دین و اندیشه

راهکارتقویت اراده در توبه

پرسش و پاسخ

سلام. شخصی زیاد گناه میکند مثلا لواط یانزدیکی .و هر دفعه توبه میکند چکار کند که بتواند ترک کند ودیگر گناه نکند.غلبه برشیطان بکند

پرسشگرگرامی؛دوست عزیز! توبه در حقیقت پشیمان شدن از گناه و بازگشتن از راهی است که انسان در گذشته بر خلاف رضای پروردگار رفته است . توبه حقیقی نیز همان توبه نصوح است ؛ یعنی توبه و پشیمانی بدون بازگشت. اگر کسی احساس کند که واقعا از گذشته خود نادم و پشیمان گشته و راه خود را به سوی خداوند عوض کرده، باید بداند که اهل توبه واقعی است و اینچنین توبه ای هرگز رد نمی شود. به عبارت دیگر، نگرانی در قبول توبه نیست، بلکه مشکل از جانب خود توبه کننده است که آیا موفق به توبه حقیقی می شود یا نه ؟ شخص تائب،همواره باید ، برای حفظ توبه خود وباقی ماندن به حالت پاکی در تلاش باشد، ازدواج سالم یکی از بهترین اموری است که انسان رابرای باقی ماندن به پاکی ودوری از گناه کمک می کند .در این جا به برخی راهکارهای تقویت اراده اشاره می کنیم؛ امیدواریم که راهگشا باشد:
– یکی از کارهای اساسی برای تقویت اراده، تلقین جملاتی است که به فرد نیرو و انرژی روانی می دهد. یعنی هر روز جملاتی که انرژی مثبت دارند در ذهنش مرور کند و حتی به زبان بیاورد. جملاتی مانند: «من اراده لازم برای انجام کارهایم را دارم»، «هیچ چیز نمی تواند اراده ام را متزلزل کند»، «اراده ام هر روز محکم تر می شود»، «بر من لازم است که موفق شوم؛ زیرا موفقیت از آن نیرومندان است» و… . همچنین در کارهای سخت و دشوار هم تلقین را فراموش نکند.
– برای تقویت اراده، باید از پراکنده کاری و آشفتگی در کارهایمان پرهیز کنیم. کارهای متنوع و مختلف علاوه بر این که انرژی ما را پراکنده می سازند، موجب به هم ریختگی فکری هم می شوند. پس بکوشیم به کارها و فعالیت هایمان تمرکز و انسجام ببخشیم.
– سعی کنیم کارهایی را که بر عهده می گیریم، ناتمام رها نکنیم و آن‌ها را تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه دهیم. کارهای نیمه تمام باعث می شوند، فرد خودش را انسانی بی اراده و یا دارای ضعف اراده تصور کند و دیگر قدرت برعهده گرفتن فعالیت‌ها و مسؤولیت‌های مختلف را نداشته باشد. قبل از انجام هر کاری کمی درباره آن کار و توانایی ها و استعدادهای خودمان بیاندیشیم و اگر توانایی اتمام آن کار را نداریم، از اول آن را بر عهده نگیریم.
– هرگز در کارها ناامید نشویم و تا جایی که می توانیم تلاش کنیم.
– هر روز صبح حداقل بیست دقیقه، به طور مرتب و در ساعتی معین ورزش کنیم.
– ترک گناه و مخالفت با وسوسه های شیطان، نقش بسیار مؤثری در تقویت اراده دارد. ویلیام جیمز روان شناس معروف آمریکایی چنین می گوید: «یک نه گفتن به یک عادت بد، موجب می شود شخص برای مدتی تجدید قوا کند و بدین وسیله ضعف اراده خود را به تدریج برطرف سازد.»
– مقید باشید هر روز تعدادی معین از آیات قرآن را تلاوت کرده و ترجمه آنها را هم بخوانید.
– پس از تدبیر و مشورت از عواقب تصمیم های خود هراسناک نباشید و به خدا توکل کنید همواره بر خدا توکل کرده و در تمام امور از او کمک بخواهید.
– باور کنید همانند دیگر انسان ها از توانمندی های بسیار برخوردارید و از دیگران کمتر نیستید. فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است و نباید خود را دست کم بگیرد. تصمیم خوب، در پرتو تکیه بر قوت ها، جبران ضعف ها و احساس توانمندی ها شکل می گیرد.
– هر کاری را آسان تلقی کنید؛ زیرا در برابر اراده پولادین انسان همه سختی ها آسان می گردد.
– مدتی برنامه ریزی و تصمیمات خود را با فردی ذی صلاح در میان بگذارید و از وی بخواهید مراقب باشد تا در شما دو دلی پیش نیاید. اجرای تصمیماتتان را به تأخیر نیاندازید.
– از خواب زیاد، پرخوری و دیگر اسباب تنبلی و سستی اراده بپرهیزید.
– با کسانی که روحیه و اراده ای قوی دارند دوست شوید تا اراده شما نیز قوی گردد.
– تصمیمات به جا و پر ارزش گذشته خود را به یاد آورید و توجّه کنید که چون گذشته برای انجام دادن کارهای مهم آمادگی دارید.
– با تصمیم های آسان در کارهای ساده، به تدریج خود باوری و توانمندی را در خویش پدید آورید و راه را برای تصمیم گیری در امور پیچیده و مشکل هموار سازید.
– از شکست خوردن نهراسید و بدانید که شکست ها پلی هستند به سوی موفقیت و کامیابی.
– سرگذشت افراد سخت کوشا و با اراده را مطالعه کنید و از آنها درس بگیرید.
موفق ومؤید باشید.

راهکارتقویت اراده در توبه

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا