اخبار حوادث

زلزله خوزستان امروز ۱۵ آذر ۱۴۰۳ / خسارت ها و مصدوم ها + جزئیات

زلزله گرگان

ساعت 7:32 وقوع زمین لرزه‌ای به بزرگی 5.6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری زمین، منطقه هفتکل در استان خوزستان را لرزاند.

شدت این زلزله به حدی بوده که در شهرهای مختلف استان خوزستان و حتی بخش‌هایی از استان لرستان احساس شده است.

پس از این زلزله و ساعت 7:53 زلزله دیگری با قدرت 4.8 ریشتر مسجد سلیمان را هم لرزاند.

در حال که هنوز هیچ گزارشی از خسارات جانی و مادی احتمالی این زلزله‌ها گزارش نشده، 3 تیم ارزیاب هلال احمر برای بررسی میزان خسارات به منطقه اعزام شده‌اند.

سازمان اورژانس کشور نیز از آماده‌باش نیروها برای امدادرسانی در صورت درخواست نیرو خبر داد.

شدت زلزله در ایستگاه‌های شتابنگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اینگونه ثبت شده است: شامل گلگیر 4.8، مسجد سلیمان 4.6، سوزان 3.3، ایذه3.2، قلعه تل3.2، باغ ملک3.3، قلعه خواجه 3.4، ملاثانی 3.1، سوزان2.6، کارون 2.4، رامهرمز 2.4، شوشتر 3، سردشت سالند 3.5، اهواز 2.5، اردل 2.1، الوان 3، امیدیه 2.7، دزفول 2.6، شوش 3.2، اندیمشک 2.8، حسینه علیا 2.4 و مورموری 1.9

گفتنی است، شدت معیاری از خسارت است که بین 1 تا 8 درجه بندی شده و شدت 5 آستانه خرابی است.

در شدت‌های بالاتر از 5.5 انتظار خسارت در ساختمان‌های شهری می‌رود.

زلزله 5.6 ریشتری مصدوم و جان‌باخته نداشت

زلزله 5.6 ریشتری در محدود هفتگل و مسجد سلیمان رخ داد که بلافاصله‌ ‌تیم‌های امدادی به منطقه اعزام شد؛ کانون اصلی در مسجد سلیمان بوده است.

تا این لحظه مصدو‌م  و جانباخته‌ای نداشته‌ایم اما گزارشاتی از خسارت و ترک‌خوردگی دیوارها اعلام شده است.

زلزله 4.8 ریشتری مسجد سلیمان جزو پس‌لرزه‌ها بوده و تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

وقوع 11پس‌لرزه در خوزستان پس از زلزله اول در هفتکل

پس از وقوع زلزله اول در ساعت 7:32 که هفتکل خوزستان را لرزاند، تاکنون 11 پس‌لرزه که بین 3.2 تا 3.5 ریشتر قدرت داشته‌اند، قلعه‌تل، ایذه، هفتکل و مسجدسلیمان را لرزانده‌‌ است.

یکی از این زلزله‌ها، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 5.2 رشیتر بود که مسجد سلیمان را لرزاند.

این زمین‌لرزه در عمق 9کیلومتری زمین رخ داده است.

اعزام 6 تیم عملیات و یک بالگرد به مناطق زلزله خوزستان

فرهنگ کره‌بندی رئیس اورژانس خوزستان با بیان اینکه 6 تیم عملیات و یک بالگرد به مناطق زلزله خوزستان اعزام شدند گفت: در پی وقوع زمین‌لرزه‌ای به برزگی 5.6 ریشتر اورژانس خوزستان در حال آماده‌باش و ارزیابی منطقه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: صبح امروز زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 5.6 ریشتر در خوزستان و حوالی هفتکل رخ داد که در چند شهر دیگر از جمله اهواز، ایذه، حمیدیه و… احساس شد.

وی ضمن اعلام آماده‌باش کامل تیم‌های فوریت‌های پزشکی، افزود: همراه با کارشناسان اورژانس در حال ارزیابی و پایش منطقه هستیم.

آماده‌باش تمام بیمارستان‌های استان خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز از آماده‌باش تمام بیمارستان‌های استان در پی وقوع زمین‌لرزه خبر داد.

دکتر محمدحسین سرمست گفت: به تمام بیمارستان‌های استان و اورژانس خوزستان آماده‌باش داده‌ایم و هماهنگی لازم با سایر دستگاه‌های خدمت‌رسانی از جمله انتقال خون برای امدادرسانی فوری در صورت نیاز بعمل آمده است.

وی ادامه داد: در تماس تلفنی همکاران با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی از مصدومیت شدید و فوت نداشته‌ایم.

قطع آب،‌ برق و گاز برخی مناطق مسجد سلیمان

پیمان مولایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، درباره آخرین وضعیت مسجدسلیمان گفت: در حال حاضر در شهر گلگیر بین اهالی مسجد سلیمان هستیم و خانه‌ها را تک به تک بازدید و بررسی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از تلفات جانی نداشتیم گفت: دو نفر در گلگیر و 10 نفر در مسجد سلیمان مصدوم داشتیم.

فرماندار مسجدسلیمان با بیان اینکه در شهر گلگیر آسیب جدی به برخی منازل وارد شده است گفت: در حال رصد هستیم و آمار دقیق هنوز مشخص نشده است. بیش از 100خانه در این منطقه آسیب دیده‌اند که آسیب برخی از خانه‌ها جدی گزارش شده است. آمار دقیق پس از پایان بازرسی اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی در پاسخ سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر وضعیت منطقه از لحاظ آب، برق و گاز چگونه است گفت: تمام نیروهای عملیات آب، برق و گاز در منطقه هستند. قطعی‌هایی که بر اثر حادثه زلزله به وجود آمده بود در حال رفع هستند.

مولایی درباره آسیب به راه‌ها پس از زلزله گفت: فقط دو راه روستایی در مسجد سلیمان بر اثر ریزش کوه مسدود شده است که عوامل راهداری در حال بازگشایی هستند.

فرماندار مسجدسلیمان گفت: با توجه به آسیبی که به خانه‌ها وارد شده، به همراه عوامل هلال‌احمر در حال ارزیابی هستیم تا در صورت نیاز و لزوم، اقدامات برپایی اسکان اضطراری را انجام دهیم.

آماده‌باش نیروهای هلال‌احمر 4 استان پس از زلزله‌های خورستان

به گفته مدیرعامل هلال احمر استان خوزستان، نیروهای هلال‌احمر استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و لرستان در وضعیت آماده‌باش قرار گرفتند.

خسارتی به سدهای زنجیره کارون وارد نشد

معاون سد و نیروگاه‌های سازمان آب و برق خوزستان گفت: به منظور اطلاع‌یابی از میزان آسیب‌دیدگی احتمالی به تاسیسات و سدها، طبق دستورالعمل‌های ابلاغی، بررسی‌ها را آغاز کردیم که خوشبختانه به هیچکدام از تاسیسات و سدها خسارتی وارد نشده است.

زلزله خوزستان| ۲۹ مصدوم و خسارت به ۲۹۶ واحد مسکونی

صبح امروز، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر استان خوزستان، منطقه مسجدسلیمان و هفتکل را لرزاند. اگرچه این حادثه تلفات جانی نداشت، اما خسارات مادی، به ویژه در بخش گلگیر، نیاز به رسیدگی فوری دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، صبح امروز (۱۵ آذرماه)، ساعت ۷:۳۲، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر منطقه بین هفتکل و مسجدسلیمان را تکان داد. مرکز لرزه‌نگاری کشور اعلام کرد این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده و شدت آن در هفتکل و مسجدسلیمان به ترتیب ۲۷ و ۳۳ کیلومتری بوده است.
استاندار خوزستان، سید محمدرضا موالی‌زاده، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۲۹ نفر مصدوم شده‌اند که ۲۸ نفر به‌صورت سرپایی درمان و مرخص شده‌اند. تنها یک کودک با شکستگی پا در بیمارستان بستری است.
وی افزود: ۳۳ واحد مسکونی در بخش گلگیر مسجدسلیمان آسیب جدی دیده‌اند. همچنین، ترک‌خوردگی‌های جزئی در دیگر مناطق گزارش شده است.

خسارت ۲۹۶ منزل مسکونی در مسجد سلیمان

فرماندار مسجدسلیمان در جریان حضور استاندار خوزستان در منطقه زلزله‌زده گلگیر به آخرین ارزیابی‌های این حادثه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۹ نفر مصدوم و ۲۹۶ منزل مسکونی دچار خسارت شدند.

محمد کبادی، مدیر تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر، اعلام کرد: ۱۳۵ منزل آسیب‌دیده توسط تیم‌های ارزیاب بررسی شده و خوشبختانه، خسارت‌ها عمدتاً ترک‌خوردگی جزئی بوده است. ۱۲ تیم امدادی شامل ۵۸ امدادگر و نجاتگر با تجهیزات کامل در منطقه حضور دارند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، علی عبداللهی، تأکید کرد: زیرساخت‌های حیاتی مانند آب، برق، و مخابرات بدون مشکل فعال هستند. مسیرهای روستایی که بر اثر ریزش مسدود شده بود، بازگشایی شده است.

وضعیت بیمارستان‌ها

ساناز حسینی‌نژاد، مدیر بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان، گفت: عملیات خدمت‌رسانی به مصدومان در حال انجام است. ترک‌های موجود در ساختمان بیمارستان مربوط به گذشته بوده و در اثر زلزله تشدید شده است، اما بخش‌های درمانی فعالیت عادی دارند.

پس‌لرزه‌های مداوم

خوزستان از صبح امروز تاکنون یازده بار لرزیده است. بزرگترین پس‌لرزه به بزرگی ۵.۲ ریشتر در ساعت ۹:۰۸ صبح گزارش شده است.
استاندار خوزستان با تقدیر از صبر و همکاری مردم گفت: با همدلی و هماهنگی، مشکلات به سرعت برطرف خواهد شد.
منطقه مسجدسلیمان و هفتکل به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، مستعد وقوع زمین‌لرزه است. آخرین زلزله جدی این منطقه در سال ۱۳۹۸ رخ داده بود که باعث تخریب گسترده در برخی مناطق شد.
اگرچه این حادثه تلفات جانی نداشته است، اما نیاز به ارزیابی دقیق‌تر خسارات و ترمیم سریع زیرساخت‌ها احساس می‌شود. برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و آموزش مقابله با زلزله می‌تواند از پیامدهای مشابه در آینده بکاهد.

guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا