مباهله در قرآن
۱. در چه مواردی می شود مباهله کرد؟۲. آیا ما هم می توانیم یا مخصوص انسانهای خاص است؟۳. آیا سریع شخص شکست خورده مورد نفرین قرار می گیرد؟
لطفا به مطالب زیر توجه کنید:1. مباهله یعنی نفرین کردن یکدیگر تا هر کس که بر باطل است، مورد غضب الهی قرار گیرد و آن کس که بر حق است شناخته شود و بدین گونه حق از باطل تشخیص داده شود.2. مباهله یک نوع دعا است و دارای ویژگی ها و شرایط خاصی نیز می باشد که ما به برخی از آنها اشاره می کنیم:این که مباهله کننده خود را سه روز اصلاح اخلاقی کند، روزه بگیرد، غسل کند، با کسی که می خواهد مباهله کند به صحرا برود، میان سپیده دم تا بر آمدن آفتاب مباهله کند و … .3. مباهله، مخصوص زمان پیامبر صلی الله علیه و آله نیست بلکه دیگر مؤمنان نیز می توانند مباهله کنند؛ از این رو هیچ مانعی نیست که هر کس با حفظ شرایطی که بیان شد برای اثبات حقانیت خویش در مقابل دشمنان دین بتواند مباهله کند. البته باید دانست که شرایط مباهله و اخلاص و اعتماد به نفسی که در آن لازم است به آسانی برای هر فردی قابل دست یابی نبوده و نباید عجولانه به چنین کاری اقدام نمود که شاید اثری معکوس به دنبال داشته باشد.
در ضمن باید دانست که مباهله مخصوص آن دسته از اختلافات و منازعات دینی و مذهبی است که طرف مقابل با وجود گفتگو و مباحثات منطقی و علمی، حق و حقیقت را نپذیرد و بر عقیدۀ باطل خود اصرار ورزد.
4. با توجه به تفاسیر آیۀ مباهله معلوم می شود که سرانجام مباهله پیامبر صلی الله علیه و آله به صلح و مسالمت ختم شده است.
5. در این مورد که آیا شخص شکست خورده سریعا مورد نفرین قرار می گیرد، باید گفت : ممکن است این عمل پس از مدت زمانی صورت گیرد و چنین نیست که سریعا انجام شود .
مباهله در قرآن