دین و اندیشه

بهشت جایگاه سلامت و رزق رحیمیه

پرسش و پاسخ

تفسیر آیه ی شریفه ی «لهم رزقهم بکره و عشیا»(آیه ۶۲ سوره مریم) چیست؟

پاسخ کوتاه:
گاهی سخن از بهشتیان و جایگاه رتبی و ویژگیهای مراتب بهشت و جزئیات نعمتهای بهشتی در هر رتبه و درجه است؛ و گاهی جایگاه کلی بهشت به معنای کلی و معنای مشترک بین همه درجات و مراتب بهشت است. در اینجا معنای دوم مراد است. طبق برخی آیات بهشت جایگاه سلامت و رزق رحیمیه الهی است.


گاهی سخن از بهشتیان و جایگاه رتبی و ویژگیهای مراتب بهشت و جزئیات نعمتهای بهشتی در هر رتبه و درجه است؛ و گاهی جایگاه کلی بهشت به معنای کلی و معنای مشترک بین همه درجات و مراتب بهشت است.در اینجا معنای دوم مراد است؛ البته جایگاه بهشت را از توصیف جایگاه بهشتیان و توصیفات آنان می توان باز شناخت؛ مثلا در آیه “لا یَسْمَعُونَ فیها لَغْواً إِلاَّ سَلاماً وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فیها بُکْرَةً وَ عَشِیًّا” (آیه 62 سوره مریم)؛ ” در آن جا هیچ سخن بیهوده اى نمى شنوند، فقط سخنى که از سلامت و عافیت حکایت دارد به گوششان مى‌رسد، و در آن جا هر بامداد و عصرگاه رزق خود را خواهند داشت.” که در مورد جایگاه بهشتیان می‌باشد،می توان جایگاه کلی بهشت؛ یعنی جایگاه سلامت و جایگاه رزق رحیمیه الهی را باز شناخت.
تفسیر:
سخن (لغو) یعنی کلامی که اثری بر آن مترتب نیست، می فرماید: بهشتیان در بهشت ابدا سخن گزاف و لغوی نمی‌شنوند، جز سلام و این استثناء منفصل است، چون سلام به معنای امنیت است و سخن لغوی نیست و وقتی به کسی سلام می گوئیم ، معنای آن این است که تو هرگز از من امر مکروهی نمی بینی و هیچ امر ناپسند و نامطلوبی از من به تو نخواهد رسید، بهشتیان با این کلام آرامش و اطمینان می یابند که از هر امر بدی دور خواهند بود و روزیشان بدون انقطاع و پشت سر هم به ایشان خواهد رسید.

بهشت جایگاه سلامت و رزق رحیمیه

guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا