دین و اندیشه

نداشتن خواستگار

پرسش و پاسخ

من ۴۱ سالمه
خانم هستم و هنوز موفق به انجام یک ازدواج خوب نشده ام
دوست دارم فردی مرا ببیند و خودش ابراز علاقه و خواستگاری کند
از دنبال مردان افتادن بدم میاد و نمی تونم
ایمیل شما را از این سایت پیدا کردم
بهترین شیوه برای پیدا کردن همسر
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ کوتاه:
به همین خاطر وظیفه شما این است که همچنان برای جذب خواستگاران خوب و ازدواج تان به اندازۀ وسع و توانایی تان از راه های مشروع و با رعایت چارچوب‌های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی اقدام کنید، اما اینکه نتیجه چی می شود در اختیار شما نیست، شما تنها به وظیفه و تکلیف خود عمل می کند تا ان شاءالله خداوند به یاری تان می آید و کمک تان می کند تا ازدواج موفق و پایداری را برای خویش رقم بزنید علل تأخیر ازدواج دختران و نداشتن خواستگار معمولاً، علل تأخیر ازدواج دختران و نداشتن خواستگار یک از موارد زیر است: ۱ از دست دادن فرصت های مناسب، به علل های مختلف همچون: ادامه تحصیل، ترس از شکست در ازدواج، دست و پا گیر بودن ازدواج و ترس از محدود شدن آزادی، سخت گیری والدین در امر موافقت با ازدواج، وجود دختران قبلی در خانواده، آماده نبودن خانواده، آداب و رسوم سنگین و دست و پا گیر ازدواج، داشتن معیارهای غیر واقعی و کمال گرایانه و مهارت افزایی و توانمند سازی صفات و خصوصیات اخلاقی، مهارت افزایی در زمینه های مختلف، رعایت هنجارهای دینی و اجتماعی، تقویت روابط اجتماعی از جمله عواملی است که اگر در کنار دعا و توسل به آنها نیز توجه کنید، می توانید شرایط را طوری بچینید که زمینۀ جذب خواستگاران و ازدواج تان فراهم گردد به هر حال، باید با حفظ حریم عفاف و حیا و رعایت چارچوب های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی، خود را بیشتر به جامعه و مردم معرفی کنید تا بیشتر شما را بشناسند و خواستگارتان شوند

پرسشگر عزیز و گرامی!
بدون تردید ازدواج حق مسلم شماست و شما نیز مثل خیلی از جوانان باید روزی ازدواج کنید و زندگی مستقل خویش را در کنار همسر دلخواه تان آغاز نمایید؛ به همین خاطر وظیفه شما این است که همچنان برای جذب خواستگاران خوب و ازدواج تان به اندازۀ وسع و توانایی تان از راه های مشروع و با رعایت چارچوب‌های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی اقدام کنید، اما اینکه نتیجه چی می شود در اختیار شما نیست، شما تنها به وظیفه و تکلیف خود عمل می کند تا ان شاءالله خداوند به یاری تان می آید و کمک تان می کند تا ازدواج موفق و پایداری را برای خویش رقم بزنید. 

 

علل تأخیر ازدواج دختران و نداشتن خواستگار
معمولاً، علل تأخیر ازدواج دختران و نداشتن خواستگار یک از موارد زیر است:
1. نازیبایی ظاهری 
2. فقر و نداری خانواده 
3. کم سوادی و طبقه پایین فرهنگی 
4. موقعیت و منزلت پایین خانواده در جامعه و احیاناً بی اعتباری و بد نامی پدر یا مادر یا برادر و خواهر و…
5. از دست دادن فرصت های مناسب، به علل های مختلف همچون: ادامه تحصیل، ترس از شکست در ازدواج، دست و پا گیر بودن ازدواج و ترس از محدود شدن آزادی، سخت گیری والدین در امر موافقت با ازدواج، وجود دختران قبلی در خانواده، آماده نبودن خانواده، آداب و رسوم سنگین و دست و پا گیر ازدواج، داشتن معیارهای غیر واقعی و کمال گرایانه و…
6. ناشناخته بودن دختران.
در بسیاری از موارد، توجه به عوامل احتمالی که باعث پیدایش مشکل می گردد و تلاش در رفع آنها کارگشا خواهد بود. طبیعتاً برخی از عوامل ممکن است در اختیار شما نباشد و شما در پیدایش آنها نقشی نداشته باشید و یا خیلی در تغییر آنها نتوانید کاری انجام دهید. عواملی مثل موقعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده تان و یا وضع ظاهری و جسمانی خودتان، اما برخی از عوامل تا حدود زیادی در اختیار خودتان است و شما می‎توانید با اراده و اختیار خود آنها را تغییر دهید و یا به تقویت بُعد مثبت آنها بپردازید تا به تدریج زمینۀ ازدواج تان را فراهم گردانید. 

 

مهارت افزایی و توانمند سازی 
صفات و خصوصیات اخلاقی، مهارت افزایی در زمینه های مختلف، رعایت هنجارهای دینی و اجتماعی، تقویت روابط اجتماعی از جمله عواملی است که اگر در کنار دعا و توسل به آنها نیز توجه کنید، می توانید شرایط را طوری بچینید که زمینۀ جذب خواستگاران و ازدواج تان فراهم گردد.
البته لزومی ندارد چهره تان را دستکاری کنید و یا آرایش نمایید؛ اما رعایت بهداشت و نظافت فردی، آراستگی ظاهری در کنار عفاف و حجاب و رعایت احکام شرعی لازم و ضروری است.
طبیعتاً دختری که به ویژگی ها و خصوصیات خوب اخلاقی آراسته باشد و در زمینه های مختلف مهارت و دانش داشته باشد و به قول معروف: «از هر انگشتش هنری می بارد»، در ارتباط با همجنسان روابط عمومی بالایی دارد، از عبوسی و گرفتگی چهره پرهیز می کند، با رعایت عفاف و حجاب در اجتماع ظاهر می شود، خواستگاران زیادی دارد و افراد تمایل دارند که با این چنین دختری ازدواج کنند. 

وساطت در ازدواج، سپردن به دیگران 
در کنار همۀ تلاش هایی که برای ازدواج انجام می دهید، هیچ ایرادی ندارد که به افراد موثق و مورد اطمینان از دوستان و آشنایان در محل تحصیل، محل کار و محل زندگی تان بسپارید که اگر پسر خوب و مجردی را سراغ دارند که با شما همخوانی و تناسب دارد به صورت غیرمستقیم به خانواده شما معرفی کنند تا زمینه خواستگاری و ازدواج به وجود آید.
در بین اقوال و بستگان، آشنایان و اهل محل معمولاً کسانی هستند که دست خیر دارند و برای معرفی دختران و پسران آستین بالا زده اند، این گونه افراد گزینۀ خوبی هستند که شما نیز به آنها بسپارید.
البته لزومی ندارد حتماً خودتان مستقیماً با این گونه افراد روبرو شوید، خواسته و حرف دل تان را با آنها بزنید و از آنها برای جذب خواستگار کمک بطلبید؛ بلکه واسطۀ امین دیگری می تواند این نقش را برای شما بازی کند؛ مثلاً بارها دیده و شنیده ایم که والدین برای ازدواج دخترشان، خواهران و برادران برای ازدواج خواهرشان و همچنین دیگر افراد مرتبط با چنین دخترانی این کار را کرده اند. حتی یک دوست صمیمی می تواند این کار را برای شما انجام دهد.
اخیراً نرم افزاری توسط سازمان تبلیغات اسلامی به نام «همدم» طراحی شده است که افراد می توانند از طریق آن اقدام به یافتن همسر مورد نظر و همسان خود بنمایند، از این اپلیکیشن استفاده کنید. این اپلیکیشن از طریق نرم افزار «بازار» قابل نصب می باشد. 

حضور فعال و پُر رنگ در مناسبات اجتماعی
در محافل و مجالس زنان، هیئت های مذهبی زنان جلسات مذهبی و به طور کلی در جمع ها ظاهر گردید و حضور فعال داشته باشید و توانمندی های خود را بروز دهید؛ زیرا خیلی از زنان از همین مجالس مورد برای ازدواج برادر، فرزندان و سایر بستگان شان پیدا می کنند. 
به هر حال، باید با حفظ حریم عفاف و حیا و رعایت چارچوب های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی، خود را بیشتر به جامعه و مردم معرفی کنید تا بیشتر شما را بشناسند و خواستگارتان شوند. معرفی منابع برای مطالعۀ بیشتر:
1. حسینی(بیرجندی)، سیدمهدی، اصول و فنون همسریابی دختران، تهران: آوای نور، 1397.
2. خوشابی، شهریار، مقدمه ای بر جذب بهترین خواستگاران، مشهد: بدخشان، 1390.
3. اکبری، محمود، بخت گشایی دختران، قم: فتیان، 1396.
4. پناهی، علی احمد، همسرگزینی چرا و چگونه، قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، 1391.
5. حاجی شمسایی، نادر، جذب خواستگار برای دختران ایرانی، مشهد: نی نگار، 1396.
6. سهرابی، حسن، اگر خواستگار نیاید…، اصفهان: حدیث راه عشق، 1393.
7. گرینوالد، ریچل، شوهریابی پس از 30 سالگی، ترجمۀ مهراوه فیروز، تهران: البرز، 1396.
 

نداشتن خواستگار

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا