ظهور عصر فراگیری علم در دانشگاه جهانی امام مهدی(عج) است
حجت الاسلام کارگر در گفت وگو با شبستان(۱)
ظهور عصر فراگیری علم در دانشگاه جهانی امام مهدی(عج) است
خبرگزاری شبستان: این دوره آغاز عصر طلایی انسان شناسی، فرهنگ شناسی، هستی شناسی و علم شناسی نوین و متعالی است؛ چنان که در ورود به ماه نهم ظهور و امامت حضرت حجت(عج)، دانشگاه مهدویت و علمی حضرت(عج) شروع به کار خواهد کرد.
ظهور عصر فراگیری علم در دانشگاه جهانی امام مهدی(عج) است
خبرگزاری شبستان: این دوره آغاز عصر طلایی انسان شناسی، فرهنگ شناسی، هستی شناسی و علم شناسی نوین و متعالی است؛ چنان که در ورود به ماه نهم ظهور و امامت حضرت حجت(عج)، دانشگاه مهدویت و علمی حضرت(عج) شروع به کار خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، تبیین تعابیر وارده در باب رویکرد های علمی و فرهنگی و اجتماعی در دولت مهدوی و آغاز سقایت و امامت حضرت حجت(عج) در کنار واکاوی مواجهات و تقابلات گوناگون پیرامون رویکردها و مناصبات عصر مهدوی که بنابر روایات، آغاز و شروع بهره مندی از منویات ناب الهی و اسلامی نیز است، ما را بر آن داشت تا با حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد مرکز تخصصی مهدویت، گفت وگویی ترتیب دهیم که بخش نخست آن آن در ادامه از نظرتان می گذرد:
تعابیر و تعاریف وارده در باب دولت مهدوی و عصر ظهور و بروز تعالیم ناب الهی و اسلامی در آن دوران چه وجوه و مولفه هایی دارند؟ رویکرد این عصر و عرصه نوین مبانی الهی در مواجهه با مقولات اجتماعی و فرهنگی چه مسیری را در پیش می گیرد؟
در این باب باید بیان شود که، در دولت مهدوی و عصر ظهور، افکار و عقول مردم یکپارچه و متحد و یکپارچه خواهد شد، آن زمان است که مردم به معنای متقن کلمه عدالت و برابری و مساوات و امنیت و آسایش را درک خواهند کرد. در نهضت حضرت حجت(عج)، حضرت مهدی(عج)، رویکرد اشاعه و ترویج فرهنگ صحیح و اصولی قرآن کریم و دست آویز نمودن منویات آن را لحاظ خواهند کرد.
حضرت حجت(عج) در دوران ظهور، برای تمامی تغیرات و تحولات، مبنا و اصول را، مبانی صحیح قرآنی قرار می دهند. حضرت حجت(عج) تمامی امور و مسائل را به قرآن کریم و شاخصه های آن ارجاع می دهند و به تعبیر وارد شده ای در این باب، دیدگاه های تغییریافته و دگرگون شده مردم را نسبت به منویات قرآن کریم تصحیح می کنند. در این زمان است که مردم معیار و میزان خود را به طور اصولی و صحیح یافته و در می یابند که، چه مقدار از مبانی و اصول حقیقی و واقعی قرآن کریم فاصله گرفته اند.
حضرت حجت(عج) در این رویکرد به تعبیری حاکمیت و فرمانروایی قرآن کریم را به منصه ظهور و بروز می رسانند. در رویکرد مهم و تأکیدشده عصر ظهور و بنابر منویات و تعالیم مهدویت، عده بسیار زیادی از محققان و متفکران اسلامی در کنار امام مهدی(عج) گرد می آیند و با توجه به شناخت و آگاهی که از منویات و تعالیم قرآنی دارند، در جهت ثبت و بسط منویات مهدوی، در کنار حضرت حجت(عج) خواهند ایستاد و ایشان را برای هر چه بهتر و عالی تر نهادینه کردن منویات قرآن و اسلام یاری می کنند.
در روایات وارد شده که با آغاز حرکت و نهضت مهدوی، اصحاب کهف و یاران و صحابه پیامبر اکرم(ص) به ایشان می پیوندند و در بیت المقدس، حضرت عیسی(ع) به حضرت حجت(عج) می پیوندد. با اتصال و همراهی این بزرگواران و اتمام حجت با توده ها و طیف های گوناگون مردمی، در رویکرد آخر و بنابر ارائه اصولی و مبنایی تعالیم الهی و اسلامی، دیگر هیچ گونه معارضت و مخالفت با منویات و اصول مهدوی از جانب دولت حضرت حجت(عج) پذیرفته نخواهد شد. در این باب و در رویات وارد شده است که در این مرحله حضرت حجت(عج) توبه و انابه و بازگشت افراد منحرف و ناباب را نیز نمی پذیرند و بنا به تعبیری، ایشان دیگر کسی را به بازگشت و توبه فرا نخواهند خواست. در این مرحله است که حضرت بقیه الله الاعظم(عج) رویکرد سخت و قاطع خود را با توجه به اتمام تمامی مراحل و دعوت گری ها، آغاز خواهند کرد.
در عصر ظهور، حضرت عیسی(ع) به دستور حضرت حجت(عج)، با دجال مواجه خواهند شد و حضرت عیسی(ع) دجال و یارانش را نابود خواهد کرد. در این مرحله حضرت حجت(عج) مواجهه سنگین و سختی را با جهان غرب و به تعبیری جریانات یهودی و اسلام ستیز آغاز خواهند کرد، به گونه ای که، تمام یهودیت و پیروان این مکتب در برابر حضرت حجت(عج) سر تسلیم فرود خواهند آورد و این مسیر تا هشت ماه پس از دوران ظهور ادامه خواهد داشت.
در این هشت ماه حضرت حجت(عج)، درگیری سخت و شدیدی با معارضین و مخالفین و جریانات منحرف و خارجی خواهند داشت. باید در این زمینه این مطلب را نیز اضافه کرد که، این درگیری ها و نبردهای سخت نظامی، با مردم و توده های آنها نخواهد بود، بلکه این نبرد و جنگ سخت، با حکام و سران ظالم و جبّار و جریانات منحرف و نامعقول فکری و فرهنگی و منافقان است.
آیا از این دست موقعیت ها و مواضع که در عناد و سرکشی در برابر منویات و تعالیم الهی و اسلامی و مهدوی خواهند ایستاد، نمونه ها و طیف هایی مشخص و تعریف شده اند؟
در حال حاضر و با دقت در سایر نقاط و کشورهای جهان از آمریکا گرفته تا شرق آسیا و برخورد با جریانات منحرف، مانند جریانات شیطان پرستانه و مزورانه و ریاکارانه و جریانات تکفیری و وهابی گری، می توانیم جایگاه این دسته و جریانات منحرف را به خوبی درک و فهم نماییم. در روایات وارد شده که حضرت حجت(عج) تمامی حکام جبّار و گردنکش جهان را عزل و برکنار می نماید و هیچ حاکم و فرمانروای ظالم و جبّاری در عصر مهدوی در روی کره زمین باقی نخواهد ماند. در این مرحله است که حضرت حجت(عج)، آن سیصد و سیزده نفری را که به عنوان یاران و اصحاب واقعی ایشان معروف و مشهور هستند، به فرمانروایی و حکمرانی در سراسر جهان می گمارند. در انتهای این هشت ماه سخت و سنگین و بعد از رویکرد های تبلیغی، بُعد دیگر رویکرد عصر مهدوی، آغاز خواهد شد و این مقوله رویکرد فرهنگی و اجتماعی و سیر تکاملی معرفتی خواهد بود.
منویات و چالش ها و مقتضیات رویکردهای فرهنگی، اجتماعی، علمی و سایر مقولات دیگر در دوران ظهور و بروز تعالیم فراگیر الهی و اسلامی، چگونه تبیین شده است؟
در باب رویکرد فرهنگی، وارد شده است که تعالیم قرآن کریم همه گیر و همه جانبه خواهد شد. در تمامی عرصه ها و جنبه ها و مراکز، حکمت و معنویت آموخته و به تعبیری درها و ابواب حکمت و علوم گوناگون برای مردم گشوده خواهد شد. در این زمینه در روایات وارد شده است که مردم در عصر مهدوی، بیشتر با بطن و کُنه قرآن کریم و آیات آن و همچنین به اسرار جهان هستی آشنا خواهند شد. به تعبیری این دوره آغاز و ابتدای یک دوره طلایی انسان شناسی، فرهنگ شناسی و هستی شناسی و علم شناسی نوین و متعالی خواهد بود. در واقع در ورود به ماه نهم ظهور و امامت حضرت حجت(عج)، دانشگاه مهدویت و علمی ایشان شروع به کار خواهد کرد. حضرت حجت(عج) در این مرحله با توجه به فراغتی که برای ایشان حاصل شده است، شروع می کنند به تربیت و تعلیم علوم مختلف مانند، هستی شناسی، کیهان شناسی، انسان شناسی و علوم گوناگون و به تعبیری زیبا «وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ وَإِن کانوا مِن قَبلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ»، بنده در این باب قریب بیست و چهار و بیست و پنج سازو کار از روایات استخراج کرده ام که، حضرت حجت(عج) به اشکال و فرم ها و انحای مختلف به مقوله تعلیم و تربیت خواهند پرداخت.
در این زمینه این نکته را نیز باید یاد آور شد که در طلیعه ظهور، بحث تعلیم و تربیت مختص و مخصوص دبستان و دانشگاه نیست، بلکه مختص تمام مقاطع و مراتب است و به تعبیری فراگیری علم و دانش همه گیر خواهد شد. در همین باب وارد شده است، با توجه به علوم کامله ای که از جانب حضرت حجت(عج) ارائه می شود، توده مردم با اشتیاق به علم آموزی و تعلّم، روی می آورند. بنا بر روایاتی که مشهور و مرسوم است در عصر و دوران مهدوی، مردم و توده های آنها، به طور اساسی و اصولی با مفاهیم والایی مانند، امنیت، آسایش، رفاه، عدالت اجتماعی و عدالت قضایی، مأنوس و درگیر خواهند شد و به تعبیری می گویند: ای کاش اموات و گذشتگان ما زنده می شدند و این دوران را درک می کردند و از نعمات و آسایش این دوران و عصر بهره می بردند.
ادامه دارد…
ظهور عصر فراگیری علم در دانشگاه جهانی امام مهدی(عج) است