کاربردهای انرژی هسته ای
چرا باید اینقدر برای هسته ای هزینه بدیم در حالیکه هیچ نفعی تا به حال از انرژی هستهای نداشته ایم؟
این انرژی دارای کاربردهای فراوانی است که به دو بخش استفاده صلح جویانه و نظامی تقسیم می شود:
الف. استفاده صلح جویانه
کاربردهای صلحآمیز، انگیزه اصلی طرح تجهیز هستهای کشورمان میباشد که عبارتند از:
1- تحصیل توانمندیهای مورد نیاز در عرصههای گوناگون بینالمللی به شکل مدرن آن.
2- ورود به صنعت چرخة سوخت هستهای (مجموعه حلقههایی از دستیابی به سنگ و تبدیل آن به قرص اورانیوم را شامل میشود) که اکنون ایران رسماً به این گروه دعوت شده است.
3- استفاده از کاربردهای غیرنظامی انرژی هستهای در عرصههای مختلف و مورد نیاز طبیعی کشور از قبیل :
1-3. کاربرد انرژی اتمی در تولید برق و انرژی الکتریسیته به عنوان سوخت پاک.
2-3. کاربرد انرژی هستهای در بخش صنایع ؛ تسهیل عملیات اکتشاف و استخراج معادن زیرزمینی نفت و گاز، سرعت عمل بالا در پرتودهی محصولات بهداشتی، تشخیص محل نشت سیالات در لوله ها و مخازن از مهمترین استفاده های صنعت از علوم و فنون هسته ای هستند.
3-3. کاربرد در بخش صنایع غذایی و کشاورزی ؛ چنانکه در کشاورزی با استفاده از تکنولوژی هسته ای می توانیم به وسیله پرتوداران در بالا بردن کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی اثرگذار باشیم.
4-3. کاربرد تکنیکهای هستهای در مدیریت منابع آب.
5-3. کاربرد انرژی هستهای در بخش پزشکی و بهداشتی کاربرد روشهای هسته ای در این بخش نسبت به سایر بخش ها معروف تر و عمومی تر است و می توان توسط رادیوایزوتوپها تمامی اعضای بدن را اسکن کرد و همچنین در درمان بیماری های سرطانی نیز انرژی هسته ای بسیار موثر است.
6 -3 . کاربرد در بخش دامپزشکی و دامپروری.
ب- کاربرد نظامی و غیر صلح جویانه
بدترین و خطرناک ترین نوع استفاده از این انرژی کاربردهای نظامی آن است که به دلیل قدرت تخریبی بسیار بالا خسارت های غیرقابل تصور مختلفی را برای بشریت و طبیعت به وجود می آورد؛ انفجاریک بمب اتمی سبب تولید یک موج گرمای بسیار شدید ، تولید موج انفجار فوق العاده قوی ، ایجاد انواع مختلف تابش های خطرنک و تولید ابری از ذرات و غبارهای رادیو اکتیو و قطعات بمب که به مرور مجددا فرو می ریزد و… می شود. نمونة بارز آن بکارگیری این سلاح مخرب توسط دولت آمریکا در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در خلال جنگ جهانی دوم است که قربانیان فراوانی را به همراه داشت و هنوز هم بسیاری از آثار این عمل غیرانسانی در آن جامعه مشهور و ملموس است.
جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان اخیر علیرغم تهدیدات بسیار زیاد خارجی و مسابقه تسلیحاتی کشورهای بزرگ و برخی کشورهای منطقه در تولید و تکثیر این سلاح در جهت تهدید دیگر کشورها و عنصر بازدارندگی ؛ با توجه به خسارات و پیامدهای غیر انسانی آن از یک سو وهمچنین ممنوعیت استفاده از سلاح های کشتار جمعی در اسلام و فتوای صریح مقام معظم رهبری در حرمت آن ، از ابتدای شکل گیری خود تا کنون ضمن پیوستن به کنوانسیون ها و قراردادهاى منع تولید و تکثیر سلاح های کشتارجمعی و هسته ای همواره بر کنترل و عاری سازی تمامی کشور ها از انواع سلاح های کشتار جمعی تاکید داشته و در موقعیت های متعدد آن را پیگیری نموده است.و حتى در سخت ترین شرایط، مانند بمباران شیمیایى شهرهاى کشور توسط رژیم عراق، تعهد خود را مبنى بر عدم استفاده از این سلاح ها، به اثبات رسانده است. از این رو تنها استفاده از جنبه های صلح آمیز این انرژی که حقی خدادادی برای مردم کشورمان می باشد را مد نظر داشته و تعقیب می نماید.
کاربردهای انرژی هسته ای