دین و اندیشه

زیارت عاشورا – فلسفه زیارت – زیارت – فلسفه زیارت عاشورا – فواید زیارت –

پرسش و پاسخ

فلسفه ی خواندن زیارت عاشورا در چیست؟

در روایات آثار خاصی برای برخی زیارات مانند زیارت عاشورا بیان شده است .از آنجا که زیارت نوعی اعلام موضع در مشخص کردن خط فکری است و آثار سازنده عجیبی دارد؛ آنچه به عنوان متن زیارتی خوانده می‌شود از نظر محتوی و جهت دهی، از حساسیّتی ویژه برخوردار است. به همین جهت ائمه(علیهم السلام) با آموختن نحوة زیارت به یاران خود، به این عمل سازنده جهت و غنای بیشتری بخشیده‌اند.زیارت عاشورا، که از تعالیم امام باقر( علیه السلام)است، به سبب آثار سازندة فردی و اجتماعی و بیان مواضع فکری و عقیدتی شیعه و نشانه گرفتن خطر انحراف اهمیت ویژه ای دارد. شماری از دستاوردهای این زیارت عبارت است از :1-ایجاد پیوند معنوی با خاندان عصمت و تشدید علاقه و محبت به آنان، مانند فراز اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد.
2- پیدایش روحیه ظلم ستیزی، یعنی تکرار لعن و نفرین بر ستمگران در این زیارت موجب پیدایش روحیه ظلم ستیزی شده، ولو با اعلام برائت و نفرت از ستمگران و ابراز محبت به پیروان حق، که پایه های ایمان را محکم می‌کند.
3- دوری جستن از خطر انحراف
4- ترویج روحیه شهادت طلبی و ایثار و فداکاری در راه خدا
5- احیای مکتب در راه و هدف خاندان عصمت
6- درس آموختن و الگو گرفتن از شهدای کربلا
بطورکلی اعلان وفاداری به اهل بیت علیهم السلام وراه ورسم ایشان وبرائت ازدشمنان ایشان تا روزقیامت از پیامهای مهم زیارت عاشوراست.

زیارت عاشورا – فلسفه زیارت – زیارت – فلسفه زیارت عاشورا – فواید زیارت –

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا