آداب وشرایط بچه دار شدن
آداب وشرایط بچه دار شدن از نظر دین اسلام چگونه است؟؟؟؟
در ارتباط با آداب بچه دار شدن و برخوردار بودن از فرزندانی سالم و صالح رعایت نکاتی چند قبل از بارداری, در حین بارداری و بعد از زایمان ضروری است. تحقق چنین امری مستلزم رعایت یک سلسه اموری است که در ذیل به آنها اشاره می شود :الف) سلامت جسمانی و روانی زن و شوهر نقش بسیار مهمی دارد.ب ) رعایت اصول و مسائل بهداشتی بویژه درخوردن وآشامیدن و همچنین در مسائل زناشویی.
ج ) رعایت رژیم غذایی مناسب در زمان بارداری که در این زمینه باید به کارشناسان تغذیه یا پزشک خانواده و خانه های بهداشت مربوط به دوران بارداری مراجعه فرمایید و اطلاعات لازم را بدست آورید.
د ) قطع نظر از نوع تغذیه و میزان آن، غذای حلال در شکل گیری پایه های زیستی شخصیت نقش بسیار مؤثری دارد بنابراین از خوردن غذای حرام یا شبهه ناک جدا خودداری کنید.
ه ) رعایت واجبات و ترک محرمات در همه اوقات زندگی بویژه هنگام اقدام به بارداری و در زمان بارداری نقش بسیار مهمی دارد.
و) رعایت آداب و مستحبات زناشویی که در ذیل به مهمترین آنها اشاره می شود:
1. گرفتن وضو
2 . گفتن بسم اللّه
3 . در هنگام جماع تعجیل نکند و زن را براى آن آماده کند تا او هم کاملاً لذت ببرد؛ یعنی، کمی با هم گفتگو کنید سپس ملاعبه و بازی و بعد از آمادگی اقدام کنید.
4 . جماع در شب هاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد.
5 . جماع را وقتى انجام دهد که زن میل دارد.
6 . نزدیکی بهتر است در اول شب نباشد بلکه ساعاتی بعد از خوردن شام باشد زیرا وقتی معده پر است نزدیکی موجب قولنج و فلج و رعشه و نقرس و سنگ درون و چکیدن بول و فتق و ضعف بینایی می شود.امام رضا علیه السلام می فرماید: این عمل را در آخر شب انجام دهید. زیرا برای بدن صالحتر و مایه امید بیشتر و ذکاوت بیشتر برای فرزند که در آن میان ایجاد می کند می باشد. (سفینه البحار ، ج 1، ص 181)در این رابطه،
موارد مکروهى نیز وجود دارد که بهتر است از آنها پرهیز گردد:
1 . جماع در شب و روزى که ماه و خورشید گرفته است.
2 . هنگام غروب خورشید.
3 . هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب ( بین الطلوعین).
4 . شب اول ماه، غیر از ماه رمضان.
5 . در شب آخر ماه.
6 . جماع بعد از احتلام در خواب.
7 . جماع در اتاقى که بچه اى وجود داشته باشد.
8 . نگاه کردن به فرج هنگام جماع.
9 . حرف زدن هنگام جماع
10 . جماع به صورت عریان.
11 . جماع در زیر آسمان.
12 . جماع رو به قبله و پشت به قبله.
13 . هنگامى که شکم پر است.
14 . جماع در جایى که کودکى باشد که به آنها نگاه کند یا سر و صداى آنها را بشنود، هر چند چیزى متوجه نشود.
15 . جماع در فرصت بین اذان و اقامه نماز که مخصوص اعمال عبادى است.
16 . جماع بدون وضو یا غسل.
17 . جماع در شب عید قربان.
18 . جماع در شب عید فطر.
در غیر این مواردی که مکروه است در سایر مواقع نزدیکی و مقاربت ( برای بچه دار شدن ) اشکالی ندارد.همچنین می توانید برای آشنایی با آداب و مستحبات آمیزش و بچه دار شدن به کتاب حلیه المتقین مرحوم علامه مجلسی مراجعه نمایید.ضمنا برخی افراد برنامه شان را طوری تنظیم می کنند که زمان تولد فرزندشان در ماههای تابستان و نهایتا در شهریورماه قرار بگیرد که زمان ورود فرزنشان به مدرسه (که شش سالگی است) از نظر قانونی با مشکل برخورد نکند. یا خانمهایی که در آموزش و پرورش یا آموزش عالی اشتغال به تدریس دارند به گونه ای تنظیم می کنند که علاوه برتابستان از مرخصی (ایام بارداری و وضع حمل) بیشتری برخوردار باشند. به هر حال شرائط و موقعیت های افراد براساس نیازهای آنها مختلف است که بر طبق آن می توان برنامه بچه دار شدن را تنظیم کرد.
*** لازم به ذکر است که شرح و توضیح آداب آمیزش در کتابهای زیر نیز بیان شده است :- ازدواج در اسلام, رشیدپور. – آیین همسردارى, ابراهیم امینى. – ازدواج در اسلام, پاک نژاد.
امیر المومنین حضرت علی (ع) :آرام باش، توکل کن، تفکر کن، سپس آستین ها را بالا بزن، آن گاه دستان خداوند را می بینی که زودتر از تو دست بکار شده اند.موفق باشید. این ارتباط با ما را قطع نکنید و همواره با ما مکاتبه کنید.
آداب وشرایط بچه دار شدن