سایه و رب النوع انسان
روایات مقدس و مبارک و حقه و مطهر که می فرمایند، مضمون یادم هست، روایتی که انسان در عرش سایه یا مثلی دارد و روایتی که مرغی که تسبیح می کند مرغی در عرش تسبیح می کند، آیا مثل و رب النوع نیست؟
1. رب النوع و مثل به معنای معروف آن اعتقادی باطل و شرک امیز است . منحرفان از خط توحید راستین ، همواره براى این جهان رب النوع هایى قائل بودند ، سرچشمه این تـفکر غلط این بوده که گمان مى کردند هر یک از انواع موجودات نیاز به رب النوع مستقلى دارد کـه آن نوع را تربیت و رهبرى کنند حتى براى امورى همانند : عشق، عقل ، تجارت ، جنگ و شکار رب الـنـوعى قائل بودند ، از جمله یونانیان دوازده خداى بزرگ ( رب النوع ) را پرستش مى کردند کـه بـه پـندار آنها بر فراز( قله آلپ ) بزم خدایى دائر ساخته، و هر یک مظهر یکى از صفات آدمى بودند .در ( کـلـده ) پایتخت کشور ( آشور ) رب النوع آب ، رب النوع ماه ، رب النوع خورشید و رب النوع زهـره قـائل بـودنـد و هـر کدام را بنامى مى نامیدند و مافوق همه اینها( ماردوک ) را رب الارباب مى شمردند .در ( روم ) نـیـز خـدایـان متعدد رواج داشت و بازار شرک و تعداد خدایان و ارباب انواع از همه جا داغـتر بود عده این خدایان فوق العاده زیاد بود ، تا آنجا که ( در هر خانه ) داراى خداى مخصوص بود کـوتـاه سـخـن ایـنـکـه بشر در گذشته با انواع خرافات دست به گریبان بوده همانطور که الان هم خرافات بسیارى از آن عصر به یادگار مانده است .
( ر. ک: تفسیر نمونه، ج 1 ص 32، مکارم شیرازى – ناصر و دیگران- به نقل از سایت تبیان)
2. امام باقر(ع) فرمود: خداوند تبارک و تعالی خروس سفید بزرگی را در زیر عرش آفریده که پاهایش در ریشههای زمین هفتم است و یک بالش در مشرق و بال دیگرش در مغرب است و هیچ خروسی در روی زمین نمیخواند مگر این که او بخواند، پس هنگامی که میخواند بالهایش را به هم میزند و میگوید: «پاک و منزه است خداوند بزرگی که همانندی ندارد». و خداوند هم جواب میدهد: «کسی که به دروغ قسم بخورد، به آن چه که گفتهای ایمان نیاورده است».
3. مواردی که در پرسش مطرح شده و در این روایت آمده به معنای تایید وجود رب النوع که اندیشه ای نادرست و باطل است، نمی باشد.
سایه و رب النوع انسان