مصادیقی از اعجاز علمی قرآن
چه مسائل علمی در قرآن بیان شده است که دانشمندان بعدها به آن رسیده اند؟
قرآن کتاب انسان ساز بوده و رسالت اصلی او تربیت الهی انسانها و رشد آنان است، بر این اساس قرآن یک کتاب علمی نیست که به حل و تبیین مشکلات علمی (به معنای خاص آن که علوم تجربی هستند) بپردازد ولی در عین حال قرآن که سخن خداوند است و از هیچ جهتی باطل به او راه نمی یابد، به صورت ضمنی بعضی از گزاره های علمی را تبیین کرده است که امروزه بیانگر یکی از وجوه اعجاز قرآن کریم است و کاملاً علوم روز با آن مطابق هستند.اکنون تنها چند نمونه از این گزاره های علمی را بیان می کنیم و برای پاسخ کاملتر به کتب مفصل ارجاع می دهیم:1- سوره لقمان آیه 10 و سوره رعد آیه 2 اشاره به «جاذبه عمومی بین اجرام آسمانی» دارد.2- سوره “یس” آیه 38 اشاره به حرکت خورشید و داشتن مستقر و محل معین دارد و امروزه حرکت خورشید به سوی یک محل کاملاً مشخص به نام آپکس [1] خورشیدی نزد ثابت “نسر واقع” [2] (آلفا lira ) که در حدود 19 کیلومتر در ثانیه حرکت به آن سو دارد، امری اثبات شده است.3- سوره فاطر آیه 9 و روم آیه 48 و اعراف آیه57 اشاره به «ابرها و رابطه آنها با باد» شده است که دریافتهای جدید علمی با آن مطابق است و در سوره رعد آیه 12 و اعراف آیه57 از «ابرهای زایا و آبستن» سخن به بیان آمده است که امروزه نیز این امر ثابت شده که بعضی از ابرها بارور نیستند و به علت نداشتن هسته انجماد باران زا نمیباشند. این گونه از ابرها را سترون مینامند. بشر توانسته است با ریختن مواد مختلفی بر روی ابرهای سترون که نقش هسته انجماد و یا ایجاد هسته انجماد را ایفا میکنند، این ابرها را بارور نماید و از آن باران بگیرد.
4- سوره نور آیه 43 تناسب منطقی بین تکوین ابرهای گرانبار از باران و تگرک و تولید صاعقه را بیان می کند.
5- سوره انبیاء آیه 30 خلقت هر چیز زنده و سوره نور آیه 45 خلقت همه جنبندگان را از آب می داند که کلمه «ماء» را بکار برده است، اینکه منشأ حیات آب بوده است، از مسلمات علوم امروزی است و این درحالی است که در عصر نزول قرآن اساطیری در مورد منشأ حیات معروف بوده اند که قرآن به هیچ کدام از آنها اشاره نمی فرماید.
6- در سوره طه آیه 53 اشاره به «تولید مثل با لقاح نباتات» دارد و مسئله «زوجیت گیاهان» را در سوره رعد آیه 35 (و سوره یس آیه 36) هم اشاره کرده است.
7- قرآن کریم «منشأ حیوانات» را نطفه نر و ماده می شناساند و در آیات 45 ـ 44 سوره نجم آن را تذکر می دهد .
8- در آیات 68 و 69 سوره نحل راجع به« زنبور عسل» نکات زیبا و بدیعی را بیان می کند و به فرمانِ راه سپردن، بر طرق پروردگار اشاره شده است و اکنون ما در یافتهایم که زنبورهای عسل با سازمان عصبی خارق العاده شان که مبنای رفتار آنهاست و با نوعی حرکت خاص که رقص زنبور نامیده شده، وسیله ارتباط با هم را فراهم آورده و به همنوعان خود امتداد و فاصله گلها را گزارش می دهند. [3].
برای بررسی بیشتر میتوانید به سایت حوزه نت، گزینه قرآن، بحث اعجاز علمی قرآن مراجعه نمایید. حوزه نت
[1] – آپکس، APEX ـ در مفهوم لغوی به معنای رآس هر زاویه یا نقطه اوج است، ولی در ستاره شناسی به یک نقطه در صورت فلکی هرکول (جاثی یا زانوزده) گفته می شود که به نظر می رسد خورشید و سایر ستارگان مجاور، به سمت أن در حرکت اند. در مسیر حرکت زمین به دور خورشید نیز از واژه برای نامیدن یک نقطه در زمان معین در هر قسمت از مدار استفاده می کنند.
[2] – ستاره “نسر واقع” یا وگا ( Vega ) درخشان ترین ستاره در صورت فلکی lira” ” یا “شلیاق”
[3] – برای توضیح بیشتر به کتبی که در این زمینه نگارش یافته است از جمله کتاب «مقایسه ای میان تورات ،انجیل ، قرآن و علم» نوشته دکتر «موریس بوکای» ترجمه ذبیح الله دبیر، مراجعه فرمایید.
مصادیقی از اعجاز علمی قرآن