آیا جنب شدن در خواب روزه را باطل میکند؟
حکم جنب شدن روزه دار در خواب
پرسش: من در ماه رمضان در حالی که خواب بودم جنب شدم حال سوالم این که آیا جنب شدن در خواب روزه را باطل میکند؟ آیا ارضا شدن در خواب روزه را باطل میکند؟ حکم جنب شدن در حال روزه برای روزه دار در خواب چیست؟
جنب شدن در خواب روزه را باطل میکند؟
پاسخکده: اگر شخصی که روزه است بی اختیار منی از او بیرون آید، روزه اش باطل نیست مثل ارضا شدن و جنب شدن در خواب، که در چنین صورتی روزه باطل نمی شود و همچنین اگر شب در خواب جنب شود و بعد از اذان صبح بیدار شود در این صورت نیز روزه باطل نمی شود ولی اگر قبل از اذان صبح جنب شود و بیدار شود و عمدا غسل نکند در این صورت روزه او باطل است.
و مورد دیگر اینکه طبق نظر اکثر مراجع تقلید اگر کاری کند که بی اختیار منی از او بیرون آید، روزه اش باطل می شود، مثل اینکه به فیلم های مستهجن نگاه کند. جهت تفصیل بیشتر در ادامه مطلب نظر مراجع تقلید را بخوانید.
ارضا شدن در خواب روزه را باطل میکند؟
آیا ارضا شدن در خواب روزه را باطل میکند؟ حکم جنب شدن روزه دار در خواب چیست؟
مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای:
محتلم شدن در روز (خروج منى در حال خواب) روزه را باطل نمىکند، و هر گاه روزهدار بداند که اگر در روز بخوابد محتلم مىشود، لازم نيست از خواب خود جلوگيرى کند. و همچنین اگر روزه دار در خواب جنب شود و بعد از اذان صبح بیدار شود جنابت به روزه آن روز او ضرر نمىزند، ولى واجب است که براى نماز غسل کند و مىتواند غسل را تا وقت نماز به تأخير بيندازد.
آیت الله مکارم شیرازی:
هرگاه روزه دار مى داند که اگر در روز بخوابد محتلم مى شود، یعنى در خواب منى از او بیرون مى آید، جایز است بخوابد و چنانچه محتلم شود براى روزه او اشکالى ندارد.
آیت الله سیستانی:
جنب شدن روزه دار در خواب اگر روز باشد روزه اول باطل را نمی کند ولی اگر شب جنب شد باید تا اذان صبح غسل انجام دهد.
اگر کسی در خواب ببیند که از نظر جنسی ارضا شده است آیا غسل بر او واجب است یا خیر؟
خداوند حکیم در قرآن کریم طهارت از جنابت را شرط صحت نماز قرار داده و در آیه 6 سوره مائده خطاب به اهل ایمان فرموده است وَ إِنْ کُنْتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُوا
جنب شدن انسان، دو عامل دارد:
1- مقاربت کردن
2- بیرون آمدن منى، چه در خواب و چه در بیدارى، چه کم و چه زیاد، با شهوت و چه بىشهوت، با اختیار یا بىاختیار
هر زن و مردی که یقین به خارج شدن منى پیدا کند بدون اشکال جنب است و غسل بر او واجب می باشد و تا یقین پیدا نشود رطوبتى که خارج شده منى است، حکم به جنابت نمىشود و غسل واجب نیست و ناگفته نماند که خواهران کمتر یقین پیدا مىکنند.
انسان وقتى شک داشته باشد و نداند آنچه که بیرون آمده منى است یا نه، معیار شناختن آن در شخص سالم این است که با فشار و شهوت خارج شده و موجب سستى بدن گردد و ظاهر این است که در شخص بیمار و زن تنها شهوت کفایت مىکند.
ضمیمه کردن وضو به غسل مخصوصا براى زن در صورتى که قبل از خروج رطوبت با وضو نباشد احتیاطى است که ترک آن سزاوار نیست. بلکه احتیاط آنست که در صورت جمع نبودن سه حالت فوق اگر قبل از خروج رطوبت بی وضو بوده هم غسل کند و هم وضو بگیرد و اگر مسبوق به طهارت باشد فقط غسل نماید.(رجوع شود به تحریر الوسیلة؛ ج1، ص:38)
بنا بر این طبق فتوای امام خمینی (س) که در استفتاء ذیل نیز بدان تصریح شده است، غسل جنابت بر زن یا دختری که در خواب یا بیداری احساس شهوت به وی دست داده است اما در خروج منی شک دارد واجب نیست و اگر غسل نماید کفایت از وضو نمی کند. و چون وضو بعد از غسل جنابت حرام است راه احتیاط این است که یا قبل از غسل وضو بگیرد و یا بعد از غسل ابتدا به کاری که مبطل وضو است اقدام کرده سپس وضو بگیرد.