آل فرعون
آل فرعونی که در قرآن از آن یاد شده که در روز قیامت به سخت ترین عذاب افکنده میشن دقیقا اهل کجا بودن؟
ظاهرا اهل مصر ومنظور ظالمان و ستمگران قبطی مراد است .حضرت موسی(علیهالسلام) در زمان سلطنت «رامسیس یا رعمسیس»،[1] در شهر مصر متولد شد. رامسیس شبی در عالم خواب دید، آتشی از طرف شام «بیت المقدس» شعله ور شد و زبان کشید و به طرف سرزمین مصر امد و به خانههای قبطیان افتاد و همه آنها را سوزانید. سپس کاخها و باغات آنها را فراگرفته و همه را نابود کرد، ولی به خانههای سبطیان (که موسی و بنی اسرائیل از آنها بودند) آسیبی نرساند!فرعون در حالی که بسیار وحشت زده شده بود، از خواب بیدار شد و در غم و اندوه فرو رفت، ساحران و کاهنان و معبرین را به حضور طلبید و از آنها خواست که خواب وی را تعبیر کنند. کاهنان و دانشمندان تعبیر خواب، گفتند: «به زودی نوزادی از بنی اسرائیل– سبطیان – به دنیا میآید که تو و یارانت را به هلاکت میکشاند» و سپس شب انعقاد آن نطفه را برای پادشاه معین کردند.
1. کلمه فرعون از لغات باستانی و معنای آن دربار یا قصر بزرگ است، این کلمه از دو واژه (فارا به معنی قصر و کاخ) و (اوه به معنی بزرگ) ترکیب شده و چنانکه در عصر حاضر مقر ریاست جمهوری آمریکا را کاخ سفید و (سابقا) مقر حکومت شوروی را کاخ کرملین میگفتند، سپس کلمه «فارااوه» معرب شده و در عربی به صورت کلمه فرعون درآمده. فراعنه جمع فرعون، لقب پادشاهان مصراست که هر کدام نام مخصوصی داشتند. لفظ فرعون هفتاد و چهار بار در قرآن مجید آمده و در داستانهای بنی اسرائیل و موسی زیاد به چشم میخورد.
یونانیان «رامسیس» را سوسترپس» و عبرانیان او را «فرعون تسخیر» مینامند، وی سومین پادشاه را از سلسله نوزدهم ملوک مصر و مشهورترین کشور گشایان ایشان است، رامسیس با ملل اسیایی کینه و عداوتی شدید داشت و در حدود نه سال در خارج از کشور خود با ایشان مشغول جنگ بود و به همین مناسبت با بنی اسرائیل بسیار بدرفتاری و سختگیری میکرد و شرح مظالم او را در قرآن کریم در چهار سوره به تفصیل بیان شده است «سورههای بقره، آیه ۴۹ – اعراف، آیه ۱۴۱ – ابراهیم، آیه ۶ – قصص، آیه ۴». (قاموس قرآن: ج ۵، ص ۱۶۳ – قصص قرآن: ص ۳۹۱).
*قبیله سبطیان که بنی اسرائیل هم از انان بوده، مردمی مستضعف و رنج کشیده و بیچاره بودند، فرعونیان کارهای سخت را به آنها محول میکردند،
آل فرعون