زنان در ورزشگاه
سلام.من علت مخالفت کامل و قاطع مراجع را با حضور خانم ها در ورزشگاه درک نمی کنم .می گویند مفسده دارد.
خوب در این آخر الزمان و دنیای امروز رفتن به کجا مفسده ندارد؟!
حتی در حرم و صحن های مطهر امام رضا به دلیل ازدیاد جمعیت ممکن است مثلا تنه شان بهم بخورد
یا حتی برخی از دوست دختر و پسر ها آن جا با هم قرار بگذارند.
در دانشگاه ، سینما و راهپیمایی ها و حتی خیابان هم احتمال وجود مفسده هست.
چرا کلا می گویند نه
چرا نمی آیند بگویند اگر شرایط مناسبی فراهم بشود که مثلا خانواده ها با هم باشند، و جدای از آقایان مجرد و پوشش بازیکنان کمی بیشتر بشود و هر چیز که از نظر ایشان منجر به مفسده میشود آن وقت اشکالی ندارد.
این که بگوییم امروز کشکر مشکلات مهم تری دارد درست است اما مهم ترین مشکل امروز کشور ما دور شدن از دین و روحانیت است
و این رفتار ها بیشتر باعث شکل گرفتن کینه ها و مخالفت ها می شود
در حالی که مانند دیگر بخش های جامعه از شرایط مناسب فراهم شود مشکلی وجود ندارد.
ضمنا مراجع تقلید ما حتما انقدر متوجه هستند که همانطور که امام علی علیه السلام به تمایلات جوان برای پوشیدن لباس گران تر و زیبا تر اهمیت میدادند
آنها که امروز محل مراجعه و الگوی دینی ما هستند نیز باید به تمایلات جوانان توجه کنند
و بی اهمیت جلوه ندهند
و به دشمنان دین یا… فرصت دور کردن مردم از دین را ندهند ..
نکته:
۱. من گاهی دیدم در استفتاءات که سوالات از جانب مردم به نظر می رسد
می خواستم بدانم که از کدام راه ارتباطی می توان این سوالات را مستقیما از خود ایشان پرسیده و جوتب تودشان را شنید .
چون بنده به روشنفکر بودن خود مراجعی مانند آیت الله مکارم و مقام معظم رهبری بیشتر اعتماد دارم تا اطرافیانشان که ممکن است دچار حساسیت بیش از حد باشند.
۲. لطفا به همین سوال جواب بدین و فقط یه جمله شو نخونید و یه متن کپی شده بگذارین از این که
مفسده دارد و ما مشکلات زیاد داریم و تمام.
۲. لطفا به همین سوال جواب بدین و فقط یه جمله شو نخونید و یه متن کپی شده بگذارین از این که
مفسده دارد و ما مشکلات زیاد داریم و تمام.
فرهیخته گرامی در پاسخ شما لازم است به این مطلب اشاره کنیم که حضور زنان در اماکن ورزشی که مخصوص آنهاست و آنان را در معرض دید نامحرمان قرار نمی دهد، بلامانع است؛ موید این مطلب سالنها و اماکن ورزشی است که با مجوز رسمی جهت استفاده زنان اختصاص داده شده.آنچه از نظر علما و مراجع قانونی محدودیت دارد، حضور زنان در اماکن ورزشی است که موجب اختلاط زن و مرد و هتک حرمت و شأن و منزلت اجتماعی زنان شده و نگاه حرام آنان به اندام و بدن ورزشکاران مرد را باعث می گردد و زمینه را برای سوء استفاده و تعرض افراد لاابالی؛ و اشاعه فساد و بی بند و باری فراهم می سازد. از طرفی، از آنجایی که در این مکانها غالبا توسط طرفداران تیمهای ورزشی، حرکات غیر اخلاقی صورت میگیرد بخصوص در مورد ورزش فوتبال و این حرکات زننده و غیر اخلاقی حتی اگر از سوی افراد محدودی هم صورت گیرد به هر حال تبعات سوء آن بیشتر متوجه زنان خواهد بود، لذا به دلایل مذکور این محدویت اعمال می گردد و این محدودیت منافاتی با حقوق و آزادی ندارد، چرا که آزادی تا مرزی است که مخل نظم و عفت عمومی نگردد.
پرسشگر محترم، بایستی بدانید که حضور زنان در ورزشگاهها یک موضوع صرفا ورزشی نیست بلکه دامنه اخلاقی اجتماعی امنیتی بالایی دارد.همچنین قابل انکار نیست که فضای ورزشگاهها فضایی ایست که ممکن است در اثر هیجانات نتایج تیم ها ملتهب شود . عکس العمل هواداران همیشه منطقی و سنجیده نیست. گفتگوهایی که در چنین فضاهایی بیان می شود همیشه اینگونه نیست که مبتنی بر آداب اخلاقی و اجتماعی باشد و موارد متعدد دیگری در این زمینه وجود دارد که قبل از هر اقدامی لازم است به آن توجه شود.
در حالیکه در پایان برخی مسابقات حتی توان تامین امنیت اتوبوسهای شرکت واحد و جلوگیری از اقدامات غیر اخلاقی تماشاگر نماها وجود ندارد ورود زنان به ورزشگاهها با چه تضمین امنیتی قابل قبول است. و صرف نظر از همه این باریک بینی ها در حوزه اهمیت حفظ شان اخلاقی بانوان حقیقتا چند درصد از زنان کشور مایل به حضور در چنین محیط هایی هستند و آیا می توان به این موضوع به عنوان یک مطالبه مهم و حیاتی توجه داشت ؟
متاسفانه ، در ورزشگاه ها شاهد حضور ، نه چندان کم، تماشاگر نماهایی هستیم که همراه با هیجانات بازی ، از الفاظ بسیار رکیک و زننده علیه یکدیگر و علیه بازیکنان یا داوران استفاده می نمایند و یا در بسیاری از موارد رفتارهای خارج از شان و تربیت اسلامی را منعکس می کنند. پرتاب سنگ و مواد آتش زا یا شکستن صندلی ها و شیشه ها و پرتاب آن به سمت داوران و بازیکنان، تخریب لوازم عمومی، ایجاد هرج و مرج و … از معمول ترین رفتارهای زننده در بسیاری از مسابقات ورزشی پرهیجان است. هیجان ناشی از این گونه مسابقات در برخی انسان های کم ظرفیت آن چنان نمود مخربی دارد که که گاهی با آتش زدن و تخریب اموال عمومی و اتوبوس ها و … نیز می انجامد و گاهی تا بیرون ورزشگاه نیز استمرار یافته و شامل تعرض به نوامیس مردم نیز می شود. باید توجه داشت که چنین رفتارهایی در ورزشگاه ها اگر چه با سانسور خبری صداوسیما و رسانه ها روبرو می شود ولی متاسفانه کم نیست به گونه ای که به طور معمول در آستانه مسابقات ورزشی نیروهای نظامی و امنیتی به حالت آماده باش در آمده و حتی برخی از بازی ها را به صورت بدون تماشاگر برگزار می کنند و با این وجود کنترل کامل این رفتارهای هنجار شکن توسط نیروی انتظامی به دلیل جمعیت زیاد و شبکه اجتماعی که لازمه این مسابقات است ، بسیار مشکل و گاهی خارج از توان نیروی انتظامی است. متاسفانه حتی نیروهای نظامی نیز در این وضعیت در برخی موارد مستاصل شده و شاهد تلفات و هزینه های انسانی و لجستیکی می شود.
اگرچه حضور بانوان فرهیخته می تواند در صورت مدیریت صحیح باعث کنترل نسبی این لودگی ها در اجتماعات شود لکن این فرمول در مورد اجتماعاتی که به طور گسترده مشحون هیجانات زودگذر است ، چندان صادق نیست و در صورتی که همین ترکیب موجود بین تماشاگران در مورد بانوان نیز صدق کند ، نتایج این رفتارهای ضدفرهنگی و ضد اجتماعی مضاعف شده و شاهد بسیاری هنجارشکنی های اخلاقی و اجتماعی که ناشی از غلیان هیجانات یک عده انسان کم ظرفیت است خواهیم بود.
بنابر این، با توجه به شرایط کنونی ورزشگاهها و فضای حاکم بر آن از یکسو و فراهم شدن زمینه اختلاط مرد و زن و مفاسد ناشی از آن از سوی دیگر ، در عمل نه تنها شرایط و زمینه برای چنین امری فراهم نبوده بلکه امکان فراهم شدن چنین فضایی وجود ندارد از این رو این مسأله موجب اعتراض مراجع عظام تقلید و علما و مردم متدین گردید . در اینجا به بخشی از دیدگاه مراجع تقلید در این خصوص اشاره می کنیم ،حضرت آیت الله فاضل لنکرانی در این باره فرمودند :به دنبال سوالات و استفتائات فراوانی که از طریق تلفن و یا به صورت کتبی و یا حضوری از اینجانب در رابطه با حضور بانوان محترم در ورزشگاهها شده است اشعار می دارد که اولا از نظر فقهی روشن است که نظر زن به بدن مرد حتی بدون لذت و ریبه جایز نیست و ثانیا از مسائلی که اسلام روی آن تکیه فراوان دارد عدم اختلاط زن و مرد است و ملاحظه شده است که اختلاط در جوامع غربی و متاسفانه در برخی نهادهای داخلی چه مفاسد فراوانی به دنبال داشته است.
بنابر این شرکت بانوان در مکانهای عمومی ورزشی که همراه با اختلاط است به هیچ وجه جایز نیست و در این امکنه ولو مکانهای خاصی برای زنان اختصاص یابد اما مفاسد اختلاط بر آن مترتب است . و لازم است دولت محترم جمهوری اسلامی مکانهای مستقلی را با رعایت همه ضوابط شرعی برای بانوان جهت امور ورزشی اختصاص دهد و از این جهت تبعیضی بین آنان قائل نشود. انتظار آن است که حرکت مسئولین محترم در مسیر احیای ارزشهای اسلامی باشد و از اموری که موجب خدشه دار نمودن این امر است اجتناب نماید. خداوند به همه توفیق عمل به احکام اسلامی را عنایت فرماید.
همچنین حضرت آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی با صدور پیامی درباره حضور بانوان در ورزشگاهها اعلام کرد: انتظار از مسؤولان محترم جمهوری اسلامی این است که با اعلام لغو این عنوان، نگرانیها را رفع کنند.
متن پیام این مرجع تقلید بدین شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
اگر چه اینجانب مکرر خطر اختلاط زن و مردم بیگانه و برنامههای مضرهای را که مخالف عفاف و حجاب بانوان و موجب تغییر شخصیت اسلامی جامعه است، تذکر داده و به همگان در مورد آثار و عواقب سوء گرایش به آداب غیر اسلامی غربی هشدار دادهام، اکنون که مؤمنین در مورد حضور بانوان در ورزشگاههای کشور، سؤال و ابراز نگرانی مینمایند، حسب الوظیفه حرمت نظر زن و مردم اجنبی را به بدن یکدیگر از نظر جمیع فقهای عظام اعلام مینمایم.
علی هذا حضور بانوان در این گونه برنامهها خلاف شرع و تنازل ظاهر از مواضع اسلامی است.
انتظار از مسؤولان محترم جمهوری اسلامی این است که با اعلام لغو این عنوان، نگرانیها را رفع و موجبات خشنودی قلب مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه را فراهم نمایند.
آیت الله میرزا جواد تبریزى (ره)هم در این باره فرمودند: حضور بانوان در ورزشگاه ها به هیچ وجه جایز نیست. اما ایشان نگرانى خود را نیز مطرح کرده است:
در مملکت امام زمان(عج) امید مى رفت که امور خلاف شرع ولو تدریجاً از میان برداشته شود، اما متاسفانه جریان امور به گونه اى است که امید از بین مى رود و خلاف آن در ذهن علما و مومنان تجلى مى کند. اجتماع زنان و مردان در اماکن مزبور که معمولاً همراه با امور فسادانگیز و ارتکاب حرام است بر مردان و زنان جایز نیست.
آیت الله مکارم شیرازی نیز فرمودند : در همه جاى جهان ورزشگاه هاى فوتبال به عنوان مکان هاى ناامنى شناخته مى شوند که درگیرى، زد و خورد و حتى گاه کشته هایى در پى دارد. … در هر مسئله اى باید به مشاوران آگاه به آن زمینه مراجعه کرد. در مسائل دینى به مراجع و علما، در مسائل اقتصادى به اقتصاددانان، در مسائل سیاست خارجى به آشنایان به سیاست خارجى. آقاى رئیس جمهورى نباید تنها به مشاوران خودشان در این زمینه قناعت کنند. (www.jahannews.com/vdcdx90fnyt0x96.2a2y.txt )
درانتها خدمت شما عرض نماییم که در بازیهای بین المللی وبه دلیل قوانین موجود درفیفا وسایر فدراسیونهای جهانی حضور بانوان تیم مقابل در ورزشگاهها ازاد وبلامانع می باشد . پس زمانیکه تیم کشور ما با سایر کشورها بازی مینماید بانوان ان کشوربراساس قوانین جمهوری اسلامی ایران (رعایت حداقل حجاب) در ورزشگاه حضور می یابند.
زنان در ورزشگاه