دین و اندیشه

اهداف غرب از جذب نخبگان

پرسش و پاسخ

علت جذب دانشجو از طرف کشورهای غربی چیست، این در حالی است که اغلب مخترعان مهم معاصر دنیا غربی هستند؟

پاسخ کوتاه:
تلاش برای جذب نخبگان و افراد با استعداد از سوی کشورهای غربی با اهداف زیر دنبال می شود:
۱.ارتقاء رتبی علمی در دنیا با استفاده از تولیدات علمی این دانش آموختگان و نخبگان
۲.استفاده از تولیدات علمی و ابتکارات نخبگان در جهت رشد و توسعه کشورهای خود
۳.تهی نمودن سایر کشورها از سرمایه ها وظرفیت های علمی و فکری و جلوگیری از رشد و پیشرفت علمی آنها
۴.حفظ جایگاه برترو سلطه علمی خود و ادامه وابستگی سایر کشورها به آنها
۵. تربیت و حفظ جریان نخبگانی از طریق جذب نخبگان کشورهای مهم و تاثیرگذار در آینده جهان و تأثیر گذاری بر این کشورها از این طریق.
۶.تبدیل نیروهای نخبه علمی بومی به شهروندان جهانی معتقد به آرمان ها و ارزش های فرا ملّی مورد نظر آنان و تضعیف باورهای ملی و روحیه وطن دوستی و تلاش برای ارتقای جایگاه کشورهای متبوع خود.
۷. تأثیر و نفوذ در حاکمیت سایر کشورها؛ از آنجایی که نخبگان و تحصیلکردگان هر کشوری در آینده مسئولیت ها و مدیریت کلان را به عهده خواهند داشت، تربیت این نیروها به منزله حاکمیت بر آن کشور است.


تلاش برای جذب نخبگان و افراد با استعداد از سوی کشورهای غربی با اهداف زیر دنبال می شود:
1. ارتقاء رتبی علمی در دنیا با استفاده از تولیدات علمی این دانش آموختگان و نخبگان
2. استفاده از تولیدات علمی و ابتکارات نخبگان در جهت رشد و توسعه کشورهای خود
3. تهی نمودن سایر کشورها از سرمایه ها وظرفیت های علمی و فکری و جلوگیری از رشد و پیشرفت علمی آنها
4. حفظ جایگاه برترو سلطه علمی خود و ادامه وابستگی سایر کشورها به آنها
5. تربیت و حفظ جریان نخبگانی از طریق جذب نخبگان کشورهای مهم و تاثیرگذار در آینده جهان و تأثیر گذاری بر این کشورها از این طریق. در حقیقت سیستم تربیت نخبگانی با هدف مدیریت برنامه های آینده نگرانه جهان سوم و کشورهای در حال توسعه است که با روی گشاده اقدام به عضوگیری جهانی می کند. در دست داشتن فکر و نقشه های مدیران آینده جهانی هدفی ارزشمند است که صرف میلیاردها دلار هزینه در مسیر عملیاتی شدن آن برای آنها صرفه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد.
6. تبدیل نیروهای نخبه علمی بومی به شهروندان جهانی معتقد به آرمان ها و ارزش های فرا ملّی مورد نظر آنان و تضعیف باورهای ملی و روحیه وطن دوستی و تلاش برای ارتقای جایگاه کشورهای متبوع خود.
7. تأثیر و نفوذ در حاکمیت سایر کشورها؛ از آنجایی که نخبگان و تحصیلکردگان هر کشوری در آینده مسئولیت ها و مدیریت کلان را به عهده خواهند داشت، تربیت این نیروها به منزله حاکمیت بر آن کشور است.
براساس طرح پنجاه ساله وزارت خارجه آمریکا مهاجرت معکوس نخبگان کشورهای جهان سوم پس از تربیت در سیستم ابداعی غرب با قابلیت تبدیل نیروهای وطن پرست بومی به شهروندان جهانی معتقد به آرمان ها و ارزش های فراملی موجب می شود عقبه گفتمانی در طرح های ملی کشورهای دیگر همیشه در دست اقلیت یک درصدی سیستم لیبرال سرمایه داری باشد. علی رغم این که اغلب نخبگان جهانی شده نیز لزوماً خائن و بی وطن نیستند و حتی بعضاً میل درونی شدیدی به اصلاح سیستم ملی خود دارند به علت مجهز شدن نامحسوس به برنامه هایی از پیش تعیین شده به طور معمول قادر به کنترل مبادی فکری و ذهنی خود نیستند.
در حال حاضر بیش از 200 مرکز متعلق به بهائیان، سلطنت طلبان و انواع فرقه ها و گروه های سیاسی معاند از خود ایرانیان مقیم خارج از کشور وظیفه ارتباط گیری با دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا و اروپا را برعهده دارند که در طول هر ترم تحصیلی از 500 تا بیش از 15 هزار دلار به هر دانشجو کمک هزینه تحصیل و اقامت هدیه می‌کنند. به این لیست مجموعه بسیار بزرگی از اندیشکده‌های علمی- سیاسی و تجاری را اضافه کنید که به صورت آشکار با دولت متبوع خود در ارتباط هستند و وظیفه دارند از بورسیه های ایرانی حمایت علمی و مالی به عمل آورند.(https://kayhan.ir/fa/news/22225)
در میان دانشمندان برتر جهان دانشمندان زیادی از ملیت های مختلف وجود دارند، اما از آنجا که این افراد در زنجیره و سیطره اهداف این کشورها قرار دارند، محصول و نتیجه پژوهشهای علمی آنها را به نام آنان ثبت می شود. در حقیقت این دانشمندان و نخبگان همچون ابزاری برای رسیدن به اهداف آنها محسوب می شوند.

اهداف غرب از جذب نخبگان

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا