جشن طلاق
سلام
آیا برگزاری مراسم “جشن طلاق” که سنت سیئه و زشتی است که باعث تشویق جامعه به سوی طلاق و سست شدن بنیان های خانواده و قبح زدایی از طلاق و افزایش آمار طلاق می شود جایز است؟
پرسشگر گرامی، خوشحالیم که در خدمت شما هستیم و با شما همفکری می کنیم. در منابع دینی توصیه زیادی به ازدواج و سازگاری و کنار آمدن و گذشت همسران نسبت به هم شده است و از طلاق نهی شده است. طبق روایات مبغوض ترین مباح طلاق است. همچنانکه پیامبررحمت، فرمود: هیچ چیز در پیشگاه خدا محبوب تر از خانه ای که به ازدواج، آباد شده باشد نیست و هیچ چیز، در پیشگاه خدا منفورتر از خانه ای که در اسلام، به جدایی (طلاق) ویران شود، نیست.(1). همچنین امام صادق (ع) فرمود: خداوند خانه ای را که در آن مراسم عروسی باشد، دوست می دارد و خانه ای را که در آن طلاق باشد، دشمن می دارد و هیچ چیزی در پیشگاه خداوند، منفورتر از طلاق نیست.(2).
و نیز فرمود: هیچ حلالی در نزد خدا منفورتر از طلاق نیست و خداوند کسی را که زیاد طلاق می دهد و زیاد زن ها را می چشد، دشمن می دارد.(3).
ولکن متاسفانه امروزه شنیده می شود که در بخشی از شهر تهران سنت غلطی در حال مرسوم شدن است و زوج ها پس از جاری شدن خطبه طلاق جشن برپا می کنند و با نام جشن رهایی بستگان را دعوت می کنند.
البته خوشبختانه هنوز آمار این اتفاق نامبارک کم است ولکن اگر مسئولیت فرهنگی به گوش نباشند ممکن است وضعیت بدتر شود.
این کار خلاف سنت اسلامی و اخلاق و عرف جامعه است و برای جامعه اسلامی اصلا پسندیده نیست و اطرافیان این افراد نیز نباید از این مجلس استقبال کنند.
البته طلاق گاهی تنها راهکار برای سلامت روحی زوجین است و آن زمانی است که انسان به هیچ عنوان نمی تواند در کنار همسر زندگی سالمی داشته باشد و قرار است از این زندگی صدمه ببیند و با راهکارهای مختلف نتوانسته است مشکل را حل کند. ولکن جدایی شادی ندارد بلکه جدایی صدمات مختلفی برای انسان دارد و چنین مراسمی باعث ریختن قبح اجتماعی طلاق می شود.
بلکه طلاق باید مبغوض باشد و انسان خیلی راحت به دنبال طلاق نباشد. بلکه باید همه راهکارها را در نظر بگیرید و با مشاوره و واسطه کردن و گذشت و صبر تلاش کند که زندگی مشترکش را حفظ کند تا هم خود او و هم جامعه از این اتفاق ناخوشایند صدمه نبیند.
در پناه حق باشید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.
………………………………………………………………………………………………
1…. مِا منْ شی ءٍ أحبُّ إلی اللّهِ منْ بیتٍ یعمرُ بالنکاحِ، وما مِنْ شی ءٍ أبغضُ إلی اللّهِ منْ بیتٍ یخرَبُ فِی الإسلامِ بالفُرقةِ، یعنی الطلاقَ.( وسائل الشیعه، ج 16، ص 266 و 267.).
2.أن اللّهَ یُحِبُّ البَیتَ الذی فیهِ العرسُ، ویبغضُ البیتَ الذی فیه الطلاقُ، وما من شی ءٍ أبغضُ إلی اللّهِ من الطلاقِ. (همان جا.).
3.ما مِنْ شی ءٍ ممّا أحلّهُ اللّهُ أبغضُ إلیهِ منَ الطلاقِ، وإنّ اللّهَ یبغضُ المطلاقَ الذوّاقَ.( همان جا).
جشن طلاق