چرا از طراحی سایت نتیجه دلخواه را نمیگیریم؟
چرا از طراحی سایت نتیجه دلخواه را نمیگیریم؟ طراحی سایت یک ضرورت برای همه کسبوکارهای دیجیتال محسوب میشود. اما در بسیاری از موارد، سایت تولید شده نمیتواند نتیجه دلخواه ما را ایجاد کند. اگر شما هم با این مشکل درگیر شدهاید، با ما همراه باشید. این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه به این دلایل و راهکارهای حل این مشکل میپردازیم.

طراحی سایت
توسعه و طراحی سایت میتواند هویت آنلاین کسب و کار را بسازد، پس بسیار مهم است که یک سایت حرفهای و شایسته داشته باشید. اگر وبسایت کیفیت و سرعت مناسب نداشته باشد، سبب ریزش کاربران خواهد شد. نداشتن سایت، به مراتب بهتر از داشتن سایت بد است…! زیرا سایت بد سبب افت برند نیز میشود.
کاربر پس از جستجو وارد سایت میشود و اگر در اولین فرصت او را جذب نکنید، رقبا او را جذب خواهند کرد. درحالیکه اگر سایت شما، طراحی مناسب و سرعت بالایی داشته باشد میتواند سبب تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری شود و سودآوری شما را افزایش دهد. تعداد زیاد وبسایتها در دنیای دیجیتال به این معنی است که هر وب سایت جدیدی ممکن است در میان جمعیت گم شود. پس شما به یک سایت حرفهای، با کیفیت بالا و درجه یک برای دستیابی به مخاطبان هدف خود نیاز دارید.
چرا از طراحی سایت نتیجه دلخواه را نمیگیریم؟
گاها ممکن است زمان و هزینه زیادی برای طراحی یک سایت صرف کرده باشید ولی باز هم در انتها نتیجه مورد نظرتان حاصل نشده باشد. مشکل چیست؟ چگونه میتوان این مشکل را حل کرد؟
– سرعت پایین سایت
یک وبسایت هر چقدر زیبا باشد ولی با سرعت مناسبی لود نشود، سبب ترک بازدیدکنندگان میگردد. لازم است حتما سایت خود را بهینه کنید، همه تصاویر را فشرده نمایید، فایلهای CSS و JS خود را بهینه و Minify کنید و از سرور مناسب استفاده کنید. با ابزارهایی مانند Google Page Speed یا GT Metrix تست سرعت بگیرید و سعی کنید ایرادات آنها را برطرف نمایید. این پروسه را تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. استفاده از CDN نیز میتواند در بهبود سرعت لود سایت کمک کند.
– عدم رعایت استانداردهای طراحی و تجربه کاربری
استانداردهای وب به عنوان مجموعه ای رسمی از قوانین، استانداردها، مشخصات فنی و ساختارها تعریف میشود که برای تعریف جنبههایی از وب جهانی استفاده میشود. عدم رعایت این استانداردها در طراحی و توسعه سایت سبب دوری از نتیجه دلخواه میشود. معمولا این مشکل به دو دلیل اتفاق میافتد: دانش ناکافی توسعه دهنده و عدم توجه به پیشنهادات و نظرات توسعهدهنده توسط کارفرما.
- لازم است برای توسعه و طراحی سایت خود، به شرکت برنامه نویسی معتبر مراجعه نمایید و تحقیقات کافی انجام دهید. مطمئن شوید شرکت منتخب شما توانایی پیادهسازی سایت مد نظر شما را دارد. برای سنجش مهارت آن شرکت میتوانید سایت خودشان را بررسی کرده و نمونهکارهای آنها را نیز مشاهده نمایید.
- در برخی از موارد، کارفرمایان اصرار به پیادهسازی طرح خویش دارند و به نظرات کارشناسان توجهی نمیکنند. در انتهای کار با وبسایتی روبرو میشوند که مطابق طراحی است ولی کارایی و بازدهی لازمه را ندارد. به همین دلیل، مجبور به صرف زمان و هزینه مجدد برای رفع مشکلات میشوند.

– اولویت دادن به زیبایی شناسی بر عملکرد
قطعا طراحی ظاهری و زیبایی سایت در جذب مخاطبان و ترغیب آنها بسیار اثرگذار میباشد. اما این طراحی نباید به عملکرد سایت آسیب بزند. به طور مثال برخی المانهای خاص طراحی ممکن است سرعت سایت را تا حد زیادی کاهش دهد و اثر منفی در سئو سایت داشته باشد. باید تا حد امکان پیچیدگیهای طراحی به سرعت و بهینگی سایت لطمه وارد نکند. زیرا در نهایت کاربرد و عملکرد سایت اهمیت بیشتری دارد.
– فرایندهای طولانی
برای اینکه سایت شما تجربه کاربری خوبی داشته باشد لازم است فرایندها تا حد امکان کوتاه شوند و از دریافت اطلاعات غیر ضروری خودداری نمایید. هر چه فرایندها ساده تر و کوتاهتر باشند، کاربر راحتتر پروسهها را انجام میدهد. اما اگر نیاز به ورود اطلاعات طولانی باشد یا فرایندها پیچیدگی داشته باشند، کاربر گیج شده و پروسه را نیمهکاره رها خواهد کرد.
– استفاده از تکنولوژیها و طراحیهای قدیمی
اگر به دنبال یک سایت کاربرپسند هستید، لازم است سایت شما از نظر تکنولوژی به روز باشد و مطابق با ترندهای طراحی، توسعه یابد. تمامی آپدیتها و بهروزرسانیها تاکنون با تمرکز بر کاربر بوده و کار با سایتهای بهروز سادهتر است. به طور مثال در سایتهای قدیمی به دلیل استفاده کمتر از موبایل و نوع تکنولوژیها اکثرا غیر ریسپانسیو بودند و در همه دستگاهها نمایش خوبی نداشتند. در حالیکه امروزه ریسپانسیو بودن سایت اساس طراحی سایت در نظر گرفته میشود.
– عدم توجه به یکپارچگی
احتمالا برای شما هم پیش آمده که به سایتی مراجعه کرده باشید که هر صفحه دیزاین خودش را داشته باشد و بین صفحات و المانها یکپارچگی وجود نداشته باشد. این نوع سایتها حس خوبی به مخاطب القا نمیکند. یک وبسایت استاندارد و مناسب، سایتی است که همه بخشهای آن با هم طراحی مرتبط و یکپارچه داشته باشند. این طراحی باید متناسب با برند شما باشد، زیرا بر نحوه درک مخاطب از برند شما تأثیر می گذارد.
– عدم توجه به سایت رقبا
قبل از هر گونه اقدامی برای طراحی سایت لازم است، رقبای خود را بررسی کنید و نقاط ضعف و قوت وبسایت آنها را یادداشت نمایید. با در نظر گرفتن این نقاط، سایت شما میتواند به نسبت سایرین بهتر ظاهر شود. رقبای قوی معمولا با یک تیم قوی همکاری میکنند. پس اگر میخواهید سایت درخور داشته باشید شما هم با یک تیم قوی همکاری کنید. هزینههای طراحی سایت در مقابل هزینههای فیزیکی کسبوکار ناچیز است. پس بهتر است قیمت را اولویت قرار ندهید و کیفیت را در نظر بگیرید. یک سایت ارزان شاید در ابتدا هزینه کمتری داشته باشد ولی به مرور زمان میبینید که خیلی بیشتر زمان و هزینه گذاشتید و در نهایت نتیجه مناسب هم دریافت نکردید.
– قابلیت دسترسی و قابلیت استفاده
یک وبسایت حرفهای، وبسایتی جامع است که دسترسی و قابلیت استفاده در آن اولویت دارد و نیازهای همه مخاطبان هدف را در نظر گرفته است. معمولا در سایتهای حرفهای به جزئیات توجه زیادی شده و ویژگیهایی مانند تضاد رنگ مناسب، کیفیت تصاویر، راهنمای مسیر، روشهای ارتباطی و… در آن رعایت شده است. دسترسی و قابلیت استفاده تجربه کلی کاربر را نیز بهبود میبخشد.
– محتوای ضعیف
محتوا پادشاه است و یک طراحی وب خوب تاکید زیادی بر محتوای جذاب و مرتبط دارد. هرقدر هم که وبسایت شما زیبا باشد ولی محتوای مناسب و توضیحات کافی به مخاطب ارائه ندهد، نمیتواند اثر مثبتی بر کاربر داشته باشد. وب سایت باید اطلاعات ارزشمندی ارائه دهد و محتوای آن با نگارش و لحن مناسب نوشته شود. برای ارائه محتوای مناسب بهتر است از دید مشتری به دنبال اطلاعات بگردید و متناسب با مخاطبان هدف خود، محتواهایتان را تهیه و تدوین نمایید.
محتواهای ویدیویی امروزه ترند هستند. بهتر است در سایت خود از ویدیو، پادکست و اینفوگرافیک ها نیز استفاده نمایید. این نوع محتوا، میتواند تعامل کاربر را بیشتر کند و منجر به تبدیل آنها به مشتری شود.

جمع بندی
در صورتی که میخواهید برای کسب و کار خود طراحی سایت انجام دهید، حتما نکات فوق را در نظر بگیرید تا در نهایت، وبسایتی موردپسند و کاربردی داشته باشید. اهمیت این نکات برای سایتهای پیچیدهتر نظیر طراحی سایت مارکت پلیس، پلتفرمهای آنلاین، اتوماسیون و… که پیچیدگی، زمان و هزینه بیشتری دارند، دوچندان است. زیرا اگر در انتهای کار از سایت خود رضایت نداشته باشید، باید هزینه و زمان بسیار بیشتری را صرف کنید. حتما قبل از هرگونه اقدام یک نیازسنجی انجام دهید و رقبای خود را بررسی نمایید سپس با مشاوران متخصص مشورت نمایید و مشکلات و راهحلها را شناسایی کنید.
با یک طراحی سایت حرفهای میتوانید کسبوکار خود را رشد دهید ولی یک سایت نامناسب سبب افول برند و هدررفت منابع شما خواهد شد.