دین و اندیشه

جمهوری اسلامی و فقرو مشکلات

پرسش و پاسخ

بنده به شدت مخالف آشوب در کشور بوده و به شدت اغتشاش و آشوب را محکوم میکنم سوال اول چرا دولت اسلامی به داد فقیر فقرا نمی رسه چرا مسئولین ارشد کشور کاری نمی‌کنند اگر کشور منابع برای اشتغال ندارم پس این همه حقوق های نجومی را از کجا میاره میده مگه بیت المال نیست این همه وام‌های میلیاردی را برای افراد خاص از کجا میده ؟چرا در دولت اسلامی منی که زحمت کشیدم جوانیم را گذاشتم به پای درس تا فوق لیسانس بیکار باشم ولی رفیق بنده به خاطر وجود پارتی در سپاه جذب شود آیا این مصداق فساد در کشور نیست ؟حکومت برای مبارزه با فساد اداری و اقتصادی چه کرد با نجومی بگیران چه کرد با چپاول گران بیت المال چه کرد؟ میگویند یک میلیون شغل ایجاد شده پس کو بنده حاضرم حتی با مدرک فوق لیسانس برای گذران زندگی حتی کارگری وهر کاری که بتونم شکم خانواده را سیر کنم انجام بدم ولی هیچ کاری نیست الان امثال من چه کار کنیم آیا باید بمیریم یا خودکشی کنیم مسئولین کجایند چگونه میتوانم خوش بین باشم برای دولت ،دولتی که فقط به فکر ثروتمندان است دولتی که فقط شعار میدهد باید اینکار شود باید آنکارا شود به قول رهبری مخاطب این حرفها خود دولت است چرا دولت با مردم صادق نیست به قول آیت الله مکارم تای کی پشت در های بسته برای مردم تصمیم گیری میکنند .تا کی باید تحمل کرد لطفاً روشنم کنید آیا دولت واقعا اسلامی است ولی اعمالش با اسلام منافات دارد مگر در اسلام پارتی هستند دروغ هست در ادارات رابطه جای رابطه را گرفته است؟

1.گرچه وضعیت کنونی کشور از نظر اقتصادی به هیچ وجه زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست ، اما هر گونه ارزیابی منصفانه نسبت به عملکرد نظام در گرو توجه به مجموعه اقدامات و عملکردهای مثبت و نقاط ضعف بدون هر گونه بزرگ نمایی و سیاه نمایی مشکلات و کاستیها و نادیده گرفتن اقدامات مثبت از سویی و یا نادیده گرفتن مشکلات و کاستیها از سوی دیگر است . درست است که در زمینه تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر کاستیهایی در کشور وجود دارد و نباید شاهد این میزان از بی عدالتی و تبعیض و فقر در کشور باشیم ، اما این گونه نیست که نظام و مسئولان هیچ اقدامی برای رفع فقر و محرومیت انجام نداده باشند. نهادهای حمایتی اعم از کمیته امام و سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن از اقشار آسیب پذیر کشور حمایت می نمایند ، اما با توجه به وضعیت اقتصادی و تورم نیاز به حمایت بیشتر و جدی تر دولت در این زمینه است . البته در کنار دولت ، مردم و نهادهای مردمی نیز در حمایت از فقرا و اقشار آسیب پذیر جامعه حضور پر رنگی دارند.

 2.اصل اعطای حقوق های نجومی یا اعطای وام های کلان به افراد خاص به هیچ وجه قابل توجیه نبوده و مسئولان دولتی و دستگاه قضایی باید با این مسأله برخورد نماید که در هر دو مورد شاهد برخوردهای خوبی بودیم ، اما آنچه اهمیت دارد این است که باید با تنظیم مقررات و قوانین مناسب و نظارت مستمر و کارآمد جلوی بروز چنین مسایلی در کشور گرفته شود .

3.مسأله اشتغال یکی از مسایل مهم امروز کشور بوده و دولت نیز در تلاش است که این معضل را برطرف نماید ، اما با توجه به حجم فراوان بیکاری در کشور برای حل این معضل نیاز به اقدام جهادی و تلاشی مضاعف از سوی دولت است . اگر دولت سرمایه های داخلی کشور و سرمایه های خارجی را در جهت رفع معضل اشتغال متمرکز نماید و به حمایت و رونق از کارگاهای کوچک و متوسط و تولیدات داخلی و حمایت از تولید کنندگان و کار آفرینان و شرکت های دانش بنیان همت بگمارد ، بسیاری از مشکلات در این زمینه برطرف خواهد شد . گرچه باید توجه داشت که در زمینه اشتغال اولاً؛نباید همه انتظار شغل دولتی و به اصطلاح پشت میزی داشته باشند زیرا چنین امری امکان پذیر نیست ثانیاً؛ نباید همه مسئولیت در این زمینه را متوجه دولت دانست و افراد می توانند با استفاده از تواناییها و استعداهای خود و کمک و حمایت دولت و خانواده و نزدیکان خود ، شغل مناسبی را برای خود ایجاد نمایند گرچه آغاز هر کاری دارای سختیها و مشکلات زیادی است اما با صیر و استقامت و پشتکار می توان به موفقیت رسید . افراد زیادی هستند که با تلاش و پشتکار توانسته اند ، شغل مناسبی برای خود ایجاد نمایند و حتی زمینه اشتغال برای دیگران را فراهم نمایند . 
4.در اینکه دولت موظف است به مسئولیت های خود عمل نماید تردیدی وجود ندارد و با شعار و وعده نمی توان کشور را اداره نمود اما اولاً نباید اقداماتی که دولت انجام می دهد را نادیده گرفت ثانیاً بخشی از مسئولیت متوجه خود مردم است . مردم باید در هنگام انتخاب افراد برای عهده دار شدن عالیترین مقام اجرایی کشور به توانایی های افراد و برنامه ها و دغدغه های آنها توجه داشته باشند . نتیجه و پیامد انتخاب مردم به خود آنها باز خواهد گشت . البته نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان مردم نیز موظفند از مجموعه دولت مطالبات و نیازهای کشور را مطالبه نمایند و از طریق اخطار ، سؤال یا استیضاح عملکرد دولت را کنترل و هدایت نمایند .
5.گرچه نظام جمهوری اسلامی در مسیر تحقق اهداف اسلامی گام برداشته و تلاش می کند ، اما فاصله آن با نظام مطلوب اسلامی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و آنچه در نظام جمهوری اسلامی اتفاق افتاده به عنوان نظام آرمانی و مطلوب اسلامی تلقی نگردد . کسی نمی تواند امروز ادعا کند که آنچه در کشور انجام می شود به طور کامل اسلامی است . هنوز تا تحقق جامعه اسلامی فاصله وجود دارد . همانگونه که حضرت امام فرمودند: « اینجانب هیچگاه نگفته و نمی گویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل می شود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمی کنند ، لکن عرض می کنیم که قوه مقننه و قضائیه و اجرائیه با زحمات جان فرسا کوشش در اسلامی کرد این کشور می کنند و ملت ده ها میلیونی نیز طرفدار و مددکار آنان هستند.» (وصیت نامه الیه – سیاسی امام خمینی (ره) ، قم:دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه ،1380،ص22)
مقام معظم رهبری نیز فرمودند: « ما همیشه می گوییم، بارها گفتیم که ما نتوانستیم خواسته‌هاى اسلام را به‌طور کامل تحقّق ببخشیم، این قطعى است؛ امّا ما راه زیادى در این زمینه طى کردیم. ما نتوانستیم عدالت اجتماعى را به‌طور کامل در این کشور به‌وجود بیاوریم امّا خیلى از راه را جلو آمدیم. نباید اینها ندیده گرفته بشود. یک‌روزى همه‌ ثروت این کشور صرف تعدادى خانواده‌هاى اشرافى [مى‌شد] و احیاناً سرریز آن به چند شهر بزرگ می رسید؛ امروز اقصى‌ نقاط کشور برخوردار از خیرات این کشورند. این حرکت عظیم، حرکت به سمت عدالت اجتماعى، حرکت به سمت اخلاق اسلامى ‌[وجود دارد]. حالا می شنویم گاهى اوقات راجع به اخلاق حرف زده می شود، انتقاد می کنند؛ بله؛ با آن اخلاق اسلامى مطلوب، امروز ما فاصله داریم، در این شکّى نیست؛ امّا ما خیلى پیش رفتیم، راه زیادى را ملّت ایران طى کردند، اینها را ندیده نگیرند… بله، البتّه راه طولانى‌اى در پیش داریم؛ ما به آرمانهایمان هنوز نرسیده‌ایم؛ آرمانهاى اسلامى خیلى بالاتر از این حرفها است. » (بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز قیام نوزدهم دی ، 17/10/93)
امیدواریم با تلاش و همت مسئولان کشور هر چه زودتر شاهد برطرف شدن مشکلات کشور باشیم.

جمهوری اسلامی و فقرو مشکلات

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا