دین و اندیشه

تفاسیر مناسب

پرسش و پاسخ

کدام تفاسیر مناسب برای دانشجویان و جوانان هستند؟

در مورد تفسیرهای ترتیبی مناسب می‌توان به این موارد اشاره کرد:- تفسیر نمونه، استاد حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی و همکاران. – تفسیر نور، استاد محسن قرائتی.
– تفسیر قرآن برای جوانان، بر اساس تفسیر نور، از محمود متوسل.
– تفسیر قرآن مهر، ویژه جوانان، استاد محمدعلی رضایی اصفهانی و همکاران (به صورت خلاصه و تک جلدی، و تفصیلی و چند جلدی).
– تفسیر نسیم حیات، استاد ابوالفضل بهرام پور.
اینها تفاسیر تحقیقی، عمومی، اجتماعی و عصری به زبان فارسی هستند که برای دانشجویان و عموم مناسب‌اند و در مجموع ضمن برخورداری از دسته بندی مطالب، پیام‌ها و نکات آموزنده، نثر خوبی هم دارند.
تفسیر المیزان (یا ترجمه آن)، از علامه محمدحسین طباطبائی (ره)، و تفسیر تسنیم، از استاد حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، دو تفسیری هستند که از تفصیل و جامعیت نسبی بیشتری برخوردارند و با روش غالبِ تفسیر قرآن به قرآن نوشته شده و بیشتر مناسب خواص از اهل علم می‌باشند.
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی در «تفسیر المیزان» احیاگر نوعی تفسیر قرآن به قرآن در قرون اخیر بوده و استاد آیت الله جوادی آملی شاگرد علامه در تفسیر«تسنیم» ضمن ادامه همان شیوه، مطالب و مباحث را به نثر و نظم و دقت بیشتری تفصیل داده و پرسش‌ها، شبهات، خلأها و نیازهای جدید تفسیری و عصری را جواب داده اند.
و از تفسیرهای موضوعی مناسب نیز می‌توان این موارد را بر شمرد:
تفسیر موضوعی پیام قرآن از آیت الله مکارم شیرازی و جمعی از فضلا و دانشمندان با موضوع‌های:
معرفت و شناخت، خداجویی و خداشناسی، طرق معرفت الله، صفات جمال و جلال خداوند، معاد، نبوت عامه و خاصه، امامت و ولایت، و حکومت اسلامی در قرآن.
تفسیر موضوعی قرآن کریم از آیت الله جوادی آملی با موضوع‌های:
قرآن، توحید، وحی و نبوت، معاد، سیره پیامبران و پیامبر اعظم(ص)، مبادی و مراحل اخلاق، فطرت، معرفت شناسی، صورت و سیرت انسان، حیات حقیقی انسان، هدایت، و جامعه در قرآن.
تفسیر موضوعی معارف قرآن، سلسله درس‌های آیت الله محمد تقی مصباح یزدی در موضوع‌های:
قرآن شناسی، خدا شناسی، کیهان شناسی، انسان شناسی، راه و راهنما شناسی، اخلاق، حقوق و سیاست، جامعه و تاریخ در قرآن.
تفسیر منشور جاوید از آیت الله جعفر سبحانی تبریزی با موضوع‌های متنوع و پر از مسائل گوناگون ناظر به اصول دین مانند: مبانی توحید، انسان، انبیا، عصمت انبیاء، امامان، معاد (شفاعت، توبه، احباط و تکفیر، آگاهی سوم، جهان برزخ، تجسم اعمال، معاد جسمانی و روحانی، کیفرها و پاداش‌ها).
تفسیر همراه (تفسیر کوتاه از بعضی موضوع‌های آیات برگزیده)، مناسب جهت ارائه در مجالس و محافل عمومی، از گروه تخصصی تفسیر قرآن ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد.

تفاسیر مناسب

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا