مهاجرین افغان – پذیرش مهاجرین
سلام افغانیها اگه از ایران بروند یعنی ارزانی نان مسکن آب برق اشتغال یعنی شنیده شدن حرف بیکارهای زیر دیپلم جلوگیری از خروج پنج میلیارد دلار ارز یعنی امیدوارشدن مردم به مسولین
ضمن تشکر از ارتباط جنابعالی با این مرکز، درابتداخدمت شما بگوییم طبق گفته وفرمایش شما تمام مشکلات وسختی ها ومعضلات و… کشور تقصیر برادران مسلمان وشیعه اتباع افغانی کشورمان بوده ودر صورت رفتن انها از کشور تمام مشکلات حل وفصل خواهد شد؟؟؟؟؟ درحالی که بطور نمونه در نبرد با تروریستهای تکفیری در منطقه(عراق وسوریه و…) جوانان بسیاری از همین براردران افغانی که درایران زندگی مینمایند جهت دفاع از اسلام ودین و شیعه خانه امام زمان(عج)عازم این مناطق شده اند وشما شاهدید که شهدایی بسیاری دراین راه تقدیم اسلام ونظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کردند.
پرسشگر گرامی،در رابطه با سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران در خصوص مهاجرین(اعم از مهاجرین افغانی و غیر آن) باید گفت: مسئله مهاجرین در تمامی کشورها تا حدی تابع قوانین و سیاستهای داخلی آن کشورها محسوب میشود، اگرچه قوانین بینالمللی در خصوص این موضوع وجود دارد ولی در اینباره که عملکرد یک نظام سیاسی در خصوص مهاجرین و تعاملات ایشان با کشور مهاجرپذیر به چه گونه است، با توجه به سیاستها و قوانین داخلی آن کشور تعریف میشود. بایسنی توجه داشته باشید که در ایران نیز این مطلب صادق است، سیاست حکومت اسلامی ایران، با توجه به آموزههای اسلامی، رعایت وجوه انسانی و اسلامی در پذیرش مهاجرین به خصوص مهاجرین جنگی است. بسیاری از کشورها هستند که به هیچ عنوان نمیگذارند مهاجرین، چه جنگی و چه غیرجنگی به کشورهایشان وارد شوند. ولی ایران اسلامی علی رغم مشکلات متعدد داخلی و خارجی وتحریمها و… و به تناسب امکانات خود بیشترین حجم از مهاجرین را پذیرفته و با توجه به اینکه معیار حمایت از مستضعفین را همواره مدنظر خود دارد در قبال افراد سرگردان در پی جنگ و خونریزیها، سرپناه بوده این دغدغه را دارد که از ایشان حمایت کند. و تا زمانی که برگشت ایشان با مخاطرات جانی همراه باشد، وظیفه حمایتی خود را داشته است. به هر حال بایستی توجه نمود که هر کشوری بر اساس قوانین مصوب مجاری قانونی نسبت به مهاجرین یا پناهندگان خارجی عمل خواهد کرد که برخی از قوانین از طرف کمیساریای مهاجرین و پناهندگان سازمان ملل برای اجرا ابلاغ می شود و برخی بر اساس قوانین مصوب داخلی کشور جمهوری اسلامی ایران وضع و اجرا می شود.
پرسشگر گرامی ،درمورد قوانین مربوط به اشتغال اتباع خارجی بایستی بدانید که بر اساس ماده 120قانون کار، اتباع بیگانه نمی توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه اولا دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و ثانیا مطابق قوانین و آئین نامه های مربوطه ، پروانه کار دریافت دارند.
طبق ماده 121این قانون، وزارت کار و امور اجتماعی با رعایت شرایط ذیل در مورد صدور روادید با حق کار مشخص برای اتباع بیگانه موافقت و پروانه کار صادر خواهد کرد :
الف- مطابق اطلاعات موجود در وزارت کارواموراجتماعی در میان اتباع ایرانی آماده به کار افراد داوطلب واجد تحصیلات و تخصص مشابه وجود نداشته باشد . ب – تبعه بیگانه دارای اطلاعات و تخصص کافی برای اشتغال به کار موردنظر باشد . ج – از تخصص تبعه بیگانه برای آموزش و جایگزینی بعدی افراد ایرانی استفاده شود.
بر مبنای ماده 122، وزارت کارواموراجتماعی می تواند نسبت به صدور، تمدید وتجدید پروانه کار افراد ذیل اقدام نماید :
الف – تبعه بیگانه ای که حداقل ده سال مداوم در ایران اقامت داشته باشد . ب – تبعه بیگانه ای که دارای همسر ایرانی باشد . ج – مهاجرین کشورهای بیگانه خصوصا کشورهای اسلامی و پناهندگان سیاسی به شرط داشتن کارت معتبر مهاجرت و یا پناهندگی و پس از موافقت کتبی وزارتخانه های کشور و امور خارجه.
البته در ماده 123گفته شده که وزارت امور اجتماعی می تواند در صورت ضرورت و یا به عنوان معامله متقابل اتباع بعضی از دول و یا افراد بدون تابعیت را (مشروط برآنکه وضعیت آنان ارادی نباشد) پس از تائید وزارت کاروامورخارجه و تصویب هیات وزیران از پرداخت حق صدور، حق تمدید و یاحق تجدید پروانه کار معاف نماید.
همان گونه که از محتوای این مواد قانونی بر می آید تصویب چنین قوانینی قطعاً به سبب نظاممند شدن حضور اتباع بیگانه در عرصه کار کشور ما و همچنین حمایت از نیروی کار داخلی است. اگر حکومتی به وسیله مقررات و نظارت بر فضای کسب و کار، مراقب باشد که حق نیروی کار داخلی که اهل این آب و خاک است و در منابع و امکانات آن سهیم است محفوظ بماند این عین عدالت و مبارزه با تبعیض است. اما اگر باز گذاشتن دست اتباع بیگانه ای که سهمی از منابع و امکانات این مرز و بوم ندارند سبب شود نیروی کار داخلی، بی کار بماند قطعاً عین بی عدالتی و تبعیض است.
البته ممکن است بگویید برخی از مشاغل، مورد رغبت نیروی کار داخلی نیست و به همین دلیل، آن عرصه کاری معطل مانده است. اینجا قانون، دست دولت را برای مجوز کار به اتباع خارجی باز گذاشته است. طبق ماده 126همین قانون، در مواردی که مصلحت صنایع کشور اشتغال فوری تبعه بیگانه را به طور استثنائی ایجاب کند ، وزیر مربوطه مراتب را به وزارت کارواموراجتماعی اعلام می نماید و با موافقت وزیر کارواموراجتماعی برای تبعه بیگانه ، پروانه کار موقت بدون رعایت تشریفات مربوط به صدور روادید با حق کار مشخص ، صادر خواهد شد.
گرچه ما نیز منکر این مطلب نیستیم که متأسفانه بسیاری از افرادی که در کشور ما از بی کاری می نالند حاظر به انجام برخی از مشاغل نیستند اما بسیاری از اتباع کشور افغانستان با کمال میل و رغبت، آن کار را عار نمی دانند و با روی باز، مشغول به آن می شوند که در این زمینه نیازمند فرهنگسازی جدی هستیم.
درانتها درهمین زمینه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دراردیبهشت94 اعلام کرد: بر اساس آخرین آمار حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر افغانی در ایران حضور دارند.
وزیر کشور اعلام کرد: براساس آخرین آمار حدود 2 میلیون و 500 هزار مهاجر افغانی در ایران حضور دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در پاسخ به پرسش شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص ساماندهی اتباع بیگانه در کشورمان در صحن علنی مجلس گفت: ما به دو علت همجواری ، مسائل اسلامی و انسانی و نیز قوانین بین المللی مجبور شدیم از گذشته تعداد انبوهی از اتباع افغانی را به عنوان میهمان در کشورمان بپذیریم.
مهاجرین افغان – پذیرش مهاجرین