دین و اندیشه

اهمیت جمهوری اسلامی

پرسش و پاسخ

چرا نظام جمهوری اسلامی مهم است صرفا چون هدفشون و نیت تشکیل حکومت اسلامی بوده یا علت دیگری بوده و هدف از جمهوری اسلامی چیست ؟؟ چرا برای این نظام اینقدر خون دادن یا به قول سردار سلیمانی جمهوری اسلامی حرم است چرا ؟

پاسخ کوتاه:
اهمیت نظام جمهوری به دلیل ماهیت اسلامی، استقلال طلبانه، عدالت خواهانه، سلطه ستیزانه و حمایتگرانه آن از پیشرفت همه جانبه کشور و سعادت واقعی بشریت است. نظام جمهوری اسلامی بر پایه اسلام ناب شکل گرفته و فرهنگ غرب و تمدن غربی را به چالش کشیده است و به یکّه تازی و حاکمیت مطلق سکولاریسم پایان بخشید و دین و ارزش های دینی را که از عرصه اجتماعی زندگی بشر کنار گذاشته شده بود را به جایگاه خود باز گرداند.
اهمیت جمهوری اسلامی به دلیل احیای انسانیت و ارزش های اسلامی و ندای عدالت طلبی و مقابله با سلطه جویی نظام سلطه است و شهدای ما جان خود را برای احیای این ارزش ها و حفظ استقلال و عزت این کشور تقدیم کردند و امروز به برکت این خون ها و فداکاریها جمهوری اسلامی توانسته است در برابر دشمنان ایستادگی کند.
اهمیت حفظ نظام جمهوری اسلامی به دلیل آن است که امروز اسلام ناب در وجود آن تبلور یافته است و به تعبیر زیبای شهید سردار سلیمانی جمهوری اسلامی حرم است. جمهوری اسلامی کانون حاکمیت اسلام و نماد زنده بودن فرهنگ اسلام ناب در برابر جهان سراسر ظلمت فرهنگ مادی است.


اهمیت نظام جمهوری اسلامی به دلیل ماهیت دینی، استقلال طلبانه، عدالت خواهانه، سلطه ستیزانه و حمایتگرانه آن از پیشرفت همه جانبه کشور و سعادت واقعی بشریت است. نظام جمهوری اسلامی بر پایه اسلام ناب شکل گرفته و فرهنگ غرب و تمدن غربی را به چالش کشیده است و به یکّه تازی و حاکمیت مطلق سکولاریسم پایان بخشید و دین و ارزش های دینی را که از عرصه اجتماعی زندگی بشر کنار گذاشته شده بود را به جایگاه خود باز گرداند.
احیای حاکمیت اسلام ناب در عصر حاضر و ایستادگی در برابر نظام سلطه و خنثی نمودن توطئه ها و نقشه های آنان و مقابله با موجودیت رژیم صهیونیستی، توسط جمهوری اسلامی، روزنه نورانی در تاریکی و سیاهی ای محسوب می شود که فرهنگ مادی غرب در پس ظاهر فریبنده و زرق و برق تکنولوژیک خود برای بشریت به ارمغان آورده و انسانیت و اخلاق و معنویت را در وجود او از بین برده است.
اهمیت جمهوری اسلامی به دلیل احیای انسانیت و ارزش های اسلامی و ندای عدالت طلبی و مقابله با سلطه جویی نظام سلطه است و شهدای ما جان خود را برای احیای این ارزش ها و حفظ استقلال و عزت این کشور تقدیم کردند و امروز به برکت این خون ها و فداکاریها جمهوری اسلامی توانسته است در برابر دشمنان ایستادگی کند.
اهمیت حفظ نظام جمهوری اسلامی به دلیل آن است که امروز اسلام ناب در وجود آن تبلور یافته است و به تعبیر زیبای شهید سردار سلیمانی جمهوری اسلامی حرم است. جمهوری اسلامی کانون حاکمیت اسلام و نماد زنده بودن فرهنگ اسلام ناب در برابر جهان سراسر ظلمت فرهنگ مادی است.
البته این به معنای این نیست که در جمهوری اسلامی به احکام اسلام به طور کامل عمل شده و جامعه ای کاملاً اسلامی ایجاد شده است، بلکه مبانی، اصول و ارزش های اسلامی همچون حاکمیت اسلام ناب، عدالت، استقلال، نفی سلطه و ایستادگی در برابر مستکبران و حمایت از مظلومان از مبانی، اصول و اهداف انقلاب اسلامی است که ریشه در فرهنگ ناب اسلامی و فطرت انسانی دارد. مسیر ترسیم شده برای نظام مسیر روشن و صحیحی است که می تواند سعادت مادی و معنوی را برای همگان رقم بزند. مقصد مشخص شده و راه نیز مشخص است و در حال پیمودن این مسیر هستیم البته در طی مسیر مشکلات و موانعی وجود دارد، اما باید آنها را کنار زد. درست است که در نظام جمهوری اسلامی این اهداف هنوز به طور کامل محقق نشده است، اما در مسیر آن گام برداشته است و در حرکت است و تحقق کامل این اهداف نیازمند وجود مسئولان تراز نظام اسلامی و همراهی کامل مردم است. کسی مدعی نیست که آنچه در کشور ما محقق شده، به طور کامل مطابق اسلام بوده و ما توانسته ایم جامعه ای کاملاً اسلامی ایجاد کنیم. تا رسیدن به جامعه کامل اسلامی فاصله وجود دارد. همانگونه که حضرت امام فرمودند: « اینجانب هیچگاه نگفته و نمی گویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل می شود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمی کنند ، لکن عرض می کنیم که قوه مقننه و قضائیه و اجرائیه با زحمات جان فرسا کوشش در اسلامی کرد این کشور می کنند و ملت ده ها میلیونی نیز طرفدار و مددکار آنان هستند.» (وصیت نامه الهی سیاسی امام خمینی (ره) ، قم:دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه ،1380،ص22)
مقام معظم رهبری نیز فرمودند: « من ادعا نمی کنم که این حکومت دینى یک حکومت قرآنى کامل است؛ ابدا. اولْ منتقد دستگاه خود بنده هستم. ما در اجراى شریعت اسلامى در حداقل ها داریم حرکت می کنیم. منتها جهت، جهت درستى است؛ به سمت حداکثر می خواهیم حرکت کنیم و پیش برویم. حکومت، حکومت دینى است؛ رسماً، قانوناً، بر طبق قانون اساسى. هر حرکتى، هر قانونى که برخلاف شریعت اسلامى باشد، منسوخ است؛ حکومت، حکومتى است بر اساس دین. این پدیده فوق العاده مهمى است. یعنى دستگاه سیاسى در کشور به اهل دین اجازه می دهد و بلکه از آنها می خواهد که در راه ترویج شریعت حرکت کنند. مسئولین نظام اگر با معیارهاى دینى تطبیق نکنند، طبق قانون مشروعیت خودشان را از دست می دهند.» (بیانات در دیدار روحانیون وطلاب تشیع و تسنن کردستان، 23/2/88)
همچنین فرمودند:« ما همیشه می گوییم، بارها گفتیم که ما نتوانستیم خواسته‌هاى اسلام را به‌طور کامل تحقّق ببخشیم، این قطعى است؛ امّا ما راه زیادى در این زمینه طى کردیم. ما نتوانستیم عدالت اجتماعى را به‌طور کامل در این کشور به‌وجود بیاوریم امّا خیلى از راه را جلو آمدیم. نباید اینها ندیده گرفته بشود. یک‌روزى همه‌ ثروت این کشور صرف تعدادى خانواده‌هاى اشرافى [مى‌شد] و احیاناً سرریز آن به چند شهر بزرگ می رسید؛ امروز اقصى‌ نقاط کشور برخوردار از خیرات این کشورند. این حرکت عظیم، حرکت به سمت عدالت اجتماعى، حرکت به سمت اخلاق اسلامى ‌[وجود دارد]. حالا می شنویم گاهى اوقات راجع به اخلاق حرف زده می شود، انتقاد می کنند؛ بله؛ با آن اخلاق اسلامى مطلوب، امروز ما فاصله داریم، در این شکّى نیست؛ امّا ما خیلى پیش رفتیم، راه زیادى را ملّت ایران طى کردند، اینها را ندیده نگیرند… بله، البتّه راه طولانى‌اى در پیش داریم؛ ما به آرمانهایمان هنوز نرسیده‌ایم؛ آرمانهاى اسلامى خیلى بالاتر از این حرفها است. » (بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز قیام نوزدهم دی، 17/10/93)
کسب استقلال و آزادی حقیقی، تحقق حاکمیت دین و ارزش های اسلامی، تحقق عدالت و رفع تبعیض و محرومیت و رشد و پیشرفت و نفی سلطه جویی و سلطه پذیری را می توان از اصلی ترین اهداف انقلاب اسلامی برشمرد.
ارزیابی میزان تحقق اهداف جمهوری اسلامی
1. کسب استقلال
در زمینه کسب استقلال، جمهوری اسلامی توانست کشور را از وابستگی کامل به قدرتهای بزرگ رهانیده و به کشوری مستقل و تأثیر گذار در منطقه و جهان تبدیل نماید. در رژیم گذشته کشور ما در راستای منافع قدرتهای بزرگ حرکت می کرد و حافظ منافع آنان در منطقه محسوب می شد، اما انقلاب اسلامی موجب شد تا دست بیگانگان از منابع کشور قطع شده و تسلط آنها بر کشور برچیده شود و همین جهت گیری کشور ما یکی از عوامل دشمنی آنان علیه انقلاب اسلامی تا کنون بوده است.
مارتین ایندایک معاون خاور میانه ای وقت وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ناهمخوانی سیاست های جمهوری اسلامی با ایالت متحده , گستاخانه تأکید می کند که مجازات و تنبیه انقلاب اسلامی درس عبرتی برای کشورهایی خواهد بود که در مسیر استقلال و رهایی از رهبری آمریکا گام بر می دارند (روزنامه کیهان , 26/1/78) نوام چامسکی نظریه پرداز مشهور آمریکایی نیز براین باور است که : «جمهوری اسلامی ایران از نظر آمریکا غیر قابل پذیرش است چون از استقلال خود چشم پوشی نمی کند . » (روزنامه رسالت، 27/2/80) مقام معظم رهبری در این باره فرمودند : «دشمنی نظام مستکبر آمریکایی و هر مستکبر در دنیا با نظام اسلامی , به خاطر پرچم برافراشته عدالت است , به خاطر این است که می بیند با نام اسلام و با تعالیم والای اسلام کشوری دارد به سمت رشد و توسعه و پیشرفت علمی و عملی حرکت می کند می داند که این , جلوی نفوذ آنها را خواهد گرفت . آنها با هر کشوری که خارج از قلمرو قدرت آنها به توسعه , به سمت رقابت با آنها حرکت کند , مخالفند . آنها در مناطق مختلف عالم – که از لحاظ منابع حیاتی و منابع اقتصادی و زیر زمینی , ثروتمند و غنی است – منافع خودشان را دنبال می کنند و در پی این هستند که ظالمانه و مستکبرانه براین کشورها پنجه بیفکنند وبا قدرت زور و زر و تزویر خودشان بتوانند این منابع را در اختیار بگیرند . دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است چون ایمان مردم , علاقه مردم به استقلال , و اطمینان به نفس مردم , به ضرر آنهاست . آنها می خواهند کشور ما را همیشه وابسته نگه دارند . آنها می خواهند از لحاظ فرهنگی , اقتصادی و سیاسی کشورهای این منطقه را وابسته به خودشان نگه دارند . وقتی کشوری مستقل است , وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود , در راهی که او را به سمت اهداف والا می رساند , حرکت می کند , طبعا اینها ناراضی می شوند . نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است . آنها وقتی راضی می شوند که ملت ایران اختیار دین ودنیا و فرهنگ و اقتصاد خود را یکسره به آنها بسپارد . ملت ایران امروز بیدار شده است و زیر بار چنین زور گویی ها و قلدری هایی نمی رود. » ( بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع مردم رفسنجان , 18/2/84)
2.آزادی حقیقی
اگر روزگاری خبری از آزادی حقیقی در کشور نبود و مردم آزادی بیان و انتقاد نداشتند و تنها بر موج فساد و بی بند وباری به اسم آزادی افزوده می شد، انقلاب اسلامی آزادی حقیقی را به مردم بازگرداند و امروز شاهدیم که در برنامه ها و مطبوعات و سایت های مختلف، نقدها و اظهارات مختلفی مطرح می گردد. البته روشن است که تا ترسیم جایگاه بهتر، فاصله وجود دارد، اما سطح آزادی در کشور ما از بسیاری از کشورهای مدعی آزادی بالاتر است.
3.تحقق حاکمیت دین و ارزش های اسلامی
در این زمینه انقلاب اسلامی، توانست نظامی بر پایه آموزه های اسلامی ایجاد نماید و قوانین و مقررات کشور بر اساس قوانین اسلامی تدوین گردد، اما در تحقق کامل ارزش های اسلامی و ساختن جامعه ای اسلامی، ضعف ها و کاستیهایی داشته ایم و تا رسیدن به نقطه قابل قبول فاصله وجود دارد.
4. نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش
انقلاب اسلامی، حق مشارکت سیاسی را به مردم این سرزمین هدیه داد و اگر در روزگار گذشته به خواست مردم هیچ توجهی نمی شد، در سایه انقلاب اسلامی، مردم این حق را پیدا کردند و از آغاز انقلاب اسلامی تا به امروز، مسئولان مختلف توسط رأی و آرای مردم انتخاب می شوند.
گرچه رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی مردم است تا انتخاب آنها بر اساس ملاک های حقیقی باشد و شایسته ترین افراد برای مسئولیت ها برگزیده شوند.
5.تحقق عدالت و رفع تبعیض و محرومیت
در زمینه تحقق عدالت و رفع محرومیت انقلاب اسلامی، تلاش های بسیاری انجام داده و توسعه و گسترش خدمات و امکانات عمومی، بهره مندی از آب و برق و گاز و تلفن و راههای ارتباطی، و آموزش و بهداشت و حمایت از اقشار آسیب پذیر در قالب کمیته امداد و سازمان بهزیستی و… بیانگر تحول عظیمی است که در این زمینه صورت گرفته است. اما در این زمینه هنوز شاهد تبعیض ها و فاصله طبقاتی و محرومیت در کشور هستیم و راه طولانی در پیش است که باید با اهتمام و توجه بیشتر مسئولان و همراهی سازمان های مردم نهاد و خیرین، پیموده شود.
6. رشد و پیشرفت
انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف توانسته است رشد و پیشرفت را رقم بزند و مقایسه وضعیت کشور با رژیم گذشته به خوبی گویای دستاوردهای فراوان در عرصه های مختلف است. که پرداختن به آن مجال دیگری را می طلبد. پیشرفت های خیره کننده در بخش های مختلف پزشکی، نانو، الکترونیک، هوا فضا، هسته ای ، نظامی و قرار گرفتن کشور ما در برخی از این حوزه ها در جمع چند کشور برتر جهان با وجود همه فشارها و تحریم ها و سنگ اندازیها، بیانگر ظرفیت نظام جمهوری اسلامی برای تحقق پیشرفت است در عین حال که در این زمینه به ویژه در بخش های اقتصادی با مشکلات و کمبودهایی روبرو هستیم که ناشی از ضعف برنامه ریزی، سوء مدیریت، ضعف های ساختاری اقتصاد کشور، تلاش برای الگو برداری از نسخه های غربی توسعه اقتصادی، ضعف عزم و روحیه انقلابی و عدم باور لازم به توانمندی الگوی بومی برآمده از انقلاب اسلامی، بی توجهی به ظرفیت های داخلی و ترجیح منافع حزبی بر منافع ملی و… است و بی تردید اگر همان عزم و روحیه انقلابی ای که پیشرفت های بزرگ را برای کشور رقم زده است، در عرصه اقتصادی به کار گرفته شود، مشکلات کنونی را برطرف نموده و پیشرفت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد
7. نفی سلطه جویی و سلطه پذیری
موجودیت نظام جمهوری اسلامی و حرکت با صلابت و مقتدرانه آن , بنیان نظام استکباری را به خطر انداخته است و همین مسأله از دلایل دشمنی استکبار جهانی و آمریکا با انقلاب اسلامی است . ریچارد مورفی , معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در گزارشی خطاب به نمایندگان کنگره آمریکا گفت :« اولویت های آمریکا مبتنی بر حفظ جریان جریان آزاد نفت از خلیج فارس, مهار کردن نفوذ روسیه و جلوگیری از رادیکالیسم اسلامی است . پدیده انقلاب اسلامی ایران دیگر تنها یک مسأله استراتژیک متعارف نیست , مسأله امواجی است که این انقلاب پدید آورده و بنیادهای تمدن معاصر کاپیتالیستی و سوسیالیستی غرب را به لزره انداخته است .» (واعظی، حسن، ایران و آمریکا، تهران:سروش، 1381، ص 314)
مقام معظم رهبری فرمودند:« موضع انقلاب اسلامی موضع هجومی است , هجوم علیه سیستم ظالمانه و ستمگرانه ای که امروز بر دنیای سیاست در سراسر عالم و بر زندگی واقعی مردم حاکم است , یعنی هجوم بر نظام سلطه… انقلاب اسلامی , فریاد و نهیبی است علیه چنین نظام های ظالمانه ای در دنیا . علت این هم که نظام اسلامی و انقلاب اسلامی در چشم ها و کام های ملت ها شیرین بوده و همچنان هست , همین است . این هم که می بینید در دنیا سیاست های گوناگون با شیوه های مختلف مرتب روی جمهوری اسلامی فشار می آورند تا در قضایای گوناگون مثلاً در قضیه فلسطین موضع نگیرد , بعضی ساده لوح ها خیال می کنند که مشکل فقط این است که جمهوری اسلامی در فلان قضیه موضع تندی دارد , لذا می گویند شما موضع تند نگیرید , در صورتی که مسأله این نیست مسأله این است که مواضع اصولی جمهوری اسلامی , اصل سیاست های سلطه را در دنیا تهدید و ملت ها را امیدوار می کند .» (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری , بیانات معظم له در دیدار با دانشجویان و دانش آموزان طرح ولایت ,17/5/81)
وجود ضعف ها و کاستیها در دستیابی به اهداف به معنای دست برداشتن از آن یا ناامیدی از پیمودن این راه روشن نیست، بلکه ضرورت تلاش بیشتر و مجدانه تر را از سوی مسئولان می طلبد تا به اهداف انقلاب اسلامی که مقصد و هدف نهایی هستند، نزدیک تر گردیم . همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند:«انقلاب یک امر دفعی نیست؛ یک امر تدریجی است. یک مرحله‌ انقلاب که تغییر نظام سیاسی است، دفعی است؛ اما در طول زمان، انقلاب باید تحقّق پیدا کند. این تحقّق چگونه است؟ این تحقّق به آن است که آن بخشهایی که عقب مانده و تحوّل پیدا نکرده است، تحوّل پیدا کند و روز به روز راههای جدید، کارهای جدید، فکرهای جدید و روشهای جدید، در چارچوب و بر پایه‌ی آن ارزشها در جامعه به وجود بیاید و پیش برود، تا آن ملت بتواند با نشاط و با قدرت به سمت هدفِ خودش حرکت کند. برگشت، غلط است؛ عقبگرد، خسارت است؛ اما ایستادن هم غلط است؛ باید حرکت کرد و به جلو رفت… این تکامل، تمام شدنی هم نیست؛ یعنی هر ده سال، بیست سال یکبار، اگر انسان به کشور نگاه کند، خواهد دید که در بخشهای مختلف، پیشرفت و ترقّی ایجاد شده است.
آینده‌ی بسیار روشنی پیش روی ماست، که به سمت آن در حرکتیم؛ آینده‌ای که ملت ایران خواهد توانست به برکت اسلام و نظام اسلامی، هم عدالت‌ اجتماعی و رفاه مادّی داشته باشد، و هم به استقلال کامل دست یابد. از روز اول پیروزی انقلاب‌، ما به سمت این آینده حرکت کرده‌ایم و به اعتقاد من، قسمتهای سخت‌ترش را پشت سر گذاشته‌ایم. نمیگویم بدون تحمل زحمت میشود به آن آینده رسید؛ اما میگویم با حفظ وحدت و ایمان و انگیزه و ادامه‌ حرکت، میتوان به آن دست یافت. عمده این است که ما یاد و راه و هدفهای امام (ره) را همیشه در خاطر داشته باشیم و آن‌ها را حفظ کنیم.(68/4/7)

اهمیت جمهوری اسلامی

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا