سایرسفر و گردشگری

کدام شهر ها قطار دارند

گردشگری, رپورتاژ آگهی - کدام شهر ها قطار دارند

سفر با قطار تقریباً امن‌ترین و راحت‌ترین روش‌ جابه‌جایی و تردد میان شهرهای مختلف است و به‌‌ویژه در مسیرهای طولانی، راهکار خوبی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها محسوب می‌شود؛ البته سفر با این وسیله نقلیه مزایای دیگری هم دارد. برای اینکه بدانید با قطار به کدام شهرها می‌توان سفر کرد و اینکه چرا بسیاری از مردم سفر با قطار را ترجیح می‌دهند، لطفاً تا پایان این مطلب با ما همراه شوید.

نقشه مسیرهای ریلی ایران

مسافرت با قطار به‌عنوان یکی از گزینه‌های حمل‌ونقل مسافربری و باری در ایران، سابقه‌ای طولانی دارد. پیشینه احداث و بهره‌برداری موفق اولین راه‌آهن در ایران به سال 1227 شمسی بازمی‌گردد که مربوط به شمال کشور است. همانطور که در تصویر فوق‌ مشاهده می‌کنید، مسیرهای ریلی ایران تا دورافتاده‌ترین مناطق کشور کشیده شده‌اند و هر روز به طول این مسیرها و ایستگاه‌های راه آهن افزوده می‌شود.

یکی از آخرین پروژه‌های گسترش راه آهن کشور مربوط به افتتاح خط راه‌آهن همدان – سنندج است که درواقع بخشی از خط راه‌آهن تهران – همدان- سنندج محسوب می‌شود؛ این پروژه در 11 آبان 1402 افتتاح شده است.

خطوط راه آهن ایران

شهرهای بسیاری به شبکه ریلی کشور متصل هستند و با برخورداری ایستگاه راه آهن می‌توان از طریق قطار به آن‌ها سفر کرد؛ البته هنوز هم تعداد زیادی از مناطق و شهرهای کشورمان از جمله شهرهای استان کردستان به جز سنندج، شهرهای کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری و برخی از شهرهای استان‌های شمالی و شرقی از این امکانات محروم هستند.

برای آشنایی با مهم‌ترین خطوط ریلی کشور و اینکه با قطار به کدام شهرها می‌توان سفر کرد، لطفا ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.

مسیر ریلی شمال و خراسان

محور راه آهن شمال و خراسان یکی از خطوط اصلی راه آهن کشور است و باید آن را پرترددترین مسیر ریلی کشورمان بدانیم؛ چراکه روزانه مسافران بسیار زیادی از طریق قطارهای این مسیر، میان شهرهای شمالی و مشهد جابه‌جا می‌شوند. این محور همچنین زیباترین مسیر ریلی کشورمان است و مناظر بسیار خیره‌کننده‌ای از جنگل‌های شمالی و کوهستانی را در معرض دید مسافران قرار می‌دهد.

اصلی‌ترین مسیر محور راه آهن شمال و خراسان، تهران را به شهر مشهد متصل می‌کند و در میان راه، ایستگاه‌های ورامین، گرمسار، سمنان، شاهرود، دامغان، جاجرم، اسرافین، نقاب، نیشابور، کاشمر و فریمان قرار دارند.

خط راه آهن شمال و خراسان، در دو نقطه به دو مسیر ریلی فرعی متصل می‌شود. قطارهای به مقصد گرگان از ایستگاه گرمسار وارد محور فرعی شده و پس از توقف در 27 ایستگاه به گرگان می‌رسند؛ بنابراین کسانی که قصد سفر به شهرهای فیروزکوه، ورسک، سوادکوه، پل سفید، قائم شهر، ساری و بهشهر را دارند نیز می‌توانند از این وسیله نقلیه استفاده کنند. مسیر فرعی دیگر این محور، ایستگاه‌هایی در شهرهای مرزی و بندری شمال شرق کشور دارد.

گردشگری, رپورتاژ آگهی - کدام شهر ها قطار دارند

محور راه آهن جنوب، شرق و غرب

خط اصلی دیگر راه آهن مربوط به محورهای جنوب، شرق و غرب است. در این مسیر نیز تردد بسیاری صورت می‌گیرد؛ چراکه مبدأ آن تهران است و به 7 محور فرعی شبکه راه‌آهن کشور متصل می‌شود که محورهای شیراز، اصفهان، یزد و بندرعباس در میان آنها قرار دارند.

در مسیر راه‌آهن جنوب، شرق و غرب، 300 ایستگاه قرار دارد؛ بنابراین، از طریق این محور می‌توان به تعداد بسیار زیادی از شهرهای ایران سفر کرد. این شهرها لیست بلندبالایی هستند که در این جا مهم‌ترین ایستگاه‌های این مسیر را نام برده‌ایم.

  • از طریق محور فرعی غرب می‌توانید به شهرهای قم، ملک‌آباد، اراک، پری و ملایر سفر کنید.
  • از مسیر فرعی اصفهان امکان سفر به شهرهای جمکران، کاشان، بادرود، اصفهان، سیستان و زرین شهر فراهم است.
  • از طریق محور یزد می‌توانید به موغاز، رباط، نائین، نوگنبد، اردکان، میبد، یزد، بهرام گور بروید.
  • از محور شیراز سفر به شهرهای اسدآباد، شهرضا، ایزدخواست، آباده، صفاشهر، قادرآباد، پاسارگاد، مرودشت و شیراز امکان‌پذیر است.
  • شهرهایی که از محور فرعی شرق امکان رفتن به آن‌ها وجود دارد، عبارتند از مبارکه، چندق، طبس، عشق‌آباد، بچستان، تربت حیدریه، کاشمر و سنگان.
  • محور جنوب شرق شما را به شهرهای کاوه، کرمان،چوبار، بم، کلات، زاهدان و میرجاوه می‌رساند.
  • از طریق محور فرعی بندرعباس هم می‌توانید به شهرهای جنت‌آباد، احمدآباد، سیرجان، فین، بندرعباس و شهید رجایی سفر کنید.

خط راه آهن آذربایجان

خط ریلی آذربایجان، محور شمال غربی و یکی از خطوط اصلی راه آهن کشور است که البته به اندازه‌ محور جنوب، شرق و غرب تردد ندارد. این مسیر بسیار زیبا هم یکی از انتخاب‌های مسافران برای رفتن به شهر مرزی جلفا و سایر شهرهای میان راه است. در مسیر این محور مواصلاتی ریلی، 70 ایستگاه راه آهن وجود دارد و برای مسافرانی که قصد دارند از تهران به شهرهای قزوین، زنجان، مراغه و تبریز بروند، گزینه مناسبی است.

این محور در دو ایستگاه مراغه و صوفیان به خطوط فرعی راه آهن متصل می‌شود که مسافران را به میاندوآب و جلفا می‌رساند.

گردشگری, رپورتاژ آگهی - کدام شهر ها قطار دارند

شرکت های قطاری فعال در شبکه راه آهن سراسر ایران

انتخاب نوع قطار، قیمت بلیط آن و امکاناتی که ارائه می‌دهد، تقریبا برای تمام کسانی که قصد مسافرت با قطار را دارند، مهم است. این موارد بسته به اینکه بلیط قطار کدام شرکت ریلی را رزرو کرده‌اید، متفاوت است. شرکت‌های ریلی متنوعی در شبکه راه‌آهن کشورمان فعالیت می‌کنند؛ البته همه آنها را نمی‌توان در تمام مسیرهای ریلی کشور یافت. بنابراین در هنگام رزرو و خرید بلیط قطار باید در مورد این شرکت‌ها و مسیرهایی که در آن فعالیت دارند، اطلاعات کافی داشته باشید.

در این جا لیستی از مهم‌ترین شرکت‌های قطاری فعال در کشورمان را گردآوری کرده‌ایم.

  • شرکت ریلی رجا
  • فدک
  • بن ریل
  • ریل ترابر سبا
  • مهتاب سیر جم
  • نور
  • جوپار
  • رعد
  • نورالرضا

بعضی از این شرکت‌ها‌ فقط دارای قطار کوپه‌ای هستند و برخی از آنها مانند شرکت‌های بن ریل، فدک، نورالرضا و رجا از انواع قطارهای کوپه‌ای، سالنی و اتوبوسی برخوردارند.

خرید آنلاین بلیط قطار

مسافرت با قطار به دلیل حال و هوای خاص و خوشایند، امنیت بالا، آرامش در طول سفر، دسترسی به امکانات و مزایای دیگری همچون امکان حمل بار به میزان دلخواه، امکان حمل خودرو و قیمت ارزان بلیط انتخاب بسیاری از افراد برای مسافرت‌های دور و نزدیک است.

در این مطلب اطلاعات نسبتا کاملی درباره خطوط اصلی راه آهن کشورمان و اینکه با قطار به کدام شهرها می‌توان سفر کرد، دریافت کردید. این‌روزها با وجود سایت‌های رزرو آنلاین بلیط همچون سایت فلای تودی، خرید و رزرو بلیط قطار بسیار آسان است. در فلای تودی تنها کافیست وارد صفحه جستجو شده و اطلاعات درخواستی را وارد کنید، سپس لیست کاملی از بلیط‌های متناسب با نیازتان به شما نمایش داده می‌شود.

guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا