دین و اندیشه

مشکلات زندگی

پرسش و پاسخ

با سلام چند وقته که کارام به مشکل میخوره هر کاری میکنم یه گره توش میفته بد جوری بهم ریخته شدم چکار کنم؟

بسیارى از افراد دید درستى نسبت به مشکلات ندارند و آنها را نوعى از خشم خدا نسبت به بنده اش مى پندارند. اما این نوع نگاه به مشکلات اصلاً درست نیست. در آیات و روایات زیادى، مشکلات و گرفتارى ها به عنوان تحفه هاى الهى معرفى شده اند. خداوند شداید و مشکلات را مخصوصاً متوجه کسانى مى کند که مورد لطف و رحمت خاص او هستند. مثلاً در حدیثى آمده است: «خداوند یاد مى کند و مورد نوازش قرار مى دهد بنده مؤمن را به وسیله فرستادن یک سختى و مشکل، آن طور که یک مرد وقتى که در مسافرت است با فرستادن یک هدیه خانواده خود را یاد مى کند و مورد محبت و نوازش قرار مى دهد.» (1) یا در حدیث دیگرى آمده است: «خداوند وقتى بنده اى را دوست دارد در شدائذ و گرفتارى ها غرق مى کند.» (2) در برخى روایات آمده است که پیغمبر اکرم (ص) حاضر نبود از غذاى کسى که هیچ وقت شدت و سخى و گرفتارى به سراغ او نیامده است، تناول نماید این مسأله را علامت دور بودن او از خدا مى دانست. پس اگر نگاهتان نسبت به مشکلات منفى است ابتدا سعى کنید آن را اصلاح کنید. همیشه با این دید به سراغ مشکلات بروید که سختى ها و مشکلات گوهر وجود انسان را آشکار مى سازند و نعمت هستند. اما براى غلبه بر مشکلات، به کار بردن راهکارهاى زیر مى تواند به شما کمک کند: 1 همیشه به خودتان تلقین کنید که من مى توانم بر مشکلاتم غلبه کنم. مشکلات نمى توانند مرا شکست دهند.
2 مشکلات را تجزیه کنید. در مواجهه با هر مشکلى، یک کاغذ و قلم بردارید و به این 4 سؤال پاسخ دهید:
الف) مشکل چیست؟
ب) علت و ریشه اش چیست؟ (بزرگى مى گوید: مشکلى که خوب تشریح و حلاجى شده باشد، نصف آن حل شده است.)
ج) راه حل هاى ممکن از چه قرارند؟
د) کدام راه حل بهتر است؟
3 نگران مشکلات آینده نباشید. امروز را دریابید و تمام تمرکزتان متوجه مشکلات فعلى تان باشد.
4 در مشکلات و گرفتارى ها همیشه به کسانى نگاه کنید که مشکلات بزرگترى دارند. با خودتان بگویید که مشکل من در برابر مشکل فلانى اصلاً به حساب نمى آید. این کار موجب مى شود که اگر هم مشکلتان حل نشد، آرامش پیدا کنید.
5 خود را براى بدترین مشکلات آماده کنید. این کار باعث مى شود اگر آن مشکل اتفاق افتاد، از قبل آمادگى مواجهه با آن را داشته باشید و اگر مشکلات کوچک ترى پیش آمد، خدا را شکر کنید که مشکلتان بزرگ تر نیست.
6 در تمام مشکلات خونسردى خودتان را حفظ کنید. براى پیدا کردن راه حل مناسب و منطقى مشکلات، نیاز به آرامش فکرى دارید. اگر در سختى ها خونسرد نباشید و نتوانید خودتان را مدیریت کنید، طبیعتاً نمى توانید تصمیم درستى هم بگیرید.
7 در هر مشکلى قبل از این که براى حل آن تصمیم بگیرید، با افراد باتجربه و متخصص در آن زمینه مشورت کنید. مشورت یعنى اضافه کردن فکر و عقل دیگران به فکر و عقل خودمان.
8 گاهى اوقات خیلى کارى از دست ما برنمى آید در این مواقع گذر زمان و کمى صبر و تحمل خود به خود مشکل را حل مى کند. پس یاد بگیرید صبر و تحملتان را بالا ببرید.
9 هرچه روح خودمان را قوى تر و بزرگ تر کنیم، طبیعتاً مشکلات در برابر ما کوچک تر خواهند شد. کشتى گیرى در یک مسابقه شکست سختى خورد. بعد از مسابقه در گوشه اى نشست و غرق در افکار منفى شد. مربى اش که او را در این حالت دید، کنارش نشست و خطى را روى زمین کشید و از او سؤال کرد: چگونه مى توان این خط را کوچک کرد؟ شاگرد نگاهى به خط کرد و گفت: مى توان آن را به دو خط یا بیشتر تقسیم کرد یا بخشى از آن را پاک کرد استاد سرى تکان داد و بعد خط بزرگترى را در کنار آن خط کشید.
10 و از همه مهم تر این که در تمامى مشکلاتتان بر خدا توکل کنید و دعا را فراموش نکنید. بدانید که کلید حل تمام مشکلات در دست اوست و اگر او بخواهد شما مى توانید بر سخت ترین مشکلاتتان هم پیروز شوید.
(1) ان الله عز و جل لیتعاهد المؤمن بالبلاء کما یتعاهد الرجل أهله بالهدیه من الغیبه. (کافى، ج 2، ص 255)
(2) ان الله إذا أحب عبداً غته بالبلاء غتاً.

مشکلات زندگی

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا