دین و اندیشه

فرزندآوری در کسوف و خسوف

پرسش و پاسخ

سلام
اقدام برای بچه دارشدن در زمان خسوف یا شب قبل خسوف ایراد دارد؟

پاسخ کوتاه:
یکی از مواردی که نزدیکی و آمیزش جنسی در آن مکروه هست کلیّه شب ها و روزهایی است که آفتاب و ماه می گیرند (کسوف و خسوف) و یا زلزله می شود و یا بادهای سرخ و سیاه و یا هر علامت خوفناک دیگر پدیدار می گردد.


از ارتباط و حُسن اعتماد شما با «مجموعه پرسمان» صمیمانه تشکر می‌کنیم. یکی از مواردی که نزدیکی و آمیزش جنسی در آن مکروه هست کلیّه شب ها و روزهایی است که آفتاب و ماه می گیرند (کسوف و خسوف) و یا زلزله می شود و یا بادهای سرخ و سیاه و یا هر علامت خوفناک دیگر پدیدار می گردد.
حضرت امام باقر(علیه‌السلام) پرداختن به لذائذ جنسی را در چنین مواقعی ضررآور توصیف می کنند؛ بنابراین از این گونه روایات استنباط می شود که فقط لحظه و ساعتی از شبانه روز که این گونه پدیده ها در آن رخ می دهید، (از ابتدا تا انتهای مدت زمان کسوف و خسوف) نزدیکی و آمیزش جنسی در آن مکروه هست؛ بقیه ساعات منعی برای آن نیست.
در فرض سؤال شما منعی برای نزدیکی و آمیزش جنسی در عصر روز جمعه که شبش ماه گرفتگی هست، وجود ندارد.
اگرچه براساس برخی روایات آمیزش جنسی در شب و روز کسوف و خسوف مکروه است، اما تردیدی در این نیست که می‌توان با توکل بر خداوند، دادن صدقه از تأثیرات بد آمیزش جنسی و انعقاد نطفه در این موارد جلوگیری کرد. البته اینکه دقیقاً برای بچه چه اتفاقاتی می افتد دقیقاً مشخص نیست.
باید توجه داشت، روایات در زمینه مستحبات و مکروهات آمیزش همسران بسیار است و گاهی لحن برخی از آنها شدیدتر و بسیار تند است و مشکلات و نقایص جسمانی و روانی متعددی را برای جنین ذکر می‌کنند، همه این تحذیرات برای این نیست که فرزندان واقعاً این‌گو‌نه می‌شوند؛ بلکه برای این است که همسران دقت بیشتری به خرج دهند و با زمینه‌سازی مطلوب و رعایت آداب اسلامی و نکات بهداشتی بکوشند تا فرزندان سالم و صالحی در دامن‌شان رشد یابد. ضمن این که مشکلات و مسائلی که در خصوص عدم رعایت آداب نزدیکی بیان شده است هیچگاه علت تامه نیست و لذا رعایت کردن آنها بهتر است؛ چون اگر همگانی هم نباشد امکان دارد لااقل موجب اختلال در سلامتی جسمی و یا روحی برخی کودکان و نطفه‌ها گردد و شارع مقدس برای پیشگیری از یک ضرر و نقص احتمالی به والدین گوشزد نموده است که برخی امور را هنگام آمیزش جنسی و انعقاد نطفه رعایت کنند. همان گونه که در ازدواج‌های فامیلی نقص و اختلال در همه پدید نمی‌آید؛ بلکه در برخی اتفاق می‌افتد. مانند کسانی که در معرض گرما و یا سرما قرار می‌گیرند، ولی سرماخوردگی و گرمازدگی‌شان قطعی نیست؛ بلکه محتمل است و لذا ممکن است عده‌ای گرفتار سرماخوردگی گردند و عده‌ای هم جان سالم به در ببرند، اما برای پیشگیری از سرماخوردگی بر همه لازم است شرایط سلامتی را رعایت نماید.
به هر حال، اگر کسی به نکات آمیزشی اسلام عمل نکرد و برخی مکروهات را مرتکب شود و یا در مواقعی که آمیزش جنسی با همسر در آن حرام است، آمیزش نماید، الزاماً به این معنا نیست که فرزند وی دچار مشکلی خواهد شد؛ همان طور که عرض شد این مسئله علت تامه محسوب نمی‌شود، اما احتمال آسیب وجود دارد که همان طور که عرض شد با دعا و صدقه می توان از تأثیرات بد آمیزش جنسی و انعقاد نطفه در این موارد جلوگیری کرد.
همواره موفق و کامروا باشید.

فرزندآوری در کسوف و خسوف

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا