دین و اندیشه

نفوذ‌های ائمه در دستگاه حکومتی دشمنان

پرسش و پاسخ

ایا در زمان امام علی (ع) یا ائمۀ بعد از ایشان، دستگاه یا نظام اطلاعاتی منسجمی، چه در اردوگاه خودی و چه در اردوگاه دشمن، وجود داشته است؟ منظورم بیشتر کار جاسوسی و به دست اوردن اطلاعات یا نفوذ نیروهای قابل اعتماد به اردوگاه دشمن است.

یکی از ارکان اصلی هر حکومتی وجود سازمان جاسوسی است . هیچ حکومتی بی جاسوس نمی شود . از زمان قدیم تا به امروز حکومت ها سازمان جاسوسی داشته اند . پیامبر و امام هم اگر حاکمیت داشته باشند چنین است . این یک مساله روشن عقلی است و اگر کسی حاکم باشد و جاسوس نداشته باشد حکومتش سست خواهد بود . پیامبر در جنگ خندق با جاسوسی میان دشمنان تفرقه ایجاد کرد و از بزرگترین خطر نجات یافت .نعیم بن مسعود از سوی پیامبر مامور اجرای عملیات جاسوسی نظامی شد و به خوبی از عهده این کار برآمد . سیره ابن هشام ، چهار جلدی چاپ مصر ، ج3 ص 240 داستان جاسوسی نعیم را آورده است . در فروغ ابدیت چاپ دو جلدی قبل از انقلاب ، ج2 ص 550 نیز آمده است . پیامبر رهبر این مردم است ، نمی تواند نسبت به مردم بی تفاوت باشد بلکه او باید تمام توان خود را به کار ببرد تا مردم در امان باشند . امامان هم چنین هستند . امامان هم ماموران اطلاعاتی داشتند و آنان اخبار کشور اسلامی را به او گزارش می دادند . حضرت علی علیه السلام بر خاورمیانه حکومت داشت . امکان ندارد حکومت به این گستردگی بدون سازمان اطلاعاتی باشد . در نامه امام به مالک اشتر آمده است که از افراد درستکار و وفادار جاسوسانی انتخاب کن که این کار باعث آرامش مردم و جریان خوب امور است . (نامه 53 نهج البلاغه صبحی صالح )
حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام که به ظاهر حاکمیت نداشت ، جاسوسان و نفوذی هایی در دربار هارون داشت . برای مثال از سوی آن حضرت علی بن یقطین وزیر هارون بود و هارون خبر نداشت یا مثلا عبدالله بن سنان از سوی آن حضرت خزانه دار هارون ، منصور ، مهدی و هادی بود و این چهار خلیفه نفهمیدند که این شخص نفوذی موسی بن جعفر علیه السلام است ( منتهی الآمال چاپ هجرت ج2 ص 367 و اعلام الهدایه ج 9 ص 144 چاپ المجمع العالمی لاهل البیت علیهم السلام )
یا «یعقوب بن اسحاق ابویوسف بن سکیت اهوازی» معروف به «ابن سکیت» از بزرگان اهل لغت و ادب و شخصیت های بسیار بزرگ و ممتاز و صاحب اصلاحک المنطق و از خواص امام محمدتقى و امام على‌النقى علیهم‌السلام و ثقه و جلیل است در دستگاه حکومتی متوکل رفت و آمد داشت در حدی که دو پسر متوکل معتز و موید را برای تربیت علمی به او سپردند.

نفوذ‌های ائمه در دستگاه حکومتی دشمنان

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا