معرفی منبع زندگی پیامبر(ص)
یک آخوندی دربین جوانان میگفت پیامبرموقع حمام رفتن یک پارچه ای دور خود میپیچیدوعلت کارش آن بودکه به آلت تناسلی خودنظری نیفکندآیادر روایات چنین چیزی وجوددارد؟ویکی از راههای ترک خودارضایی برای جوانان را همین روش بیان میکرد؟
اولا از هیچکس حرف بدون سندی قبول نکنید.ثانیا برای اطلاعات بیشتر در خصوص زندگی پیامبر چند کتاب مرتبط معرفی میکنیم:1- کتاب سیره اخلاقی پیامبر اعظم(ص) (سلوک فردی)،کتابی که با زبان فارسی به انعکاس آداب و اخلاق فردی پیامبر خاتم (ص) میپردازد. نویسنده: محمد رضا جباری و ناشر: دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههاست.«نویسنده که تحلیل و معرفی بُعد اخلاقی سیره نبوی و به دست دادن الگوی رفتاری قابل پیروی در زمینههای اخلاقی و عرضه اصول و معیارهای کلی اخلاقی با قابلیت تعمیم و تبعیت در ادوار مختلف را انگیزه اصلی خود از تدوین این اثر عنوان کرده، اثر خود را در پنج بخش با عناوین زیر سامان داده است: ۱- خوردن و آشامیدن ۲- خواب و استراحت ۳- نظافت و بهداشت ۴- اقتصاد و معیشت ۵- لباس و زینت. توجه به منابع روایی مکتب خلفا، در کنار روایات مکتب اهل بیت(ع) و ترجمه بخش مورد نظر از هر روایت، از شیوههای تدوین در نگارش این اثر است».
2- الگوی کامل: نگاهی به سیره اخلاقی پیامبراکرم(ص) نوشته همت سهراب پور، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، چاپ اول، 1378.
نیاز انسان به الگوی سالم ناشی از ویژگی تأثیرپذیری اوست. این ویژگی نقش مهمی در تربیت فردی و اجتماعی او دارد. در این راستا خداوند در قرآن به معرفی اسوه های حسنه می پردازد که پیامبر اسلام(ص) احسن آن شمرده شده است.
کتاب «الگوی کامل» با استفاده از آیات و روایات و با قلمی روان و شیوا به بحث در باره شخصیت فردی و اجتماعی پیامبر پرداخته است.
از مباحث کتاب: زهد و ساده زیستی، آرایش ظاهری، احترام به بانوان، مزاح و شوخی، حیا و عفت، گذشت و ایثار، مشارکت در مشکلات، استقامت در راه هدف، تواضع، محبت و سخاوت و… .
3- رسول اللّه (ص)، الگوی زندگی نویسنده : حبیب اللّه احمدی، انتشارات فاطیما، چاپ دوم، 1379، 255 صفحه، رقعی.
تبیین رفتارهای تربیتی و اجتماعی پیامبر و بیان اعتقادات و اخلاق رسول اللّه است. نویسنده ابتدا به اهمیت سیره نگاری پرداخته، آنگاه الگو بودن حضرت را از دیدگاه قرآن بررسی کرده است. برخی از عناوین کتاب عبارتند از: رویدادهای پیش از بعثت (ابراهیم و خانه کعبه، نسب رسول اللّه ، ولادت، ازدواج و شخصیت حقوقی او)، رسالت پنهان و آشکار پیامبر(ص)، اهداف رسالت (تزکیه، اتمام حجت و مدیریت سیاسی)، رسول اللّه و آزادی.
4- سنن النبی(ص) نویسنده : سیدمحمدحسین، طباطبایی، ترجمه: محمدهادی فقهی، تهران، کتابفروشی اسلامیه، چاپ هفتم، 1378، 414 صفحه، وزیری.
این کتاب بیان سیره پیامبر اسلام(ص) در امور فردی و اجتماعی است. نویسنده به منظور دستیابی به آداب و سنن عملی اسلام در زندگی فردی و اجتماعی انسان، رفتار و گفتار پیامبر را مورد کاوش قرار داده، از لابه لای احادیث، تاریخ و سیره پیامبر و … قسمتی از شیوه ها و سنن او را به دست آورده است.
موضوعات کتاب به طور کلی در سه بخش آداب عبادات و دعاها، آداب معاشرت و مسائل فردی، تنظیم گردیده است. اثر حاضر شامل متن اصلی به همراه ترجمه فارسی آن است و مترجم پس از ذکر هر باب، باب دیگری تحت عنوان ملحقات گشوده، در آن تعدادی از روایات را که در متن مؤلف نیامده، ذکر کرده است. اصل کتاب 21 باب و 411 حدیث دارد و ملحقات آن شامل 23 باب و 507 حدیث می شود.
معرفی منبع زندگی پیامبر(ص)