روش غیرت ورزی
روش غیرت ورزی چگونه است ؟
حضرت علی (ع) در حکمت 119 نهج البلاغه میفرماید: «غیرت زن بر (مرد) کفر است و غیرت مرد بر (زن) ایمان است».در توضیح و شرح این حکمت آمده است: «غیرت مرد مستلزم خشم بر آن چیزی است که خداوند نیز بر آن خشم دارد چون خداوند دو مرد را بر یک زن حلال نمیداند و خشم بر آنچه که خداوند بر آن خشم میگیرد موافق رضای خدا و مؤید نهی خداوند است و این ایمان میباشد. (ملا فتحالله کاشانی، شرح نهج البلاغه، ج 3، ص 349. )مرد وظیفه دارد نسبت به ناموس خود حساسیت نشان دهد تا کسی به او حتی نگاه ریبه نکند و میلی به او پیدا نکند که اگر این قبیل کارها از ریشه کنترل نشود و حساسیت نشان داده نشود ممکن است سر از ارتباط یک زن با بیش از یک مرد درآورد لذا غیرت مرد، یعنی حساسیت در حفظ ناموس، عین ایمان و باور شرع مقدس است .
البته کوتاهی و زیاده روی در هر کاری، سبب منحرف شدن آدمی از راه درست و مستقیم است و او را از رسیدن به هدف الهی باز می دارد و پی آمدهای ناگواری نیز به دنبال دارد. غیرت ورزی نیز چنین است و در صورت تفریط و افراط در آن، آثار شومی دامن گیر انسان خواهد شد. زیاده روی در غیرت افزون بر آن که موجب بدگمانی شخص نسبت به ناموس او می شود، احساس شخصیت را نیز از ناموسش می ستاند.
درباره کوتاهی و بی توجهی در امر غیرت نیز در آموزه های پیشوایان اسلام بسیار سخن ها برجاست. مردی که تحت تأثیر تبلیغات شیطانی، هویت اصیل خود را از دست داده و زن را همچون کالایی مادی می پندارد و شخصیت خود را در داشتن زنی که در منظر دیگران خود را می آراید، جست وجو می کند، به سرزنش اسلام درمی آید، چنان که امیر مؤمنان علی علیه السلام در چنین اوضاعی بر سر مردم کوفه فریاد می زند که: «أما تَسْتَحْیُونَ وَ لا تَغارُونَ؟…؛ چرا حیا نمی کنید، شما را غیرت نیست؟…».
روش غیرت ورزی