نهی از وسواسی
سلام
ایا اگر اب کر را در دستانمان جمع کنیم حکم اب قلیل را دارد؟ مثلا من هنگامی که روی شیر اب نجس میشود، اب کر را در دستان ریخته و ان را روی شیر میریزم.. و همیشه ترشحاتی از ان روی من می پاشد و نمی دانم باید کار کنم. و اگر این اب حکم قلیل را داشته باشد وقتی از شیر سر ریز می شود نجس است و کل انجا را نجس می کند بنابراین حتی اگر شیر نجس نباشد اگر ابی که در دستان است روی ان بپاشد ترشحات ان که روی من می ریزد نجس است…. توروخدا کمکم کنید…. خسته شدم از شکیات و وسواس
پرسشگر گرامی: برای چی دسته شیر نجس باشد ؟ چرا چیزی که نجس نیست فکر می کنید نجس است؟ اصلا چه نیازی وجود دارد که دسته شیر را آب بکشید؟
سوال شما از اصل اشتباه است و متاسفانه بخاطر گرفتار شدن به وسواسی دچار توهم شده اید و فکر می کنید دسته شیر و وسائل و لوازم پیرامون شما نجس است . و لذا مهمترین و کلی ترین راه درمان وسواس، بی توجهی به پیام های آن و عدم پاسخ دهی عملی به آن است. این بیماری در صورتی ادامه می یابد و تشدید می شود که به نداهای درونی آن که مبتنی بر تکرار عمل، یا دقت بی مورد و یا قضاوت غیر منطقی و افراطی نسبت به امور است، پاسخ دهی عملی شود. برای مقابله با این حالت بهترین راه بی اعتنایی به این پیامها و ترتیب اثر ندادن به آنها است. اگر مدتی این روش عملی شود، به طور قطع از شدت ابتلا به آن کاسته خواهد شد و بلکه درمان می شود.
وسواس تلقین شیطان است و موجب دوری از خدا و باطل شدن اعمال هست و آقا امام صادق علیه السلام وسواسی را عاقل نمیداند و او را عمله شیطان معرفی میکند.
امام صادق (علیه السلام) میفرماید: شیطان با وسوسه نمی تواند علیه آدمی اقدام کند، مگر آن که آدمی از یاد خدا روی برگرداند و فرمان خدا را گردن ننهاده و نهی وی را بی اهمیت بنگارد.
عبدالله بن سنان میگوید: به امام صادق (علیه السلام) قضیه مردی را گفتم که در وضو وسواس دارد، آن گاه گفتم: او مردی عاقل است، امام فرمود: چگونه عاقل است، در حالی که از شیطان پیروی می کند؟
بنابراین وسواسی قبل از آن که پیرو خدا و عقل باشد، تابع شیطان است و به جای آن که از حکم خدا و پیامبر اطاعت کند، از شیطان اطاعت می کند.
ایمان و اطاعت از خدا، وسواس را از بین میبرد. و اگر انسان در مسائل دینی افراط و تفریط کند، مرتکب حرام شده است.
امام خمینی (قدّس سرّه) در هواپیمای خارجی به دستشویی رفت، وضو گرفت و با دست تر دستگیرة دستشویی هواپیما را لمس کرد. سپس شروع به نماز خواندن نمود.
امام در نوفل لوشاتو خانهای کرایه کردند که موکت داشت. امام رفت، وضو گرفت و پاهای خود را شست و روی موکت راه رفت و در گوشهای نماز خواند. با این که حضرت امام اهل کتاب را نجس میدانست، این گونه رفتار میکرد.
این که فردی بگوید: «به دلم نمیچسبد»، وسوسه ی شیطان است.
اعمال وسواسی بازتاب بدی برای دیگران دارد و آنان را نسبت به دین و ایمان بدبین میکند . گناهش را مضاعف میکند. چنین شخصی تنها برای خود مشکل ایجاد نمیکند، بلکه دیگران را نیز اسیر وسواسی خود میسازد. بیماری وسواسی به تدریج حلاوت ایمان را در سایة تکرار بیهوده عمل ؛ از بین میبرد و فرد را به جایی میرساند که مرتکب گناهان بزرگ میشود حتی به خدا جسارت میکند.
اصولا عمل وسواس مخالفت با خدا و رسول است.
ورد زبان و حالت درون وسواس این است که به من نمی چسبد . عملی را که خدا صحیح دانسته است، او صحیح نمی داند! دراحکام دینی آمده است که باید به نجاست یقین داشته باشد تا حکم به نجاست شود، اما هنگامی که در جایی که شک در نجاست چیزی دارد، حکم به نجاست می دهد، در حالی که دین اسلام، در مورد شک به نجاست ،حکم به طهارت داده است.
وسواسی بر خلاف حکم خدا، خودش حکم صادر میکند، یا بهتر بگوییم شیطان برای او حکم صادر میکند. با کمک شیطان برای خود احکامی درست می کند و به آن ها عمل می نماید و از حکم خدا و پیامبر دوری می کند، و این اطاعت از شیطان و روی گرداندن از خدا و حکم الهی است.
در زمان رسول خدا، پاک ترین و بهترین انسان ها زندگی می کردند. آب لوله کشی و امکانات امروز نبود و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) میفرماید: بهترین امت من آن است که با یک مد (750 گرم) آب، وضو بگیرد و با یک من(سه لیتر) آب، غسل کند وقتی غسل کردن با سه لیتر آب جزء سیره و سنت پیامبر اکرم و اهل بیت عصمت و طهارت بوده است چرا به اسلام نسبت سختگیری می دهید ؟ اسلام اصلا و ابدا پیروان خود را به سختگیری دعوت نکرده است. در هر صورت علمای اسلام می فرمایند: وسوسه یک حالت نفسانی و تخیل شیطانی است و عمل به آن حرام است.
امام خمینی(قدّس سرّه) می فرماید: وسوسه از شیطان است و جایز نیست شخص به آن اعتنا نماید، بلکه باید در طهارت و نجاست و غسل و وضو، مثل متعارف مردم عمل کند.
درجایی دیگر می فرماید: وسواسی نباید به شک های خود اعتنا کند . اگر اعتنا کند، کار حرامی کرده است . هر عملی را بیش از یک بار نباید انجام دهد اگر انجام دهد، حرام است.
برخی از علما می گویند: حرام است انسان خود را در معرض وسواس قرار دهد، چون در معرض وسواس قرار داد، اطاعت از شیطان است و مطیع شیطان، مبغوض خداوند متعال است.
آنچه بر شما به عنوان یک وظیفه شرعی لازم است، این است که به مقدار سایر مردم آب بریزید . به همان قناعت کنید، هر چند شک در غسل و طهارت داشته باشید . ما مسئولیت شرعی این حکم را می پذیریم. هیچ اشکالی هم ندارد و نماز و روزه شما کاملاً صحیح است . ما به این وسیله بر شما و تمام افراد وسواسی اتمام حجت می کنیم و مخالفت با آن گناه است. از خداوند می خواهیم که به شما توفیق توجه به این مسئله را عنایت کند و از دام شیطانی نجات پیدا کنید وبا تصمیمی شجاعانه پوزه شیطان را به خاک بسایید.
نهی از وسواسی