده این شکل به «شرف الشمس» نامیده نشده است و احتمالا تشخیص اساتید علم ختوم و اذکار این بوده که این شکل در شرف شمس – که نوزدهم فروردین ماه است – نوشته شود که ساعت خوبی است و باعث تأثیر بیشتر این شکل خواهد بود. برای نوشتن این شکل یا حک آن بر روی انگشتر، درتاریخی خاص مانند نوزدهم فروردین سند مکتوبی یافت نشد، اما از برخی بزرگان (مثل مرحوم کشمیری) این مطلب شنیده شده است.
4- از سنگ شرف الشمس برای : چشم زخم ، گشایش امور ، برآورده شدن آرزوها ، افزایش رزق وروزی استفاده می گردد.
5- مطالب ذیل در مورد شرف الشمس در سایت رجا نیوز آمده است.
ناگفته هایی درباره شرف الشمس: شرف الشمس چیست ؟ چه آثاری دارد ؟ آداب آن چگونه است ؟ در چه روز واقع می شود ؟ آیا تکرار آن در هر سال لازم است ؟ وده ها سوال دیگر؛
از جمله نکاتی است که علیرغم مبتلا به بودن اذهان مردم به این موضوع ، غالبا در رسانه های دینی به آن پرداخته نشده است.
6- به گزارش لبیک؛ حضرت آیت الله مبشر کاشانی با اشاره به نکات جالب و ناگفته ای در این باره ، مبحث شرف الشمس را جزء علوم غریبه دانست و مرقوم کرد: شرف الشمس از علوم غریبه است، لکن درکتب متقدمین اعم از روایی و ادعیه و اذکار اثری نیافتم ، فقط متاخرین در چند قرن اخیر معتبر می دانند و بیاناتی درباره شرف الشمس و طریقه تکسیر آن به صورت مربع یا مسبع و غیره و نیز آثار و برکات آن مطالبی متذکر شده اند و بعضی آن را ماخوذ از اسم اعظم تلقی کرده اند و در کتاب جواهر مکنونه که از کتب خطی اذکار است و همچنین در کتاب السحاب اللئالی تالیف سید عبدالله بوشهری و کتب دیگر، آثاری از جمله دفع فقر و بیماری ها و حفظ از گزند جانوران و ایمنی از بلایا وکسب عزت و بزرگی متذکر شده اند.
معظم له در ادامه افزود: کفعمی هم در کتاب جنت الواقیه آورده اند که این حروف شکل ، اسم اعظم است و در بعض کتب علمای شیعه دیدم که این شکل از امیرالمؤمنین علیه السلام می باشد ولی سندی برای ادعای خود ذکر نکرده اند. مرحوم شیخ بهائی نیز در کتاب سرالمستتر ، در رابطه با این شکل که بعضا به شرف الشمس معروف شده مطالبی بیان فرموده است.
علامه مبشر کاشانی در پایان ، به زمان و آداب و کیفیت شرف الشمس نیز اشاره و یادآور شد: می گویند که شرف الشمس باید در روز 19 حمل که مطابق با روز 19 فروردین است از طلوع آفتاب تا ظهر بر عقیق زرد و در صورت عدم امکان بر کاغذ زردی نوشته شود و با خود حمل نماید ولی در تجدید آن در روز مذکور در سال های بعد شرط نشده است و لازم نیست.
همچنین حضرت آیت الله روحانی نیز ابعاد خواندنی دیگری از شرف الشمس را بیان و مکتوب کرد: اهل این گونه فنون می گویند که اگر یک بار شرف الشمس به طریق مخصوص نوشته شود، دیگر احتیاجی به تکرار در سال بعد ندارد و اثرش باقی است – ولی چون در طرز نوشتن آن اختلاف است ، مثل شکل ستاره آن یا حرف میم آن، بعضی به همه وجوه آن می نویسند، مثلا یک بار با ستاره پنج گوشه و یک بار با ستاره شش گوشه. معظم له در پایان جوابیه خود به پرسش خبرنگار ما تکرار شرف الشمس در هر سال را لازم ندانست و مرقوم کرد: به هر حال جدید تهیه کردن آن در هر سال لازم نیست.
در این حال ، حضرت آیت الله مظاهری در پاسخی کوتاه و گویا ، با اشاره به قابل اعتماد بودن شرف الشمس ، افزود: شرف الشمس مورد اعتماد است و اگر کسی داشته باشد تجدید لازم نیست.

شرف الشمس – ۱۹ فروردین – نوزده فروردین

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا