دین و اندیشه

مدیریت صدا و سیما

پرسش و پاسخ

سلام
آیا تلویزیون اصلی ایران زیر نظر وزیر فرهنگ و ارشاد است؟

با سلام و تحیت. مطابق اصل ۱۷۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیرامون نحوه اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما چنین مقرر می دارد : « در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. نصب و عزل رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با مقام رهبری است و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهور و رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهند داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین می‌کند. » بدین ترتیب نظارتی مضاعف بر سازمان صدا و سیما اعمال شده و رئیس آن هم در مقابل رهبری و هم در مقابل قوای سه گانه مسئول است . ( ر.ک : حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران ، محمد هاشمی ، ج 2 صص 521-523 )همچنین در مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص نحوه اجرای اصل 175 قانون اساسی در بخش نظارت بر این سازمان آمده است :«ماده 1 – در اجرای اصل 175 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ترکیب زیر تشکیل می گردد تا وظایف مقرر در این قانون را انجام دهد .
1. دو نفر به نمایندگی از طرف قوه مجریه به انتخاب و معرفی رییس جمهور .
2 . دو نفر به نمایندگی از طرف قوه قضاییه به انتخاب و معرفی رییس قوه قضاییه .
3 . دو نفر به نمایندگی از طرف قوه مقننه به انتخاب و معرفی مجلس شورای اسلامی .
تبصره – شورای نظارت از بین اعضا یکنفر را بعنوان رییس و یکنفر را بعنوان نایب رییس شورا برای مدت یکسال انتخاب می نماید که مسوولیت اداره جلسات شورا ، انجام مکاتبات و ابلاغ نظرات و مصوبات شورا را برعهده خواهند داشت و همچنین یکنفر بعنوان دبیر شورا که مسوولیت اداره دبیرخانه را عهده دار خواهد بود.
ماده 2 – اعضـا شـورای نظـارت در سازمان صـدا و سیمای برای مدت 2 سال از طرف قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران انتخاب می گردند.
تبصره 1 – تجدید انتخاب اعضای شورای نظارت برای دوره های بعدی بلااشکال است .
تبصره 2 – تعداد جلسات، ترتیب جلسات و حدنصاب لازم برای اتخاذ تصمیمات و سایر امور داخلی شورا در آیین نامه داخلی شورای نظارت که به تصویب دو سوم اعضا شورای نظارت خواهد رسید ، مشخص می گردد.
تبصره 3 – شورای نظارت می تواند در صورت نیاز یک تا دو نفر را جهت تهیه گزارش در هریک از واحدها و شبکه ها و مراکز تابعه انتخاب و اعزام نماید.
ماده 3 – شورای نظارت که مسوولیت نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارد وظایف زیر را انجام خواهد داد. 1. نظارت بر حسن انجام کلیه امور سازمان صدا و سیمای زیر را انجام خواهد داد. جمهوری اسلامی ایران و تذکرات لازم درمورد تخلفات و انحرافات جهت اصلاح امور مذکور. 2 . نظارت بر سیاستهای اجرایی که در نظر است در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا در بیاید و اعلام نظر اصلاحی شورا به رییس سازمان 3. نظارت بر حسن اجرا قوانین مربوطه در سازمان صدا و سیما. 4 . نظارت بر ایجاد و یا انحلال هر بخش ، واحد ، شعبه و دفاتر و نمایندگی در سازمان 5 . نظارت بر انعقاد قراردادها و خریدهای داخلی و خارجی سازمان .6 .نظارت بر سایر اموری که سازمان طبق قانون برعهده دارد و انجام می دهد.7 . گزارش منظم و مستمر از جریان امور در سازمان به مقام معظم رهبری و قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران.
تبصره – رییس سازمان صدا و سیما و معاونین وی و مدیران مراکز استانها و شهرستانها و دفاتر نمایندگی خارج از کشور موظف اند در اجرای دقیق وظایف شورای نظارت، اطلاعات و اسناد و مدارک مورد درخواست شورای نظارت را در اختیارشان قرار دهند .
ماده 4 – کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون لغو و بلااثر می گردد.
تبصره – این قانون از تاریخ تصویب لازم الاجرا است .
موضوع نحوه اجرای اصل 175 قانون اساسی در بخش نظارت که در تاریخ اول مهرماه یک هزار و سیصد و شصت و نه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان قرارگرفته، در اجرای اصل یکصد و دوازدهم قانون اساسی، در جلسه روز پنجشنبه مورخ یازدهم مهرماه یکهزار و سیصد و هفتاد به شرح فوق ، به تصویب نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است .»

مدیریت صدا و سیما

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا