دین و اندیشه

قدرت غیبی امام ع

پرسش و پاسخ

سلام اینکه می گویند گوشت ایمه معصوم بر درندگان حرام است یا اینکه آتش آنها را نمی سوزاند اگر درست باشد…
پس سر بریدن امام حسین یا تاختن اسب بر پیکر ایشان چگونه توجیه می شود؟
اسبها نباید حیا می کردند؟؟!!!!!!
لطفا کامل توضیح دهید.

امامان گرامی ما مامور هستند که طبق اسباب و روال عادی، زندگی کنند و جز در موارد محدودی آن هم به اذن الهی، از قدرت_غیبی خود استفاده نکنند.
امام کاظم علیه السلام فرمود:« خداوند قلوب امامان را محل اراده و خواست خودش قرار داده است. هر زمان خداوند چیزی را بخواهد آنان هم می خواهند و بدون اذن خداوند کاری نمی کنند.» (بحار الانوار ج۵ ص۱۱۴)
اگر امامان گرامی ، مشکلات و #گرفتاری های خود را از طریق علم غیب حل کنند دیگر نمی توانند اسوه و الگوی #جهانیان باشند.
اگر پیامبر تمام امورش را از طریق علم غیب و آگاهی های غیبی پیش می برد آیا می توانست به مردم درس #صبر و بردباری و ایثار و از خود گذشتگی در راه حق را بیاموزد؟
آیا اگر امام حسین مشکل کربلا را با آگاهی #غیبی حل می کرد می توانست به مردم درس آزادگی و #جهاد و بردباری و امر به معروف و نهی از منکر و را بدهد؟
چون امامان الگوی مردم هستند خداوند به آنان اجازه استفاده از علم غیب را جز در مواردی که اثبات امامتشان منوط به آن است نداده است اگر چه آنان آگاهی غیبی را دارند اما موظف به استفاده از آن نیستند.
اهل بیت علیهم السلام مطیع #محض خداوند بودند وقتی خداوند به آنان اجازه استفاده از علم غیب نداده است آنان نیز از علم غیبشان استفاده نمی کردند.
آنان وظیفه داشتند تا در زندگی اجتماعی خود همانند انسان های معمولی رفتار کنند وجز در موارد محدودی از علم باطنی خود استفاده نکنند و به زندگی عادی با مردم بپردازند تا نظام اجتماعی بر هم نخورد، چنان که پیامبر وامامان منافقان را به خوبی می شناختند ومی دانستند که ایمان واقعی ندارند ولی هرگز از علم غیب خود درباره آنان استفاده نکردند ودر معاشرت، ازدواج و دیگر احکام با آنان مانند سایر مسلمانان رفتار می کردند.
پیامبر گرامی فرمود:
«من بین شما با بینات و قسم حکم می کنم ( و از طریق علم غیب حکم نمی کنم). ممکن است برخی شما در بینه آوردن زیرک تر از دیگری باشد و من به نفعش در مال برادرش حکم کنم اما او بداند که آن مال ناحق برای او قطعه ای از جهنم خواهد بود» (الکافی ج۷ ص۴۱۴ _ معانی الاخبار ص۲۷۹)
در روایتی آمده است:
«زمانی که امام علی ، ابوموسی اشعری را برای حکمیت در جنگ صفین می فرستاد به او گفت :به کتاب خدا حکم کن واز آن تجاوز نکن.پس از آن که او رفت امام فرمود:« دارم می بینم که چگونه به من خیانت می کند». یکی از اصحاب گفت چرا او را می فرستید درحالی که می دانید خیانت می کند؟
امام پاسخ داد:
«اگر خداوند به علم خودش با بندگان رفتار می کرد دیگر نیازی به ارسال رسل نبود»
مناقب ابن شهر آشوب ج۲ ص۲۶۱
امام با این عمل نشان داد که او مامور است بر طبق علل و عوامل طبیعی عمل کند و مجاز به عمل کردن موافق علم #غیب نمی باشد. مفاهیم القرآن ،ج ۳ ص ۴۵۵
امام صادق علیه السلام فرمود:
«خداوند به پیامبرش وحی کرد که تو موظفی بر طبق بینات حکم کنی.» وسائل الشیعه ج۲۷ ص۲۲۹
بر همین اساس ، امام حسین علیه السلام مطابق علم عادی و ظاهری خود، از کوفیان یاری طلبید تا بر آنان اتمام حجت کند و مسلم را به سویشان فرستاد، زیرا امام مامور به رفتار کردن به همین نحو طبیعی بوده است.
این که امام حسین علیه السلام برای حل مشکل کربلا، از قدرت غیبی استفاده نکرد هم ریشه در همین نکته ای دارد که بازگو کردیم. به عنوان مثال، از نظر قرآن پیامبر گرامی نیز دارای قدرت فوق العاده بود. معراج، شق القمر ودیگر معجزات و کرامات او که در کتابهای حدیث به صورت متواتر نقل شده بر این مطلب گواه اند.
اما با این قدرت فوق العاده دندانش در جنگ احد شکست، چهره اش خونین شد، در جنگ خندق از گرسنگی سنگ بر شکم می بست و چرا پیامبر با آن قدرت فوق العاده با این همه مشکل مواجه شد؟
پاسخ همه یک جمله است وآن اینکه انبیا و امامان از طریق روش های عادی به تبلیغ می پردازند و با دشمنان می جنگند و تنها در موارد خاص که اثبات نبوت یا امامت نیز به اعمال قدرت فوق العاده داشته و یا وضعیت ایجاب می کرد که از نیروی غیبی کمک بگیرند چنین می کردند.
امامان گرامی، الگوی جامعه هستند و مردم باید ببینند که آنان چگونه با مشکلات مواجهه می شوند و استقامت می کنند تا مردم از آنان درس صبر و ایثار و را فرا بگیرند، روی این جهت خداوند به آنان اجازه استفاده از قدرت غیبی در هر امر و مشکلی را نداده است و آنان نیز طبق فرمان خداوند عمل می کنند.
http://ipasookh.ir/

قدرت غیبی امام ع

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا