منابع فارسی علم رجال
۱- لطفا در زمینه علم رجال و تعلیم این علم ، اگر منبعی فارسی می شناسید به حقیر معرفی نمایید .۲- همچنین اگر دروس خارج فقه علمای بزرگوار در کتاب یا کتابهایی به زبان فارسی موجود است ، نام کتاب و نام انتشارات آنرا بیان نمایید .
باعرض تبریک عید بزرگ غدیر، ابتدا خدمت شما عرض شود که حدیث یکی از دو منبع علوم اسلامی است که از آن به «سنّت» یاد می شود. «علم الحدیث» دانشی است برای شناخت قول و فعل و تقریر معصوم، و به دو بخش «روایة الحدیث» و «درایة الحدیث» تقسیم می گردد. بررسی عدالت و وثاقت راویان احادیث را «علم رجال» برعهده دارد. کیفیت نقل حدیث به وسیله راویان، از لحاظ تواتر و وحدت نقل، اتصال و انقطاع آن، مراتب نقل از نظر صحت و ضعف و اصطلاحات مربوط به این خصوصیات، نیز در «مصطلح الحدیث» بررسی می شود. علم درایة الحدیث هم، از معانی و مفاهیم الفاظ وارد شده در احادیث، بحث می کند. اما بخش اول از سوال شما یعنی منابع فارسی علم رجال عبارتند از:1. «چهار کتاب اصلى علم رجال» اثر رهبر معظم انقلاب، آیةالله خامنهاى، رسالهاى فارسى در معرفى و بررسى دو کتاب «اختیار معرفة الرجال» و «الفهرست» شیخ طوسى است.
2. «ترجمه کلیات علم رجال» اثر آیت الله جعفر سبحانی تبریزی، با ترجمه مسلم قلی پورگیلانی و علی اکبر روحی، انتشارات قم؛
3. علم الدرایه، اثر کاظم مدیر شانه چی،قم، انتشارات اسلامی، 1375؛
4. علم الحدیث، اثر کاظم مدیر شانه چی، قم، انتشارات اسلامی، 1375؛
5. سیر تاریخی علم الحدیث، اثر کاظم مدیر شانه چی؛
6. کتاب آشنایی با علوم حدیث، اثر علی نصیری، انتشارات بوستان کتاب قم؛
7. بررسی تطبیقی احادیث شیعه و سنی، علامه سید مرتضی عسگری، مجله فصلنامه علمی و تخصصی علوم حدیث، سال چهارم، 1378، ش12، ص2ـ8؛
8. سایت ها و درگاه های اینترنتی، تخصصی دانشگاه علوم حدیث و قرآن قم.
9. نرم افزارهای تخصصی جامع الاحادیث، درایه النور و … مرکز کامپیوتر علوم اسلامی.
10. پایگاه اینترنتی hadith.nei (حدیث نت)
برای دریافت و دانلود دروس خارج در بخش دوم از سوال، به سایت ها و پایگاه های اینترنتی مراجع عظام تقلید مراجعه فرمایید.
منابع فارسی علم رجال