طرز تهیه عدس پلوی گلستانی ؛ عدس پلوی خوشمزه و مجلسی
عدس پلو گلستانی دستور پخت و طرز تهیه این عدس پلوی خوشمزه
چرا عدس پلو گلستانی؟
- طعم متفاوت و خاص: ترکیب مرغ، رب انار و ادویه در این غذا، طعمی منحصر به فرد و متمایز از عدس پلوهای معمولی ایجاد میکند.
- سفر به شمال: طعم و عطر این غذا شما را به یاد شمال ایران و آشپزی لذیذ شمالیها میاندازد.
- غذایی مقوی و کامل: عدس پلو منبع عالی پروتئین، فیبر و آهن است و میتواند یک وعده غذایی کامل و مغذی برای شما باشد.
- آسان و کم دردسر: طرز تهیه این غذا ساده و کم دردسر است و به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید
مواد لازم
- 1 و نیم پیمانه عدس
- 2 پیمانه برنج
- نصف سینه مرغ نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا، زیره سبز به مقدار لازم
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
- 1 عدد پیاز بزرگ
- روغن به مقدار لازم
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
مراحل تهیه عدس پلوی گلستانی
- ابتدا برنج رو به همراه عدس میذاریم بمدت 3 ساعت خیس بخوره
- سپس پیاز رو خلالی خرد میکنیم و میذاریم تفت بخوره تا سبک شه
- سپس مرغ رو به صورت مکعبی خرد میکنیم و به همراه پیاز تفت میدیم تغییر رنگ که داد ادویه رو بهش اضافه میکنیم
- حالا رب انار رو اضافه میکنیم و میذاریم تا خامی رب گرفته بشه و به روغن بیاد
- قابلمه رو آب میکنیم و میذاریم جوش بیاد جوش که اومد نمک رو بهش اضافه میکنیم و برنج و عدس رو میریزیم داخلش به مرحله آبکش که رسید میریزیم داخل صافی و بعد از گذاشتن ته دیگ یه لایه برنج و عدس و یه لایه مواد میریزیم این کارو ادامه میدیم تا موادمون تموم شه در آخر هم زعفران دم کرده رو میریزیم و میذاریم دم بکشه
دستور پخش عدس پلوی گستانی ساده و خوشمزه
عدس پلو یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژهای دارد. عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکهای، مرغ، کشمش و خرما تهیه میکنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است. عدس پلوی گلستانی یکی از انواع عدس پلوهای محلی است که طعم بینظیری دارد و پیشنهاد میکنیم حتما یکبار آن را تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید. اگر دوست دارید عدس پلوی گلستانی را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
عدس پخته: ۱ پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زیره و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
35
برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید. داخل یک ماهی تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. پیاز را پوست و به صورت خلالی برش بزنید و داخل روغن داغ بریزید. اجازه بدهید پیاز کمی نرم و سبک شود و وقتی شروع به طلایی شدن کرد، تکههای مرغ را به پیاز اضافه کنید. در این مرحله زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و زیره را روی مرغ و پیاز بریزید و هم بزنید. بعد از اینکه مرغ با پیاز و ادویهها کمی تفت خورد، رب انار را اضافه کنید و بعد عدس پخته و آبکش شده را داخل ماهی تابه بریزید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
در مرحله بعد برنج را که از ۳ ساعت قبل با آب ولرم و نمک خیس دادهاید، آبکش کنید. ته قابلمه ته دیگ موردنظرتان را قرار بدهید. حالا نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و مایه مرغ و عدس را روی برنج بریزید، سپس بقیه برنج را روی مواد بریزید. روی سطح برنج مقداری زعفران دم کرده غلیظ بریزید و دمکنی بگذارید و برنج را دم کنید. ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. حالا عدس پلوی خوشمزه و متفاوت شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با سالاد شیرازی یا سبزی خوردن میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
۲ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید.
افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
۳ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.