ضرورت فلسفه
سلام. پس از آشنایی مسلمین با فلسفه ،اثبات امور غیبی(خدا،آخرت،فرشتگان و…)چقدر نسبت به قبل به لحاظ به یقین رساندن تفاوت پیدا کرد؟اگر تفاوتی نداشت و هدف از بکارگیری فلسفه،حل قضایای مبهم یا شبهات اعتقادی نبود،چرا علم فلسفه که پیچیده است و تعلیم و تعلم آن کار هر کسی نبود و نیست،اضافه شد؟منظورم این استکه اگر الآن یکدفعه در مسئله دین و اعتقادات،فلسفه کنار گذاشته شود،چه میشود؟آیات و روایات جوابگو نیستند؟
1- اهمیت و ضرورت فلسفه: مقام معظّم رهبری در سفری که به قم داشتند، در چند سخنرانی عمومی تأکید ویژه بر ترویج فلسفه نموده و فرمودند: این فلسفه اسلامی است که می تواند بسیاری از شبهات را در جهان امروز جواب دهد. ایشان سابقاً حتّی تأکید داشتند که فلسفه از دوره ابتدایی برای کودکان تدریس شود.2- آیا هر کسی باید فلسفه بخواند؟ خیر. فلسفه را باید افرادی بخوانند که از هوش و استعداد و درک بالایی برخورداند. و قوه ی تجزیه و تحلیل بالایی دارند.3- آیا قبل از اینکه شروع به خواندن فلسفه بکنیم، لازم است که از منطق هم آگاهی داشته باشیم؟ بله، اگر کسی بخواهد عمیق وارد فلسفه شود ناچار است که قبلش منطق را خوب خوانده باشد و گرنه داخل برخی مسائل سنگین فلسفه دچار حیرت و سردرگمی می شود و اساساً فهمیدن آن مسائل بدون منطق امکان پذیر نمی باشد. رابطه ی منطق و فلسفه مانند رابطه ریاضی و فیزیک می ماند. همانطور که ریاضیات زبان فیزیک است و کسی که می خواهد فیزیک را خوب بفهمد، باید ریاضیات بلد باشد و بدون ریاضیات فقط یک اطلاعات ناچیزی از فیزیک دستگیرمان می شود.
4- حتما باید فلسفه را با استاد مسلّط به فلسفه خواند در غیر این صورت شخص دچار گمراهی خواهدشد.
5-با توجه به توصیه های بزرگان دینی به حضور و پویایی فلسفه برای دفع شبهات علیه دین و همینطور ترویج و گسترش مبانی دین در تمام محیطها ، میتوان نتیجه گرفت نباید فلسفه را حذف نمود.
ضرورت فلسفه