پزشکی و سلامت

هزینه عمل تغییر رنگ چشم + عوارض

عمل زیبایی - هزینه عمل تغییر رنگ چشم + عوارض

عمل تغییر رنگ چشم

در عصر حاضر تغییر رنگ چشم یک رویا نیست و می‌توان به کمک روش‌های جدید آن را عملی کرد. اما نباید از خطرات احتمالی این تکنیک پرطرفدار غافل شد.

چشم‌های رنگی محبوبیت زیادی دارند و تغییر رنگ چشم یک خواسته پرطرفدار بین افراد مختلف است که همیشه یک رویا بود. اما قهوه‌ای، رنگ پرتکرار چشمان ایرانی‌ها محسوب می‌شود. این رنگ یا هر رنگ دیگری مانند آبی، سبز، خاکستری و فندقی از کودکی در چشمان نوزاد نهادینه خواهند شد.

در حال حاضر با پیشرفت علم و فناوری می‌توانید به کمک عمل تغییر رنگ چشم، رنگ دلخواه‌تان را اعمال کنید. هر چند استفاده از لنزهای تماسی رنگی شما را به آرزوی‌تان می‌رساند اما استفاده از آن موقتی بوده و می‌تواند عوارض خاصی ایجاد کند. اگر شما هم به تغییر رنگ چشم خود علاقه‌مندید در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر در مورد روش‌های انجام آن صحبت کنیم.

مصاحبه با متخصص چشم در مورد عمل تغییر رنگ چشم

دکتر محمدرضا فلاح تفتی- فلوشیپ قرنیه و خارج چشمی و متخصص چشم- در گفت و گو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: آنچه که ما به عنوان رنگ در ساختمان چشم می‌بینیم مربوط به عنبیه‌ است که از پشت قرنیه شفاف آن را می‌بینیم و در هر فردی رنگ آن متفاوت است.

وی با بیان اینکه امکان تغییر رنگ چشم وجود دارد، درباره یکی از روش‌های مرسوم طی سالیان گذشته اظهار کرد: طی سالیان گذشته یک عنبیه مصنوعی از جنس پلاستیک به رنگ دلخواه فرد در چشم جایگذاری می‌شد اما پس از مدتی مشخص شد که این عمل عوارض زیادی به همراه دارد که بسیاری از افراد را نیز درگیر کرده است و به همین دلیل این شیوه منسوخ شد اما یکی از روش‌های متداول طی سالیان گذشته این بوده که در برخی مواقع یک فردی بخشی یا تمام قرنیه‌اش دچار مشکل و لکه دار شده بود و برای اینکه بتواند زیبایی چشم خود را به‌صورت کامل داشته باشد، یا از مرکبات به رنگ‌های مختلف روی قرنیه ریخته می‌شد و با سوزن زدن رنگ آن به قرنیه منتقل می‌شد و یا با تزریق رنگ روی قرنیه چشم این تغییر رنگ اعمال می‌شد که این روش یک پایداری نسبی داشت و مدتی آن رنگ وجود داشت و اگر پس از مدتی نیز جذب و یا حذف رخ می‌داد، دوباره این کار را تکرار می‌شد.

این فلوشیپ قرنیه ادامه داد: از حدود ۵ تا ۱۰ سال گذشته روشی متدوال شد که بتوان تونلی روی قرنیه شفاف چشم به اندازه‌ای که می‌خواهیم چشم رنگی شود، ایجاد و سپس کریستال‌های رنگی به دلخواه آن فرد را در این تونل تزریق کنیم که این کریستال‌ها می‌تواند رنگی را در چشم فرد ایجاد کند و قرنیه به رنگ آن کریستال‌های تزریق شده دیده شود.

عوارض جراحی‌های تغییر رنگ

وی درباره عوارض این عمل گفت: طی سالیان گذشته رنگ‌های تزریقی ناخالصی‌های بسیاری داشت اما اخیرا از این ناخالصی‌ها کاسته شده و واکنش بدن افراد نسبت به این رنگ‌ها به حداقل رسیده است اما به هرحال این یک ماده خارجی است که وارد بدن می‌شود و علاوه بر اینکه این رنگ‌ها می‌توانند به مرور زمان خاصیت خود را از دست داده و کمرنگ شوند، می‌توانند به فضای داخلی چشم نیز سرازیر شوند و عوارضی همچون التهاب چشم ایجاد کنند. نابینایی در این عمل نیز ممکن است اما جزو عوارض بسیار نادر است.

فلاح تفتی با تاکید بر اینکه این عمل تنها جنبه زیبایی ندارد و برای برخی افراد جنبه درمانی نیز دارد اظهار کرد: برخی افراد به‌صورت مادرزادی عنبیه ندارند و به دلیل بزرگ بودن سوراخ ورودی نور به چشم، چشمانشان بسیار حساس است و اذیت می‌شوند یکی از راهکارها این است که درقرنیه این افراد تونلی ایجاد و رنگ را تزرق کنیم که گویا یک عنبیه ایجاد کرده‌ایم ویا با قرار دادن عنبیه مصنوعی شدت زیاد نوری که وارد چشم می‌شود را کاهش می‌دهیم.

وی افزود: برخی از افراد نیز به‌صورت مادرزادی، بخشی از مردمک یا عنبیه چشم‌شان شکل نگرفته است. به همین دلیل می‌توانیم روی قرنیه او، رنگی مشابه با رنگ عنبیه خودشان تزریق کنیم که در این روش، با استفاده از فمتولیزیک تونلی در چشم ایجاد می‌شود و که در این صورت ساختار چشم فرد طبیعی‌تر دیده می‌شود.

هزینه تا ۳۰۰ میلیونی عمل تغییر رنگ چشم

این متخصص چشم با تاکید بر اینکه عمل تغییر رنگ چشم یک عمل ظریف و میکروسکوپی است و باید تحت نظر یک فوق تخصص قرنیه انجام شود درباره هزینه‌های مورد نیاز آن گفت: در اعمال زیبایی، وقتی شیوه جدیدی متداول می‌شود به دلیل اینکه وزارت بهداشت آن را یک عمل درمانی تلقی نمی‌کند به مسئله هزینه و تعرفه‌گذاری نیز ورود نمی‌کند.

در کشور اسپانیا که این روش‌های تحقیقاتی از آن‌جا برای اولین‌بار شروع شد، هزینه عمل هر چشم حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو است. در ایران نیز این عمل از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برای فرد متقاضی هزینه دارد.

استفاده از لیزر برای تغییر رنگ چشم

امروزه استفاده از لیزر بعنوان یک روش با تاثیر طولانی مدت شناخته می شود که میتوان از آن برای تغییر رنگ چشم استفاده کرد. لیزر تابشی از نور است که میتواند منجر به حذف رنگدانه های عنبیه چشم (بخش رنگی چشم) شود. این روش اگرچه مورد آزمون قرار گرفته است اما بصورت عمومی دسترسی بسیار محدودی به این روش وجود دارد و مطالعات برای تایید ایمنی و تاثیرگذاری این روش ادامه دارد. تحقیقات شرکت پزشکی استرومای آمریکا (STRŌMA Medical Corp) نشان میدهد که لیزر استفاده شده توسط این شرکت می تواند رنگ چشم را از قهوه ای به رنگهای قهوه ای روشن، سبزِ قهوه ای، خاکستری، آبی یا سبز تغییر دهد. این گروه ادعا میکنند که افراد داوطلب پس از سه تا چهار جلسه تابش لیزر به رنگ دلخواه چشم دست می یابند و نتایج حاصل نیز دائمی هستند. با این حال امروزه در هیچ مرکز درمانی دیگری این عمل با لیزر به کار رفته توسط این شرکت انجام نمی شود و برای عملی شدن نتایج حاصل از تحقیقات این گروه نیاز به زمان و مطالعات بیشتر است.
تغییر رنگ دائمی چشم با جراحی

جراحی تغییر رنگ چشم یا پیوند عنبیه ابتدا بعنوان روش درمانی بیماری های مرتبط با چشم به کار گرفته شد. در این روش، ابتدا سطح قرنیه برش خورده و یک عنبیه مصنوعی از جنس سیلیکون در درون چشم قرار میگیرد. عنبیه پیوند زده شده میتواند سطح عنبیه طبیعی را بپوشاند. اگرچه این روش ابتدا کاربرد درمانی داشت اما به سرعت به پزشکی زیبایی راه پیدا کرد و افراد زیادی با عنبیه سالم تمایل پیدا کردند تا رنگ چشم خود را با این روش تغییر دهند. با این حال این روش عوارضی نیز دارد که گاهی بسیار خطرناک هستند. به طور کلی جراحی پیوند عنبیه برای تغییر رنگ چشم نیاز به مطالعات بیشتر برای تایید تاثیرگذاری و ایمن بودن در افرادی دارد که نیاز ضروری به این جراحی ندارند.

تغییر رنگ دائمی چشم ها در ۱۵ دقیقه

استفاده از لیزر ان دی یاگ (Nd:YAG laser) روش دیگری بر مبنای لیزر است و میتواند لایه سطحی عنبیه را تخریب کند. تخریب این لایه منجر به تغییر رنگ چشم میشود. این فرایند به زمان بسیار کمی، در حد چند دقیقه یا حتی کمتر دارد. این لیزر برای درمان آب سیاه چشم به کار میرود و تغییر رنگ چشم در طی روند درمان گلوکوم از عوارض این لیزر است که برخی افراد با چشمان سالم برای تغییر رنگ چشم از آن استفاده میکنند.

عمل سرپایی و دوران پیگیری کوتاه مدت

وی درباره چگونگی روند این عمل نیز اظهار کرد: عمل تغییر رنگ چشم نیز همچون لیزیک که تنها یک شکاف چند میلیمتری در چشم ایجاد می‌شود، سرپایی است و دوران پیگیری آن نیز کوتاه است. در این عمل، در عمق قرنیه تونلی ایجاد می‌شود که رنگ به محدوده مردمک نفود نکند چراکه در غیر این صورت در بینایی اختلال ایجاد می‌شود.

فلاح تفتی با تاکید براینکه تبلیغات درباره تغییر رنگ چشم اساس علمی ندارد درباره گروه سنی و جنسیتی متقاضیان این عمل گفت: بر اساس مشاهدات، هم زنان و هم مردان در سنین مختلف متقاضی این عمل هستند و مربوط به سن و جنسیت خاصی نیست.

کاشت نگین در چشم؛ جسم خارجی که عفونت به همراه دارد

وی در ادامه همچنین درباره عمل کاشت نگین در چشم با بیان اینکه این عمل امروزه متقاضی زیادی ندارد اظهار کرد: در این عمل یک جسم خارجی از جنس تیتانیوم در چشم قرار می‌گیرد که بدن نسبت به آن واکنشی ندارد و این عمل تنها جنبه زیبایی که دارد که با تغییر جهت نگاه در چشم دیده می‌شود. اما این جسم خارجی برجستگی‌هایی دارد که در حاشیه آن اشک به خوبی پخش نمی‌شود که این خشکی‌ها موجب بروز زخم و عفونت می‌شود.

این فلوشیپ قرنیه تاکید کرد: هرگونه عمل زیبایی که صورت می‌گیرد، باید ابتدا توسط پزشک مربوطه معاینه شود تا عمل کمترین عارضه را برای فرد داشته باشد چراکه به هرحال جراحی‌ها با عارضه همراه است. همانطور که در رانندگی ممکن است با وجود رعایت قوانین در اثر تاثیر عوامل دیگر، تصادفاتی رخ دهد، در اعمال جراحی نیز ممکن است عوارضی رخ دهد اما باید با آزمایش پیش از عمل میزان عوارض را به حداقل برسانیم.

وی با ذکر مثال توضیح داد: از جمله مهم‌ترین اقدامات، ریختن قطره‌ای در چشم است که مردمک را باز می‌کند تا محیط شبکیه بررسی شود در برخی مواقع ممکن است سوراخی در شبکیه وجود داشته باشد که ممکن است این عمل، فرد را نابینا کند و یا اگر فرد خشکی چشم داشته باشد این عمل عوارض شدیدی را به همراه دارد. بنابراین پیش از عمل باید فرد توسط چشم پزشک به‌صورت دقیق معاینه شود.

فلاح تفتی در پایان با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از پزشک‌نماها در فضای مجازی با تبلیغات افراد را به خود جذب می‌کنند تصریح کرد: بسیاری از کسانی که به سمت و سوی عمل جراحی می‌روند حتی نام و مشخصات پزشک خود را نیز نمی‌دانند! اما باید قبل از عمل نظام پزشکی، مشخصات پزشک، نوع معاینه و … عملکرد پزشک و نظرات مراجعین دیگر را بررسی کنند تا گرفتار پزشک‌نماها و با مشکل مواجه نشوند.

عوارض جراحی تغییر رنگ چشم

از جمله عوارض جراحی تغییر رنگ چشم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخی افراد ممکن است بینایی خود را از دست بدهند
  • ایجاد گلوکوم یا آب سیاه چشم که یک بیماری جدی و خطرناک است
  • ایجاد آب مروارید
  • آسیب قرنیه
  • ورم قرنیه (اِدم قرنیه)
  • التهاب چشم که میتواند به قرمزی، درد چشم و تاری دیر منجر شود
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا