دین و اندیشه

تحفص شهدا – نبش قبر – آثار تحفص شهید

پرسش و پاسخ

برخی شبهه میکنند که اجساد شهدای دفاع مقدس که هر از گاهی تفحص میشود که در بیشتر مواقع به صورت استخوان است را نباید جستجو کرد و از زیر خاک بیرون آورد چون نبش قبر میشود و به اصطلاح بعضی از این شهدا قرن آنها به سر آمده پس تفحص آنها چه فایده دارد؟ لطفاً جواب سوال من را بدهید

خیر این کار نبش قبر محسوب نمی شود – همانند مواردی است که افراد بر اثر زلزله و سیل و … مدفون شده باشند- و برای انتقال به مکان های متبرک و معلوم شدن شهادت آن ها مانعی ندارد. ولی لازم است استخوان های پیدا شده را زودتر دفن نمایند.همچنین نبش قبر هم از نظر فقهی به صورت مطلق حرام نیست، بلکه در موارد متعددی جایز است و حتی گاه لازم و واجب هم می‌شود که موارد آن در رساله های عملیه مراجع آمده است.
سایر توضیحات پیرامون اهمیت و ضرورت تفحص شهدا:
در بینش اسلامی و فرهنگ دینی پیکر اموات و متوفیانی که به دلائل گوناگون بر روی زمین مانده و امکان دسترسی به ابدان آنان نیز وجود دارد، باید در مکانهای مناسب و با آداب اسلامی به خاک سپرده شوند.
حال شهدا که دارای منزلت والا و جزو بندگان و اولیای خاص خداوند سبحان هستند و با رشادتها و ایثارگریها، عزیزترین سرمایه انسانی خود را در راه اهداف متعالی اسلام فدا می کنند و در معرکه جنگ و جهاد مظلومانه به شهادت می رسند، پیکرهای مطهرشان دارای قداست و اهمیت بالاتری است. اگرچه بر طبق روایات، شهدای معرکه غسل و کفن ندارند، اما آداب دفن بر آنها مترتب است و لازم است با شکوه و عظمت تشییع و به خاک سپرده شوند.
تفحص و خاکسپاری پیکر مطهر شهدای به خاک و خون افتاده کربلا – که در رأسشان پیکر شریف
حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام بود- بعد از سه شبانه روز، الگویی برای اقدام مجاهدانه جستجو و تفحص پیکرهای شهدای هشت سال جنگ تحمیلی است.
تلاش مجدانه و طاقت فرسا برای یافتن پیکرهای مطهر شهدا و بازگرداندن شهدا به خانواده هایشان و تشییع و خاکسپاری آنان در محلهای مناسب، هم تکریم و تعظیم به مقام شهدا و احترام و سپاسگذاری از خانواده آنان و هم سر منشأ آثار و برکات فراوان در کشور است.
(http://fakeh.blogfa.com/post-222.aspx)

تحفص شهدا – نبش قبر – آثار تحفص شهید

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا