اخبار اقتصادی

پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری 25 استان بزودی استان های دیگر پرداخت می شود

جدیدترین و آخرین اخبار حقوق بازنشستگان - پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری 25 استان بزودی استان های دیگر پرداخت می شود

کسور فروردین ماه حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران در ۲۵ استان کشور پرداخت شده است.

هنوز ۵ استان شامل آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و گیلان منتظر دریافت معوقات خود بودند.

خوشبختانه صندوق بازنشستگی کشوری با تامین منابع لازم، واریزی معوقات این استان‌ها را نیز در دستور کار قرار داده و به زودی شاهد واریز این مبالغ به حساب بازنشستگان خواهیم بود.

به گفته فعالان صنفی بازنشستگان، کسور فروردین ماه استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و گیلان هنوز پرداخت نشده و صندوق اعلام کرده تلاش برای تامین منابع لازم برای پرداخت کسور حقوق این استان‌ها ادامه دارد.


خبر خوش برای بازنشستگان کشوری در ۲۰ استان، پس از پرداخت کسور فروردین در ۲۵ استان

در تهران نیز کسور فروردین ماه بازنشستگان آموزش و پرورش این استان پرداخت شده و مابقی دستگاه‌ها پس از تامین اعتبار لازم پرداخت خواهد شد.

بنابه اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، سیاست پرداخت حقوق و متعلقات آن مثل کسور حقوق، با اولویت استان‌های کم برخوردار عملیاتی و اجرا می‌شود.(پایان)

نگرانی از ادامه روند تاخیرها:

این تاخیر در پرداخت‌ها نگرانی آن ها را از تکرار این روند در ماه‌های آینده افزایش داده است.

بی‌اعتمادی به وعده‌ها:

متاسفانه سابقه خلف وعده‌های مسئولان در پرداخت حقوق و مزایای آن ها ، اعتماد این قشر را نسبت به وعده‌های جدید سلب کرده است.

ثبت نام
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تبعات منفی بسیاری برای این افراد به همراه دارد. بسیاری از آنها با مشکلات معیشتی مواجه شده و مجبور به تحمل مشقت‌های فراوانی هستند.

درخواست رسیدگی فوری:

آن ها این استان‌ها خواستار رسیدگی فوری مسئولان به این موضوع و پرداخت هر چه سریعتر معوقات خود هستند.

اقدامات لازم از سوی مسئولان:

انتظار می‌رود مسئولان ذیربط در صندوق بازنشستگی کشوری با اتخاذ تدابیر لازم و پیگیری‌های مستمر، در اسرع وقت نسبت به پرداخت حقوق معوقه آن ها این استان‌ها اقدام کنند.

لزوم شفاف‌سازی: همچنین ضروری است که مسئولان در خصوص علل این تاخیرها و برنامه‌های خود برای جلوگیری از تکرار آن در آینده، شفاف‌سازی کامل انجام دهند .

فرمولِ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید تغییر کند

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را می‌گیرند و وقتی این را به عدد تبدیل می‌کنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد می‌شود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر می‌شود!
حسن صادقی به تأخیر سازمان تأمین اجتماعی در پرداختِ مستمریِ بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تأخیر در پرداختِ حقوق در نیمه اول سال مسئله‌ جدیدی نیست؛ این مسئله از قدیم و در دوره‌های مختلف وجود داشته و دلیلِ آن هم کاهشِ ورودی سازمان در ماه‌های اول سال است. در واقع، حدود ۹۶درصد از منابع سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه کارگران است و در ماه‌ها ابتدایی سال این منبع نوساناتی دارد. این مسئله از برج ۴ به بعد به تدریج درست می‌شود و از شش ماه دوم دیگر مشکلی در این خصوص نداریم.

صادقی همچنین به موضوع متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان اشاره کرد و افزود: دولت در قانون بودجه ۱۴۰۳، موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، که بالای ۱۲ میلیون نفر هستند، را گنجاند و در رفت و برگشتِ این لایحه به مجلس منابع آن مشخص شد. قرار شد این منابع از محل یک درصد افزایش ارزش افزوده تأمین شود.

وی تأکید کرد: قاعده همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی متفاوت است. فرمول همسان‌سازیِ آن‌ها افزایش حقوق تا ۹۰درصدِ حقوق شاغل است که این قاعده را نمی‌توان در متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به کار برد.


رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: برای منابع متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ابتدا ۱۷۰هزار میلیارد تومان و بعد با لابی‌گریِ دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از محل رد دیون تعیین شد. در حال حاضر مسئله این است که فرمول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، یعنی افزایش تا ۹۰ درصدی حقوق شاغل، به کارِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نمی‌آید. دوستان باید بدانند که بازنشستگانِ ما نمی‌توانند۹۰ درصد حقوق شاغلان را بگیرند.
صادقی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان ما حقوق ۳۵ سال کار را می‌گیرند و وقتی این را به عدد تبدیل می‌کنیم چیزی بیش از ۱۱۶درصد می‌شود، خب وقتی بخواهیم فرمول ۹۰ درصد حقوق شاغل را پیاده کنیم، حقوق به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر می‌شود!

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تأکید کرد: محاسبات ما باید متفاوت باشد. ما باید روی فرمول متناسب‌سازی‌ای که قبلا اجرا شد، کار کنیم. یعنی باید سال پایه برقراریِ مستمری را مبنا قرار دهیم و نسبتِ مستمریِ سال پایه با حداقل حقوقِ آن را ملاکِ متناسب‌سازی کنیم. در این صورت مثلا اگر در سال پایه مستمریِ یک بازنشسته سه برابرِ حداقل حقوق بوده، بعد از همسان‌سازی نیز باید این نسبت برقرار شود. در اینصورت کم کاری اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی نیز جبران خواهد شد.

صادقی تأکید کرد: در مورد کف‌بگیران نیز قاعده آن‌ها را اصلاح قانون می‌دانم. باید یک میلیون حقوق غیر از حقوقی که الان می‌گیرند، به حقوق آن‌ها اضافه شود. اما این یک میلیون در محاسباتِ ضریبِ نسبتِ زمان بازنشستگی برای سایر سطوح نباید لحاظ شود چون قاعده بازی را به هم می‌ریزد.

وی تاکید کرد: اگر ما به مذاکرات مربوط به متناسب سازیِ حقوق دعوت شدیم روی این مسائل تاکید می‌کنیم و اگر دعوت نشدیم به کسانی که دعوت شدند، مشاوره می‌دهیم. اما روی یک مورد تاکید داریم؛ اینکه باید موضوع بحث بر سرِ متناسب‌سازی از برج ۴ آغاز شود و در نهایت در برج ۶ و ۷ به نتیجه برسد. اگر بیش از این تعلل شود، ما ساکت نخواهیم نشست.

guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا