دین و اندیشه

خیرات به اموات و منابع

پرسش و پاسخ

سلام علیکم،میخواستم بدونم اگه ماعموودایی فوت شده یابستگان دورخیرات بفرستیم ایادربرزخ به اونامیگن به اسم که این خیرات ارطرف کیه یاکلی میگن ازطرف اقوام؟؟ودوم اینکه ایااموات درمقابل خیرات مابرای مادعامیکنن یانه؟سوم اینکه اگه درمنزل مثلاقرانی برای امواتمون بخونیم وازاونابخوایم وباهاشون حرف بزنیم که مارودعاکنن ایاصدای مارومیشنون؟

پاسخ کوتاه:
انسان از دنیا مى رود تا هنگامى که در عالم برزخ است و هنوز قیامت بر پا نشده باشد، کارهاى خیرى که براى او انجام مى دهند به صورت هدیه با نام هدیه کننده در طبقهایی خاص به او مى رسد.


هر کار خیرى که انجام دهید و ثوابش را به روح میت هدیه بکنید، براى او مفید است؛ چه ذکر و قرآن و نماز مستحبى و طلب مغفرت باشد، و چه صدقات، البته علاوه بر تاثیری که بر روح میت دارد، اینگونه اعمال معنوی بر روی روح و اخلاق خود انسان نیز موثر و سازند ه است.
مرحوم حاج شیخ عباس قمى در مفاتیح الجنان، ص 317 حدیث صحیحى را از امام صادق علیه السلام نقل فرموده که در ضمن آن حدیث این طور آمده «میت شاد و مسرور مى شود و گشایش پیدا مى کند به دعا و استغفارى که براى او مى کنند چنانچه زنده شاد مى شود به هدیه که براى او مى برند و فرمود که ثواب نماز، روزه، حج، صدقه و سایر اعمال خیر و دعا در قبر میت بر او وارد مى شود و ثواب آن براى مرده و کسى که آنها را انجام داده نوشته مى شود».روایات دیگرى نیز در آنجا نقل شده که مى توانید مطالعه کنید، بنابراین یقین کنید که آنچه براى اموات خودتان هدیه مى کنید در صورتى که اخلاص داشته باشید به آنها مى رسد و ثوابش در نامه عمل خودتان هم ضبط مى شود.انسانى که از دنیا مى رود تا هنگامى که در عالم برزخ است و هنوز قیامت بر پا نشده باشد، کارهاى خیرى که براى او انجام مى دهند به صورت هدیه و نام هدیه کننده در طبقهای خاص به او مى رسد و چه بسا مورد غفران و بخشش نیز واقع شده و یا موجب تعالى و تکامل روح او مى شود.
مردی از امام صادق علیه السلام سؤال می کند آیا از سوی میت نماز گزارده می شود بدو خطاب میشود این تنگی تو بخاطر نمازی که برادرت از جانب تو آورد سبک شد.پس راوی سؤال می کند آیا دو مرد را در رکعت شریک کنم فرمود آری بدرستی که میت به ترحمی که بر او می شود و استغفاری که برای او می شود شاد می گردد همان طور که زنده به هدیه شاد می شود. در هر صورت هر عمل خیری که به نیت میت انجام شود می تواند در تکامل روحی و تخفیف مشکلات او موثر باشد. هم چنین کارهای خیر ادامه دار خود میت مانند موسسات – کتابی که تالیف کرده یا کار خیری به دستور او انجام دهند همه این ها درسیر روحی او موثر است.به تناسب قدرت روحی میت میتواند دعای خیر در حق ما داشته باشد.
برای آگاهی بیشتر: – امیر دیوانی، حیات جاودانه، معاونت امور اساتید، چاپ اول 1367، ص 230.- منازل الاخره، شیخ عباس قمى- حیات پس از مرگ، على محمد اسدى- بزرخ پژوهشی قرآنی و روایی، علی محمد قاسمی، انتشارات موسسه امام خمینی، ص 185

خیرات به اموات و منابع

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا