جلب محبت شوهر
من ۱۸سالمه و نامزدم۲۱سالشه.همسرم پسرخاله پدرم هست و در اردبیل زندگی میکنند.هشت ماه پیش برای مهمونی خونه عموم آمده بودند همسرم اونجا منو دیده و پسندیده بود. همسرم در اردبیل در نقاشی ساختمان کارمیکند و هراز گاهی که سرش شلوغ نباشه، ازتلگرام بهم پیام میفرسته ولی اگه اینترنت هم نداشته باشیم یه حالی ازمن نمیپرسه فقط بهم شارژ میفرسته میگه خودت بهم زنگ بزنمادرمنم توی این جور مسأله ها حساسه و همیشه میخواد،هرجاکه باشیم همسرم بهم زنگ بزنه خب منم دوست دارم بهم زنگ برنه خیلی بهش میگم ولی یه روز زنگ میزنه بعدمیگه به گوشیم شارژ نمیزنممادرشوهرم هم پیش همسرم میگه درسته که توازاون کوچکتری ولی پسرم ازاول اینجوری بود،هنوز مثل تو عاقل نشده باید باهاش کناربیای
همسرم دوست داره من چادرسرم کنم ولی فامیل های ما یه جوریه،حرف درمیارن،خودشم میدونه اوایل ازدواجمون چیزینمیگفت ولی یک روز که هوا خیلی گرم بود بااون همه لباسی که پوشیدع بودم لج کرده بود که باید چادرسرت کنی منم لج کردم و به حرفش گوش نکردم
همسرم میگه وقتی بیرون میریم کم آرایش کن،منم وقتی همسرم میاد خونه آرایش میکنم بااین وجود بازم میگه چرا آرایش میکنی
من دوست دارم توی مجلس زنانه لباسهای کوتاه بپوشم ولی وقتی باهمسرم مشورت میکنم،میگه نباید اینجوری لباس بپوشی منم میگم آخه توی مجلس زنانه نامحرم نداریم که
مادرشوهرم هم وقتی میبینه توی مجلس خودم لباس کوتاه میپوشم ، زود به همسرم میگه و همسرم بامن دعوامیکنه
همسرم به من کم محبت میکنه،میگه محبت زیادی هم آدم رو خسته میکنه و هم تکراری میشه ولی من برعکس اون فکرمیکنم
من هرحرفی که میرنه بدون چون وچرا چشم میگم ولی وقتی من به همسرم میگم خیلی وقته که همدیگه رو ندیدیم فردا بیاتبریزکمی پیش هم باشیم دو،سه هفته دیگه میاد
من به همسرم هم حق میدم چون ازیک طرف دانشگاه میره و ازیک طرف هم کارمیکنه
خوش خرج خودش رو درمیاره و پدر و مادرش کمک زیادی بهش نمیکنند
مجبوره زیاد کارکنه،تاخرج من و خودش و دانشگاهش رو دربیاره
ولی منم مثل بقیه دوست دارم دوران نامزدی ، با نامزدم بگردم و وقت زیادی کنارش باشم
لطفا راهنماییم کنید
پرسشگر گرامی از اینکه در پیمودن راه پرفراز و نشیب زندگی مشترک و برای داشتن زندگی ای سراسر نشاط و شادی، همراه با تجربه های مفید و زندگی ساز ما را به همراهی برگزیدید به خود میبالیم و امیدواریم راهنمای خوبی برایتان باشیم.خواهر ارجمند مهم ترین عامل احساس رضایت زن و شوهر از زندگی زناشویی، وجود محبت و صمیمیت در خانواده است. بدون وجود این عامل، همسران از زندگی در کنار یکدیگر، احساس لذت نمی کنند و هر لحظه احتمال وقوع اختلاف و مشاجره خانواده را تهدید می کند. چنین رابطه رضایت بخشی به خودی خود حاصل نمی شود، بلکه لازم است افراد آن را ایجاد نمایند. همانطور که می دانید نهاد خانواده گرچه نهاد کوچکی است ولی به مراتب از سایر نهادها اهمیت بیشتری دارد و از پیچیدگی خاصی برخوردار است زیرا در روابط خانوادگی مهمترین عناصر این روابط را انسانها تشکیل می دهند و انسان موجود بسیار پیچیده ای است و از ویژگی های شخصیتی فراوانی مانند تفکر، احساس و هیجان و عواطف و… برخوردار است علاوه بر این تفاوت های فردی نیز بر این پیچیدگی می افزاید، بنابراین زن و مردی که با هم ازدواج می کنند و نهاد خانواده را تشکیل می دهند برای استحکام این نهاد باید هم قبل از ازدواج و هم حین ازدواج و هم بعد از ازدواج شرایط و مسائلی را مراعات کنند تا کمترین اصطکاک و بیشترین همخوانی و هم گرایی را نسبت به یکدیگر داشته باشند.اگر می خواهید همسرتان خیلی دوستتان داشته باشد و او را مجذوب خود کنید و او بیشتر به شما وابسته شود (که البته برای شما نیاز می باشد تا با این طریق همسرتان به حرفهای شما از ته دل گوش فرا دهد و رابطه عاطفی خوبی با شما برقرار کند) باید به مهارتهای طریقه جذب همسر و همچنین به شیوه های ایجاد کننده محبت در روابط همسران و نحوه برقراری ارتباط کلامی با آنها توجه کنید تا روابط زناشویی شما گرم باقی بماند. برای دست پیدا کردن به این راهکارها، به مطالب ذیل به دقت توجه کنید.
* برای جذب همسر در چند حیطه باید مهارت کسب کنید که برخی از آنها بطور فطری و غریزی در افراد موجود است، کافی است شناسایی و بکارگرفته شود. بعضی از این موارد بطورخلاصه عبارتند از:
1. مهارت رسیدگی به ظاهر: که شامل آرایش و تنوع در لباس و… و بهداشت جسمی و خوشبویی بنا به سلیقه طرف مقابل که این امر مستلزم شناخت روحیات جنس مقابل بطور کلی و علایق او به شکل جزیی است.
2. مهارت رفتاری: خوش خلقی، خوش زبانی، ابراز محبت و عشق به شیوه متفاوت و غافلگیرکننده، شوخ طبعی سنجیده، مدارا، معماسازی رفتاری، ارتباط چشمی، لمسی و کلامی به تناسب نیاز او.
3. مهارت همدلی: درک شرایط و ابراز همدردی به نحو مطلوب، هدیه دادن، ابراز نیاز، وفاداری، احترام، پرهیز از رفتارهای منفی مثل سوءظن و لجاجت و پیش داوری و کینه و حسادت، قراردادن زمان مناسب در طول شبانه روز برای ارتباط کلامی، عاطفی، جسمی و… و مطالعه و بهره وری از تجارب زوج های موفق.
برخی از این مهارتها در طول زندگی به مرور زمان به طور خودکار بوجود می آید. ضمنا تا حد ممکن تفریح و سرگرمی و مسافرت با هم فراموش نشود. البته این به معنای آن نیست که همسرتان را تحت فشار بگذارید که بیشتر به شما سر بزند و شما را به گردش و سفر ببرد، بلکه در همان مواقعی که همسرتان نزد شماست سعی کنید از وقتتان بیشترین استفاده را برای تفریح و با هم بودن بکار ببرید.
در ادامه به دو راه کار اساسى که از آن به اخلاق همسردارى یاد مى شود، مى پردازیم:
* الف) شیوه هاى محبت به همسر
خداوند متعال در قرآن کریم به محبت و علاقه اى که میان زن و شوهر وجود دارد، اشاره فرموده و آن را از نشانه هاى قدرت خویش شمرده است. «یکى از آیات خدا این است که براى شما از جنس خودتان همسرانى آفرید تا با آنان انس بگیرید و میان شما دوستى و مهربانى نهاد… » همه انسان ها تشنه دوستى و محبت هستند و تمایل دارند که محبوب دیگران باشند. همسر شما هم از این احساس غریزى به دور نیست.
او نیز تشنه عشق و محبت است و انتظار دارد دوستش بدارید، اگر او را دوست داشته باشید او هم به شما علاقه مند خواهد شد زیرا محبت یک پیوند دو طرفى است و مهربانى و اظهار محبت واقعا اعجاز مى کند.
ممکن است شما همسرت را قلبا دوست بدارى، اما این مقدار کافى نیست باید از رفتار، گفتار و حرکاتت آثار عشق و علاقه به شوهر نمایان باشد. در زیر، به برخى از نمودهاى ابراز محبت زن به شوهر اشاره مى کنیم:
1. به همسرتان توجه کنید و علاقه خود را به او با زبان ابراز دارید.
اغلب مردان دوست دارند که از آن ها تعریف و تمجید شود. آن ها تشنه تعریف و تمجید شما هستند. وقتى مردى تمجید شود مایل است به سرعت به آن پاسخ دهد. به او بگویید که چه همسر توانا و خوبى هستى و از این که شوهر شماست چه قدر خوشحالید. به شوهرتان بگویید که دوستش دارید و او را مناسب ترین مردى مى دانید که می توانستید با او ازدواج کنید.
2. با شوهر خویش خوش رو و خوش زبان باشید.
از نکات بسیار مهم در جلب محبت شوهر، رعایت اخلاق حسنه است. همیشه با گرمى و مهربانى و به آهستگى با شوهر خود صحبت کنید. هیچ گاه صدایتان را در مقابل او بلند نکنید. مبادا کلمات توهین آمیز درباره او به کار برید. هرگز او را به دلیل معایب یا نواقصش مورد استهزا قرار ندهید. حتى اگر شوهرت احترام شما را نگه نمى دارد برخورد خوب خود را کنار نگذار و مطمئن باش رفتار صحیح شما به تدریج او را اصلاح خواهد کرد.
3. به او نیکى کنید.
سعى کنید نیازهاى او را قبل از آن که بر زبان آورد، برآورده کنید. قبل از آن که به شما بگوید، لباس هاى او را بشویید و اتو کنید. براى او چایى دم کنید و سفره غذا را آماده نمایید. انجام این امور به ظاهر ساده در جلب محبت شوهر بسیار مؤثر است.
4. او را در رسیدگى و کمک به مادر و خانواده اش تشویق کنید.
از کمک هاى شوهرتان به مادر و خانواده اش، اظهار رضایت و خوشحالى کنید. خودتان به او خرید هدیه و کمک هاى مختلف به آنان را پیشنهاد کنید. همچنین خودتان هدایایى براى مادر و خانواده اش بخرید و به او بگویید که به آن ها تقدیم کند. با انجام چنین اعمالى، شوهرتان را خوشحال مى کنید و او سعى مى کند در مقابل این همه گذشت و مهربانى، چند برابر برایتان فداکارى کند.
5. خود را براى شوهرتان بیارایید و به تمایلات جنسى همسرتان با رغبت پاسخ دهید.
خود را در مقابل همسرتان، زیبا جلوه دهید، با سر و وضع مرتب و آراسته در مقابل او ظاهر شوید و زیباترین لباس ها و زیور آلات خود را در حضور او بپوشید. این ها نشانه علاقه شما به شوهر است و محبت او را نسبت به شما افزایش مى دهد. پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله مى فرمایند: «از وظایف زن در قبال شوهر آن است که خود را براى او با خوش بوترین عطریات، خوش بو سازد. بهترین لباس ها را در حضور او بپوشد و به بهترین صورت، آرایش نماید.»
مطلب دیگر آن که براى مردان، نشان دادن عشق از طریق آمیزش، بسیار راحت تر از بیان کلامى است. تحقیقات نشان داده است که آنها، لذت بخش ترین لحظات را زمانى بیان نموده اند که با همسرشان آمیزش داشته اند. بعضى از زنان، عمل آمیزش را طورى انجام مى دهند که گویى دِین خود را مى پردازند و یا انجام وظیفه مى کنند. براى آن که شوهرتان به لحاظ احساسى و عاطفى خود را وقف شما کند، لازم است نیازهاى او را برآورده سازید. او نیاز دارد بداند که از لحاظ جنسى به او تمایل دارید. براى بیشتر مردان، آمادگى براى روابط جنسى، مهم ترین گواه آن است که شما دوستش دارید و نیز تأیید ارزش شخص وى به شمار مى آید. اگر شوهرتان در روابط جنسى احساس رضایت کند حاضر است که به نیازهاى عاطفى شما پاسخ گوید.
** ب) شیوه هاى احترام به شوهر
هر انسانى به شخصیت خویش علاقه مند است و خود را دوست دارد و مى خواهد دیگران نیز به شخصیت او احترام بگذارند.
به علاوه، مرد به حکم آن که مسئولیت سرپرستى خانواده را بر عهده دارد لازم است از سوى اعضاى خانواده به خصوص همسر خود مورد احترام قرار گیرد. لازم است شأن و حرمت او در خانواده حفظ شود تا با دل گرمى و پشتکار بیشتر، به انجام وظایف خود در خانواده بپردازد. به علاوه، فرزندان نیز احترام به پدر را از مادر خود مى آموزند. اگر زن به شوهر خود احترام بگذارد فرزندان نیز حرمت پدر را نگه مى دارند. در ادامه به برخى از مصادیق احترام زن به شوهر مى پردازیم:
1. مراعات ادب
لازم است زن، هنگام ورود شوهر به خانه به استقبال او برود، سلام کند و به گرمى از او پذیرایى نماید. پیامبر گرامى اسلام صلى الله علیه و آله مى فرماید: «وظیفه زن این است که در خانه به پیشواز شوهر رود و خوش آمد بگوید».
همیشه شوهر خود را با احترام، صدا بزنید و همیشه او را با لفظ «آقا» و «شما» مخاطب قرار دهید. وقتى او سخن مى گوید، کلام او را قطع نکنید. رعایت این امور به ظاهر کوچک، تأثیر بسزایى در جلب رضایت و محبت شوهر دارد.
2. احترام به اقوام و بستگان همسر
در برخورد با اقوام و فامیل شوهر، با آن ها خوش برخورد باشید و به آن ها احترام بگذارید. هر چند وقت یک بار، آن ها را به خانه خود دعوت کنید. اگر در حق شما بدى کرده اند گذشت کنید و به روى شوهر خود نیاورید. با اجراى این شیوه، او نیز مى آموزد، متقابلاً به فامیل و بستگان شما احترام بگذارد.
3. اطاعت از شوهر
اطاعت از شوهر و پذیرش درخواست هاى او، از مصادیق بارز احترام به اوست. ممکن است مرد از همسر خود بخواهد لباس او را بشوید یا اتو کند، یک لیوان آب به او بدهد، غذا را زودتر آماده کند، تلویزیون را براى استراحت او خاموش کند و… پذیرش این گونه خواسته هاى مرد از سوى همسرش، علاوه بر آن که احترام است، باعث افزایش محبت او نسبت به همسرش مى شود و زندگى را شیرین تر و لذت بخش تر مى نماید. پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله مى فرماید: «کلّ اِمرأة صالحة عبدَت ربها و اَدَت فرضها و اطاعت زوجها دخلت الجنة ؛ هر زن صالحى که بندگى پروردگار را انجام دهد، واجبات خود را انجام دهد و از شوهر خود اطاعت نماید داخل بهشت مى شود».
همچنین می فرمایند : «جهادُ المرأةِ حسنُ التبعُل ؛ جهاد زن، خوب شوهردارى کردن است».
4. پذیرش سرپرستى مرد بر خانواده
مى دانیم که مرد مسئولیت سرپرستى خانواده و مدیریت کلان آن را بر عهده دارد و این مسئولیت به دلیل ویژگى هاى خاص جسمانى و عقلانى، بر عهده او گذاشته شده است. از سوى دیگر، مرد در صورتى قادر به انجام این وظیفه خواهد بود که همسر و فرزندان، تصمیمات اتخاذ شده از سوى او درباره خانواده را بپذیرند. تصمیماتى از قبیل شهر یا محل سکونت، ادامه تحصیل، اشتغال و… بدون پذیرش از سوى زن، قابل اجرا نخواهد بود. گردن نهادن به این تصمیم ها از سوى زن، نشانه پذیرش حق سرپرستى مرد بر خانواده و رعایت حرمت اوست. ناگفته پیداست که مرد در اتخاذ تصمیم هایش درباره خانواده، باید با همسر خود مشورت کند و با مد نظر قرار دادن دیدگاه او، بهترین و معقولانه ترین تصمیم را که به نفع همه اعضاى خانواده باشد اتخاذ نماید.
5. احترام به او در مقابل دیگران
لازم است زنان جهت حفظ حرمت شوهر خود در مقابل دیگران به خصوص در حضور بستگان خود یا همسر در احترام به او کوتاهى نکنند. زن باید در حضور دیگران، شوهر خود را با رعایت ادب صدا کند. هیچ گاه نباید در حضور فامیل او را با بى احترامى صدا کند، یا از او به بدى یاد کند. به علاوه لازم است زن عیوب و نقایص شوهر خود را مخفى کند و اگر دیگران از او به بدى یاد مى کنند از شوهر خود دفاع نماید. این ها نشانه احترام زن به شوهر است و رفتار احترام آمیز متقابل را از سوى او بر خواهد انگیخت.
علاوه بر آنچه بیان شد نکات و راهکارهای دیگری نیز جهت ارتقاء سطح روابط عاطفی زوجین وجود دارد که در صورت تمایل می توانید آنها را در مکاتبات بعدی از ما بخواهید.
امیدواریم با عمل کردن به آنچه بیان شد محبت و عشق و علاقه متقابل بین شما و همسرتان ایجاد و گسترش پیدا کند و تنش های احتمالی به حداقل کاهش پیدا کند.
چشم براه مکاتبات بعدی شما هستیم.
جلب محبت شوهر